Home » , » Οι οικογενειακές καταβολές του Μ. Βαρβιτσιώτη

Οι οικογενειακές καταβολές του Μ. Βαρβιτσιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 | 5:52 π.μ.

Συμπληρωματικά σε περασμένη ανάρτησή μας ένα απόσπασμα από κείμενο μας που δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτέμβρη του 2020:

Αν δεν το γνωρίζεται, την τεράστια ακίνητη περιουσία ο βουλευτής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, την κληρονόμησε από τον συνονόματο παππού του.

Ξέρετε τι τεράστια προσπάθεια έκανε αυτός για να την αποκτήσει;

Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να είσαι δικηγόρος των δωσίλογων και του ίδιου του τοποθετημένου από τους Γερμανούς κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη, σε μια δίκη παρωδία, μετά την Γερμανική κατοχή;

Λογικό είναι να προσφέρθηκαν κάποια ακίνητα στον "διαπρεπή" δικηγόρο τα οποία τελικά κατέληξαν στον εγγονό του.

Προφανώς εμείς δεν είμαστε θιασώτες της "οικογενειακής ευθύνης". Προσπαθούμε όμως να φέρνουμε στην επιφάνεια "αθέατες" πλευρές της πρόσφατης ιστορίας μας, οι οποίες για κάποιους είναι ενοχλητικές. Κάτι παρόμοιο κάναμε και με τον γεννήτορα του Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο οποίος κι αυτός σαν Γερμανομαθής δικηγόρος είχε άριστες σχέσεις με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Κρήτη καθώς και οικονομικές συναλλαγές με τους ναζί.

Στην παρακάτω φωτογραφία διαφήμιση των νομικών υπηρεσιών σε όσους δικαζόταν απ' τα Γερμανικά στρατοδικείο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.. Δημοσιεύτηκε τον Γενάρη του 1944 στην εφημερίδα της Κρήτης Παρατηρητής ενώ αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.   

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Αυγούστου 2021 στις 12:28 π.μ.

Προφανώς και υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, όσοι το αρνούνται είναι ύποπτοι και εγκάθετοι. Από πού και ως πού οι εγγονοί Βαρβιτσιώτηδες δεν ευθύνονται για όσα εγκλήματα διέπραξαν οι παππούδες τους, από τη στιγμή που απέκτησαν όσα κέρδισε ο ταγματασφαλίτης παππούς του με εγκλήματα σε βάρος του λαού; Για να μην ευθύνονται όφειλαν να αποποιηθούν τα κλοπιμαία και να αποκηρύξουν τους παππούδες, τους πατεράδες τους και την δωσιλογική δράση τους. Άντε γιατί παρατράβηξε η παπάρα ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger