Home » , » Φασίστες! Μηχανεύονται νέο κόλπο για να κόψουν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Φασίστες! Μηχανεύονται νέο κόλπο για να κόψουν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 | 6:57 μ.μ.

 Αυτό ξεπερνά κάθε όριο! Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που καθιστά μονόδρομο για το Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτη Χριστόφορου Σεβαστίδη, που ξεκαθάρισε με σαφή τρόπο όλα τα σχετικά ζητήματα, βγάζουν από την καβάτζα ένα καινούργιο τρικ, επιδιώκοντας να κόψουν την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Τον καθιστούν υπόδικο για αδίκημα που ουδέποτε τελέστηκε και με το οποίο ο Κουφοντίνας δεν είχε καμιά σχέση!

Μιλάμε για φασισμό, ο οποίος ενεργεί όπως του γουστάρει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιούνη του 2019, στάλθηκε στον Κορυδαλλό έγγραφο της εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρίας Μαρσιώνη, το οποίο ενημερώνει τη διεύθυνση της Φυλακής ότι εναντίον 20 κρατούμενων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της στάσης, της διακεκριμμένης φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν σε κοινό όφελος και της ηθικής αυτουργίας στα δύο αυτά αδικήματα. Πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Δ. Κουφοντίνας (το εισαγγελικό έγγραφο έχει ήδη σταλεί και στη Φυλακή της Κασσαβέτειας, όπου κρατείται τώρα ο Δ. Κουφοντίνας). Αρκετοί από αυτούς τους πολιτικούς κρατούμενους είναι πρώην, καθώς έχουν στο μεταξύ αποφυλακιστεί, ενώ άλλοι βρίσκονται στα πρόθυρα της αποφυλάκισης.

Πρόκειται για μια υπόθεση των αρχών του 2018, η οποία μετατράπηκε σε ποινική υπόθεση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αποκλειστικό σκοπό να κοπεί και τότε η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Στις 24 Φλεβάρη του 2018, την ώρα που οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό βρίσκονταν ακόμα στα κελιά τους, τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στη Φυλακή και άρπαξαν τον πολιτικό κρατούμενο Ντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος βρισκόταν σε απεργία πείνας, και τον μετήγαγαν με καθαρά γκανγκστερικό τρόπο. Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση των συγκρατουμένων του, η οποία κράτησε πέντε περίπου ώρες και ολοκληρώθηκε μετά από συνάντησή τους με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης Παύλο Δουλάμη, ο οποίος σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία, δεσμεύτηκε προφορικά ότι ο Γιαγτζόγλου θα μεταφερθεί πάλι στον Κορυδαλλό (όπως και έγινε).

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όμως, πίεζε να γίνει ποινική δικογραφία, έχοντας στο στόχαστρό της τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος δεν είχε καμιά συμμετοχή στην κινητοποίηση των κρατούμενων, καθότι κρατούνταν σε άλλο κτίριο της Φυλακής (στο υπόγειο παράρτημα της ΣΤ πτέρυγας, κάτω από τις γυναικείες φυλακές). Παρά ταύτα, η εισαγγελέας Μαρσιώνη, στην οποία ανατέθηκε η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, κάλεσε τον Δ. Κουφοντίνα να απαντήσει αν, «από κοινού και με πρόθεση» με τους συγκρατούμενούς του Γουρνά, Πετρακάκο και Πολύδωρο, με τους οποίους συνυπέγραψε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στην κινητοποίηση των κρατούμενων, «παρείχε ψυχική συνδρομή και ενίσχυσε την ειλημμένη απόφαση» στους κρατούμενους που ανήκουν «στην ομάδα ΣΠΦ», προκειμένου να οργανώσουν εξέγερση στις φυλακές!

Η ίδια η φυλακή δεν αξιολόγησε το συμβάν ούτε ως πειθαρχικό παράπτωμα! Οπως προκύπτει από έγγραφα, στις 27 Φλεβάρη του 2018, η διεύθυνση της φυλακής διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορές δύο αρχιφυλάκων και τριών φυλάκων «σχετικά με διαμαρτυρία των κρατουμένων της Α, Β, Γ και Δ πτέρυγας του Καταστήματός μας». Στις αναφορές γίνεται λόγος για «γενικευμένη διαμαρτυρία» και για αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τους φύλακες «τα οποία επεστράφησαν λίγο αργότερα κατόπιν συνεννόησης».

Στις 2 Μάρτη του 2018, προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όχι κάποιος αντεισαγγελέας) έστειλε εντολή στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και της ζητούσε «όπως διενεργήσετε αυτοπροσώπως ή με κάποιον εισαγγελικό λειτουργό της υπηρεσίας σας, ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού», επικαλούμενη δημοσιεύματα σε τέσσερις ιστοσελίδες (tovima,gr, matrix24.gr, capital.gr και news247.gr).

Στις 5 Μάρτη του 2018, ο εισαγγελέας επόπτης στις φυλακές Κορυδαλλού Δ. Σαββαΐδης ζήτησε από τη διεύθυνση της Φυλακής συμπληρωματική αναφορά, «προκειμένου, ει δυνατόν, να διευκρινισθεί ονομαστικά και συγκεκριμένα ποιοι εκ των κρατουμένων των ανωτέρω πτερύγων βγήκαν από αυτές αν και όφειλαν να συμμορφωθούν στις νόμιμες εντολές των υπευθύνων του καταστήματος». Η φυλακή απέστειλε συμπληρωματικές αναφορές, στις οποίες όλοι οι φύλακες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρατούμενων που κινητοποιήθηκαν ήταν μεγάλος και δεν μπορούν να αναγνωρίσουν κανέναν κρατούμενο.

Η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανατέθηκε στην εισαγγελέα Β. Μαρσιώνη, η οποία έχει διατελέσει και επόπτρια στον Κορυδαλλό (ήταν αυτή που έκοψε για τελευταία φορά τότε την άδεια του Κουφοντίνα). Πήρε ένορκες καταθέσεις από τουλάχιστον 11 αρχιφύλακες και φύλακες. Ολοι αποδραματοποίησαν τα γεγονότα και δήλωσαν πως δεν μπορούν να αναγνωρίσουν κανέναν κρατούμενο από τους πάρα πολλούς που κινητοποιήθηκαν. Η εισαγγελέας επέμενε να ρωτάει αν οι κρατούμενοι ήταν αναρχικοί, αν ανήκουν στη ΣΠΦ κι αν οι φύλακες αναγνωρίζουν κάποιον από τους Ασπιώτη, Πολίτη, Μιχαηλίδη, Σακκά, Σεϊσίδη, Σταμπούλο, που είχαν κάνει δήλωση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Γιαγτζόγλου. Οι φύλακες δεν αναγνώρισαν κανέναν.

Ο αρχιφύλακας Λ.Β. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι κρατούμενοι πήραν κάποια κλειδιά «και τρεις ασυρμάτους (CB) τους οποίους επέστρεψαν όταν γύρισαν στις πτέρυγές τους πριν φθάσει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου (…) Οι κρατούμενοι συμμορφώθηκαν, επέστρεψαν στις πτέρυγές τους περιμένοντας τον εκπρόσωπο του Υπουργείου». Οσο για τις υποτιθέμενες φθορές αναφέρει: «Γύρισαν μια κάμερα προς τα επάνω για να μην καταγράφει και την άλλη κάμερα την ξεβίδωσαν, κατά συνέπεια δεν προκλήθηκαν φθορές ούτε στις κάμερες ή σε κάποιο άλλο αντικείμενο».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η κατάθεση του εκπροσώπου του υπουργείου. Ο γενικός διευθυντής Π. Δουλάμης είναι ένας υπηρεσιακός παράγοντας με μεγάλη πείρα από φυλακές. Το 2009, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας τον τοποθέτησε διευθυντή στον Κορυδαλλό και στην ανακοίνωση του διορισμού του τόνιζε ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της υπαλληλικής σταδιοδρομίας του κ. Δουλάμη, δεν του έχει επιβληθεί ποτέ πειθαρχική ποινή και δεν υπάρχει εις βάρος του καμία πειθαρχική εκκρεμότητα».  Ο γενικός διευθυντής Π. Δουλάμης, στην κατάθεσή του, περιγράφει τη μετάβασή του στον Κορυδαλλό, όπου οι δύο αρχιφύλακες και ο διευθυντής τού έφεραν πολυπληθή ομάδα κρατουμένων, με τους οποίους συνομίλησε, ενώ αργότερα έφτασε και ο εισαγγελέας επόπτης Α. Σπηλιώτης. Αναφέρει ότι βρήκαν σημείο συμφωνίας για την επαναμεταγωγή του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, δηλώνει ότι δε γνωρίζει αν έγιναν ζημιές και πως αρμόδια για τυχόν παραπτώματα είναι η διοίκηση της Φυλακής και ότι δεν ζήτησε τα ονόματα των κρατούμενων, ούτε γνωρίζει κάποιον από όσους του ονομάτισε η εισαγγελέας που έκανε την προκαταρκτική εξέταση. Ούτε δραματοποιήσεις, ούτε αναφορές σε εξεγέρσεις, αλλά μεταφορά ενός πνεύματος συζήτησης του ίδιου με δεκάδες κρατούμενους, η οποία μάλιστα κατέληξε σε συμφωνία.

Παρά ταύτα, η εισαγγελέας ζήτησε ανωμοτί καταθέσεις από μια σειρά πολιτικούς κρατούμενους (και μόνον απ' αυτούς), με προφανή στόχο να τους καταστήσει κατηγορούμενους. Κι ας μην περιγράφουν κανένα αδίκημα οι καταθέσεις των υπεύθυνων της φυλακής!

Και ο Κουφοντίνας, ο Γουρνάς, ο Πετρακάκος, ο Πολύδωρος, πού κολλάνε σ' αυτή την ιστορία; Κρατούνταν, όπως προειπώθηκε, σε άλλο κτίριο (στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών), δεν είχαν καμιά φυσική επαφή με τις πτέρυγες των ανδρικών φυλακών και δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση, την οποία πληροφορήθηκαν αργότερα. Κανένας δεν ονομάτισε τους ίδιους ή έστω την πτέρυγα όπου κρατούνταν. Αυτοί μια ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε όταν η κινητοποίηση των κρατούμενων είχε λήξει ή κόντευε να λήξει!

Μα το ζήτημα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν κυρίως ο Κουφοντίνας και οι άδειες που δικαιούται. Εστησαν μια ολόκληρη ποινική υπόθεση, ποινικοποίησαν μια κινητοποίηση την οποία η διεύθυνση της φυλακής δεν αξιολόγησε ούτε σε επίπεδο πειθαρχικού παραπτώματος (το ίδιο και ο αναπληρωτής επόπτης εισαγγελέας, που ήταν παρών στη διαδικασία και συνεργάστηκε με τον Π. Δουλάμη για την υλοποίηση της επαναμεταγωγής του Γιαγτζόγλου), κατέστησαν υπόδικους μια σειρά πολιτικούς κρατούμενους και στο τέλος, κάνοντας ένα σάλτο στην άλλη πλευρά του δρόμου και φτάνοντας στο υπόγειο όπου κρατούνταν ο Κουφοντίνας, τον κατηγορούν για… ηθική αυτουργία, μέσω… ψυχικής συνδρομής, σε μια κινητοποίηση που έτσι κι αλλιώς ήταν αυθόρμητη, δεν ήταν σχεδιασμένη. Ο Κουφοντίνας και οι άλλοι τρεις τότε συγκρατούμενοί του δεν ήξεραν ότι τα ΕΚΑΜ θα εισβάλουν χαράματα και θα αρπάξουν τον απεργό πείνας Γιαγτζόγλου, ώστε να μπορεί κανείς να τους προσάψει κατηγορία συμμετοχής –με οποιονδήποτε τρόπο- στην κινητοποίηση.

Γνωρίζαμε και είχαμε αρθρογραφήσει κατ’ επανάληψη γι’ αυτή τη βρόμικη υπόθεση, η οποία έπρεπε να έχει πάει στο αρχείο εδώ κι ένα περίπου χρόνο. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε γιατί βγάζουν τώρα από την καβάτζα αυτή την ανύπαρκτη ιστορία. Το κάνουν για να κόψουν την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθιστώντας τον υπόδικο για… κακούργημα.
Βέβαια, με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν είναι κακούργημα, αλλά πλημμέλημα. Ομως, εμείς δε θέλουμε να σταθούμε αυτή τη στιγμή στο νομικό σκέλος. Το πολιτικό σκέλος θέλουμε να αναδείξουμε. Προκειμένου να κόψουν τις άδειες από τον Δημήτρη Κουφοντίνα δε διστάζουν να κάνουν κουρέλι τον ίδιο το «νομικό πολιτισμό» τους, για τον οποίο τόσο καμαρώνουν. Και το κάνουν με τρόπο εντελώς απροκάλυπτο, καθαρά φασιστικό.

Πρέπει να σημειωθεί, ακόμα, ότι προκειμένου να χτυπήσουν τον Κουφοντίνα, χτυπούν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κρατούμενων, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στα πρόθυρα της αποφυλάκισης και με την άσκηση δίωξης η σχετική διαδικασία θα ανασταλεί, μέχρι να κλείσει αυτή η εντελώς κατασκευασμένη ποινική υπόθεση.

ΥΓ. Η εισαγγελέας Μαρσιώνη, η οποία «θυμήθηκε» τώρα να ασκήσει ποινικές διώξεις και έστειλε τη σχετική ενημέρωση στον Κορυδαλλό, είναι ήδη πειθαρχικά ελεγχόμενη για άλλα ζητήματα. Τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν τον πειθαρχικό έλεγχο δεν αποκαλύπτουν μόνο ότι η εν λόγω εισαγγελέας είναι… «Ολυμπιακάρα» (και φουλ «μαρινακικιά», γεγονός που προκάλεσε τα δημοσιεύματα από το «αντίπαλο στρατόπεδο»). Αποκαλύπτουν και το ειλικρινές ενδιαφέρον της για τον… αδίκως διωκόμενο Κασιδιάρη, την απέχθειά της για την περίθαλψη των παιδιών των μεταναστών και άλλα «ζουμερά», τα οποία υπέγραφε με… καλλιτεχνικό ψευδώνυμο στο facebook και στο Instagram (δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ).

ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Ιουνίου 2019 στις 9:50 π.μ.

Oxi οι φασιστες γενικα και αοριστα αλλα η φασιστικη κυβερνηση το μητσοτακεικο
η δικαιοσυνη και η αμερικανικη πρεσβεια μηχανευονται τα πιο απιθανα και ανυπαρκτα κατηγορω εναντιον του Κουφοντινα προκειμενου να του αποκλεισουν
τη δυνατοτητα χορηγησης αδειας που δικαιουται Οι αγωνιστες που υποστηριζουν
τον Κουφοντινα και καθε πολιτικο κρατουμενο δεν ειναι διατεθειμενοι να παραι
τηθουν και θα συνεχισουν τον αγωνα τους εναντια στα ανομα σχεδια των φασιστων
μεχρι την τελικη νικη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger