Home » , , , , » Δυο κείμενα συμπαράστασης, δυο διαφορετικοί κόσμοι - "Ρουβίκωνας" και athens voice

Δυο κείμενα συμπαράστασης, δυο διαφορετικοί κόσμοι - "Ρουβίκωνας" και athens voice

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 | 10:32 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Είναι κάποιες φορές, που μέσα από απλά, συνηθισμένα, γεγονότα μπορείς να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά μια σύγκριση. 

Και δεν μιλάμε για την ταξική διαστρωμάτωση, αλλά για κάτι πολύ πιο "πεζό". Για τους "δυο κόσμους" που υπάρχουν στους καθημερινούς πολίτες.
Απ' την μια υπάρχει ο κόσμος του αγώνα, της βιοπάλης, ο κόσμος που ονειρεύεται και παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία και από την άλλη οι "γυμνοσάλιακες", οι "βολεμένοι" και υπηρέτες όλων των αφεντάδων.

Στο ένα μετερίζι στέκονται οι διανοούμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπόθεση του λαϊκού κινήματος και στο άλλο "η πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου που λιβανίζει την μπόχα", όπως έγραφε και ο Κώστας Βάρναλης.

Γι' αυτούς τους "δυο κόσμους" θα μιλήσουμε παρακάτω και αυτή την φορά με ονόματα.
Θα παραθέσουμε δυο κείμενα με υπογραφές αλληλεγγύης.
Το πρώτο είδε την δημοσιότητα στα μέσα του Ιούνη του 2018. Τότε 200 πολίτες προσφέρονται να καταθέσουν σαν μάρτυρες υπεράσπισης σε μια απ' τις συνηθισμένες δίκες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του "Ρουβίκωνα" για τις ακτιβιστικές δράσεις τους.

"Στην πραγματικότητα κατηγορούμενοι είναι όσοι λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, καταδυναστεύουν τα λαϊκά στρώματα, απονέμουν «δικαιοσύνη» προς όφελος των πλουσίων και των ισχυρών ενώ εμπορευματικοποιούν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, εξαντλώντας έτσι το πλέον αναφαίρετο δικαίωμα, την ελπίδα.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Ρουβίκωνα γιατί τα «αδικήματα» τους είναι  πράξεις δικαίου και πολιτισμού και απαιτούμε την άνευ όρων απαλλαγή τους", είναι η κατακλείδα του κειμένου τους.

Συναντάμε υπογραφές, από εργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές, από άτομα που νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πάμε τώρα σε ένα σημερινό δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα athens voice και φέρει τον τίτλο: "Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κ.α. υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης στην ATHENS VOICE μετά την επίθεση στα γραφεία της".

Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί που δήλων άλλοθι στην φυλλάδα για το ρατσιστικό της σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση της αναρχικής συλλογικότητας.

Θα αναφερθούμε ενδεικτικά σε κάποια άτομα απ' αυτά που υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης στην athens voice
(Σημειωτέον ότι ανάμεσα τους δεν υπάρχει εργάτης ή άνεργος, ούτε για δείγμα, καθώς ούτε και ένας άνθρωπος από τα λαϊκά στρώματα):

 «O Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα στο όνομα του ΕΑΜ, ξεχνώντας πόσο ιδρώσαμε για να αφήσουμε πίσω διχασμούς και αίμα». 

Βένα Γεωργακοπούλου - δημοσιογράφος.

Μάλιστα. Το ΕΑΜ έδρασε και μεγαλούργησε ως παλλαϊκό, πατριωτικό και μαζικό κίνημα στα χρόνια της κατοχής.  Στην κατοχή, λοιπόν, ο αντίπαλος ήταν οι Γερμανοί ναζί, η ελληνική κυβέρνηση που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς ναζί, οι Ελληνες γερμανοτσολιάδες, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες. Κι αφού, λοιπόν, το ΕΑΜ προκάλεσε διχασμό, τότε η μόνη επιλογή που είχε ώστε να μην διχάσει ήταν να συνεργαστεί με τους παραπάνω.
Αυτό προφανώς δεν έγινε και η στάση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απογοήτευσε την κυρία δημοσιογράφο.


Προκόπης Δούκας - Δημοσιογράφος. Απ' τα πιο ξεφωνημένα παπαγαλάκια της αστικής τάξης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να στρέφει τα βέλη του και στην Γαλλική εργατική τάξη.

Σταύρος Θεοδωράκης - Δημοσιογράφος, πολιτικός

Στάθης Καλύβας, καθηγητής πολιτικής επιστήμης Οξφόρδη. Ανάμεσα στα άλλα είναι γνωστός για το βιβλίο που έγραψε -μαζί με τον Μαρατζίδη- στο οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να δικαιώσουν την δράση των προδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας και των δυνάμεων «συνεργασίας» κατά την Κατοχή.

Παντελής Καψής - Δημοσιογράφος. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα περισσότερο απ' αυτά που αναφέρουμε εδώ.


Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός. Ο "τροχονόμος της μίζας'


 Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Πρεσβευτής της αλητοδημοσιογραφίας

 Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια της εφημερίδας Εστία (Εδω δεν χρειάζεται να γράφουμε κάτι περισσότερο)


Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης Liberal και δ/ντης της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" (Κάθε σχόλιο περιττεύει).

Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος. Γαμπρός της Ντόρας Μπακογιάννη με γνωστή πορεία από την ΔΗΜΑΡ, στην Ν.Δ και υπάλληλος σήμερα του Μαρινάκη.

Κώστας Ρεσβάνης, δημοσιογράφος Θήτευσε για δεκαετίες υπάλληλος του Λαμπράκη που εκτός των άλλων έχει να επιδείξει στην επαγγελματική του πορεία ότι  "καλύπτει την αστυνομική αυθαιρεσία με φρασεολογία μάλιστα ακροδεξιού υπουργού", όπως σημείωνε σε ένα κείμενο του ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος. Γι' αυτόν αρκεί μόνο να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο
το οποίο τιτλοφορούσαμε: "Η αποθέωση της δημοσιοκαφρίλας έχει όνομα και λέγετε Τάσος Τέλλογλου".

Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφος. Για την κυρία αυτή το μόνο που μπορεί να σημειώσουμε ότι ήταν τόσο παπαγαλάκι των μνημονικών-ταξικών πολιτικών ώστε η ΕΣΗΕΑ αναγκάστηκε να την διαγράψει από μέλος της για την απροκάλυπτη προπαγάνδα που έκανε υπέρ του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα του 2015.

Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας - Αθλιος "διανοούμενος της παρακμής"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger