Home » , » Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι…

Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 | 6:45 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Ο Τσίπρας δεν πήγε στη φετινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Εκεί που πήγαινε ανελλιπώς τουλάχιστον από το 2014. Αρχικά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά ως πρωθυπουργός. Εχοντας οικοδομήσει ήδη από την περίοδο της αντιπολίτευσης παρασκηνιακές σχέσεις με μεγάλα τζάκια (π.χ. Αγγελόπουλος, Βαρδινογιάννης) και με παράγοντες του ΣΕΒ (όπως ο προηγούμενος πρόεδρος Δασκαλόπουλος).

Ο Τσίπρας δεν πήγε στη φετινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ, γιατί είχε -λέει- προγραμματισμένη ομιλία στο Θησείο. Η οργάνωση της οποίας αποφασίστηκε πολύ μεταγενέστερα από τον ορισμό της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. 'Η μάλλον ορίστηκε σκόπιμα την ίδια μέρα με τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, η πρόσκληση για την οποία είχε φτάσει σίγουρα εδώ και καιρό στη γραμματεία του πρωθυπουργού και η παρουσία του εκεί, όπως κάθε χρόνο, είχε περιληφθεί στο πρόγραμμά του.

Οι φωστήρες του Μαξίμου έκαναν το μεγαλοφυή συνδυασμό: ο Μητσοτάκης στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, αγκαλιά με τους καπιταλιστές, ο Τσίπρας στο Θησείο, αγκαλιά με το λαό! Τόσο απελπισμένοι είναι που δε σκέφτηκαν ότι αυτός ο φωτογραφικός -και μόνο- διαχωρισμός θα παρήγαγε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Γιατί υπάρχουν οι φωτογραφίες από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κι όλοι σκέφτηκαν: πάλι να μας κοροϊδέψει προσπαθεί ο Τσίπρας. Να παραστήσει τον αντίπαλο των καπιταλιστών του ΣΕΒ, με τους οποίους κωλοτριβόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτά παθαίνουν εκείνοι που νομίζουν ότι αρκεί να «πουλάς» αγιογραφίες για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Θα το κάνεις μία, δύο, τρεις, στο τέλος θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

ΥΓ1. Μόλις χάσουν τις εκλογές και βρεθούν στην αντιπολίτευση, θα ξαναντύσουν τον Τσίπρα ακόμα και με παλαιστινιακή κουφίγια και θ' αρχίσουν να τον κατεβάζουν στις διαδηλώσεις για να παριστάνει τον ακτιβιστή (ακόμα και χημικά μπορεί να ρουφήξει - το 'χει κάνει κι ο Γιωργάκης). Ασε που θα κόψει τις διακοπές στα κότερα των εφοπλιστών και μπορεί να τον ξαναδούμε ως οικογενειάρχη στη Μουτσούνα και το Ροδάκινο.

ΥΓ2. Αλλά τι να πεις και για τον Μητσοτάκη! Αφού ανακοίνωσε ένα σωρό μέτρα υπέρ των καπιταλιστών, που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του (φοροπαλλαγές κ.ά.), στο τέλος τους είπε ότι κι αυτοί θα πρέπει να φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους, για να περνάμε όλοι καλά!

ΥΓ3. Ο Μητσοτάκης «ψωνίζει» από το μαγαζί του ΣΕΒ. Ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Ακης Σκέρτσος παραιτήθηκε από το πόστο του (συνοδευόμενος από τα θερμά σχόλια των καπιταλιστών) και ετοιμάζεται να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο Μαξίμου (συγνώμη, στην καγκελαρία θέλαμε να πούμε) του Κούλη. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Εχει και προηγούμενη εμπειρία, άλλωστε. Εχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Χρυσοχοΐδη, διευθυντής του γραφείου του Στουρνάρα όταν αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών και διευθυντής του γραφείου του Πικραμμένου, όταν αυτός ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger