Home » , , » Βούτυρο, όχι κανόνια.

Βούτυρο, όχι κανόνια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 | 12:55 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Έχω να στείλω δυο μηνύματα προς τους μιλιταριστές, και τους μιζαδόρους:
Δεν υπάρχει περίπτωση να πολεμήσουμε οποιονδήποτε εργαζόμενο, ταξικό αδερφό μας, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν βρίσκεται. Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας την βία του εθνικισμού. Εχθρός είναι όποιος μας πετάει από το σπίτι μας, μας διώχνει από τη δουλειά μας, μας κλέβει τους κόπους μας. Ο εχθρός είναι λοιπόν ταξικός.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποτρέψουμε την ανθρωποσφαγή μεταξύ των εργαζομένων προς χάρη των πλουσίων, που θα παρακολουθούν τις μάχες από τη ασφάλεια του σαλονιού τους σε κάποιο παράδεισο στο εξωτερικό. 

Ούτε να το σκέφτεστε να μετατρέψετε συντάξεις ή μισθούς σε όπλα. Θα μπούνε σε φασιστικούς πισινούς. Όποιος στρατόκαυλος γουστάρει να παίζει με στρατιωτάκια, άρματα, αεροπλάνα, κλπ, να ξηλωθεί ο ίδιος, να δώσει από τη δική του τσέπη και να μη ζητά ανθρωποθυσίες από εμάς. Πατριώτης με ξένες πλάτες δε γίνεται.
Δεν μπορείς, ρε καθίκι, να ζητάς από τους άλλους και να συ να το παίζεις ήρωας χωρίς να κάνεις το παραμικρό. Αι σιχτίρ στρατηγοί του καναπέ.

Κάποιοι με τη διπλή ιδιότητα του φασίστα και του λαμόγιου (συνδέονται άρρηκτα αυτά τα δυο) περιμένουν με ανυπομονησία τον Κούλη να πετσοκόψει τα ψίχουλα που παίρνουμε, για να πάρουν όπλα. Βασικά να πάρουν μίζες. Να οικονομήσουν, να βγάλουν τρελά κέρδη. Τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών τα είδαμε όλα αυτά τα χρόνια: Χρεοκοπία αφού τα εξοπλιστικά συνέβαλαν στο "βιώσιμο" χρέος (ξεκάνοντας εμάς), κι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αφού ότι νομοθετούμε είναι εντολές ξένων (και ντόπιων αλλά κυρίως ξένων) τοκογλύφων.

Οπότε γιατί να πάρουμε όπλα;
Για να μας αποδειχθούν εντελώς άχρηστα, να μας βγουν πανάκριβα παλτά;
Για να πάρουν μίζες οι κηφήνες, οι αετονύχηδες, οι απατεώνες;
Για να σκοτώσουμε εντελώς αθώους ανθρώπους, που δεν γνωρίζουμε καν και που δε μας έβλαψαν σε τίποτα;
Για να καταντήσουμε αποικία εκείνων που θα χρεωθούμε ως το λαιμό;

Το ξαναλέμε: Όσοι θέλουν όπλα να δώσουν από τα δικά τους. Είναι απλό εθνικιστές: Κάντε ένα συμβόλαιο, όσα παίρνετε, να πάνε για αγορά όπλων. Κόψτε τους μισθούς σας, τις συντάξεις, τα δικά σας επιδόματα.
Των άλλων γιατί; Εμείς δεν ανησυχούμε για τους Τούρκους, έχουμε σοβαρότερα και πολύ πιο επείγοντα θέματα. Λογαριασμοί, δόσεις, θέματα επιβίωσης.
Σας φαίνεται υπερβολικά πατριωτικό να τα δώσετε όλα, πατριώτες του κώλου; Κάντε έρανο! Δώστε εσείς όσα θέλετε, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε, δικά σας είναι. Για τα δικά μας όμως δεν θα αποφασίσετε εσείς κουφάλες.
Άντε ντε! Να δούμε πόσοι θα δώσουν και πόσα για να έχουν μίζες οι νέοι "ευεργέτες", "οι στυλοβάτες της εθνικής άμυνας" που μισούν τους γείτονες, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να ξεπουλούν τη χώρα στις μεγάλες δυνάμεις.

Θα πω τα λόγια ενός σπουδαίου στρατηγού, του Φωκίωνα. Στον Υπερείδη, που τον ρώτησε πότε επί τέλους θα συμβουλεύσει τους Αθηναίους να πολεμήσουν, απάντησε «Όταν αρχίσουν να συνεισφέρουν οι πλούσιοι και σταματήσουν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα οι ρήτορες».
Δεν είπε όταν πάψουν να τρώνε οι φτωχοί.

Τόσα χρόνια δίναμε για όπλα. Το αποτέλεσμα; Κύπρος, Ίμια, ένταση με όλους σχεδόν τους άλλους λαούς, και στο καπάκι χρεοκοπία. Βρε άντε λοιπόν στο διάολο που "φταίνε τα επιδόματα"!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger