Home » , » Αν με νόμους και διατάγματα μπορούσαν να επιβάλλουν "σιγή ιχθύος" στην κοινωνία ....

Αν με νόμους και διατάγματα μπορούσαν να επιβάλλουν "σιγή ιχθύος" στην κοινωνία ....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 | 4:19 π.μ.


Πόσο αφελείς είναι πραγματικά, όσοι νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα, μπορούν να επιβάλουν "σιγή ιχθύος" σε ένα μέρος της κοινωνίας που ασφυκτιά και αντιδράει με τον τρόπο που αυτό επιλέγει, στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητα!

Δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι αυτή η τακτική έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.
Αγνοούν μια σοφή ρήση του λαού μας η οποία λέει ότι "το καρφί όσο το χτυπάς τόσο περισσότερο καρφώνεται πιο βαθιά". Και το "καρφί", για το σύστημα, στην προκειμένη περίπτωση είναι ο "Ρουβίκωνας" και οι δράσεις του.

Γράφουμε τα παραπάνω σε συνάρτηση με τα όσα αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με την εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ που επιβλήθηκε και στο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Γ. Καλαϊτζίδη -είχε προηγηθεί το ίδιο περιοριστικό μέτρο και σε άλλο μέλος της αναρχικής ομάδας- για να μην βρεθεί στην φυλακή. μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την "εικαστική" παρέμβαση του "Ρ" στο κτίριο της βουλής σαν μορφή αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Το τί αποτέλεσμα είχε αυτή η ενέργεια των κατασταλτικών μηχανισμών μας το λέει πολύ χαρακτηριστικά η δικηγόρος του Ρουβίκωνα Αννυ Παπαρρούσου με ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης:

30.000 ευρώ εγγύηση για τα μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για τη συμβολική παρέμβαση στη Βουλή. Ως κακούργημα διώκεται ο εφήμερος επιχρωματισμός του σοβά. Η εναλλακτική δυνατότητα που έδωσε η ανακρίτρια, είναι να εγγράψει έστω και τρίτος υποθήκη στο ακίνητό του μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ. Και ναι, γίνεται. Αδέλφια, συγγενείς,φίλοι, σύντροφοι διαθέτουν ό,τι ακίνητο έχουν προς υποθήκευση, προκειμένου να μη μπουν φυλακή οι κατηγορούμενοι. Νικάει η κοινωνία, η αλληλεγγύη, η ζωή κι η αλήθεια. Είμαι στ’ αλήθεια περήφανη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger