Home » , , » Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή έναν απεργοσπάστη που λογοκρίνει εκπομπές συναδέλφων του

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή έναν απεργοσπάστη που λογοκρίνει εκπομπές συναδέλφων του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 | 11:08 μ.μ.

Περασμένα ξεχασμένα λένε. Μερικά πράματα όμως δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Όπως για παράδειγμα η απεργοσπασία.
Στην Αμερική τους λένε scabs. Ή αλλιώς τρωκτικά/ψωριάρηδες. Ανάλογα την απόδοση που θα υιοθετήσει ο καθένας. Στην Ελλάδα επίσης η ιστορία τους έχει διατηρήσει ως τα πιο γλοιώδη πλάσματα. Θα μπορούσε όμως ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό να εκπροσωπείται από έναν απεργοσπάστη;

Ο Λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Γιαννούλη, ο οποίος δεν δίστασε να σπάσει την απεργία ενός σωματείου προκειμένου να βγάλει στον αέρα τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει εδώ να διαβάσουμε μέρος της καταγγελίας που δημοσιεύτηκε τότε από την ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στις 10/09/2016 από ηγετική ομάδα της ΕΡΤ3, που εγκαταστάθηκε μέσα στη Ροή και κλείδωσε τις πόρτες, απαρτιζόμενη από τον γνωστό κύριο της κυρίας που έχει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή τον Κάντερ Μπαξ, τον Χ. Γιαννούλη δημοσιογράφο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης με πολλαπλούς ηγετικούς ρόλους φανερούς ή κρυφούς, της Κ. Μάλαμα σκηνοθέτη και υπεύθυνη στην διεύθυνση προγράμματος, που με ελάχιστους, φοβισμένους, επιλήσμονες ή και απειλουμένους εργαζόμενους γίνανε απεργοσπάστες, ώστε να δείξουν στον Πρωθυπουργό , ότι αυτοί είναι εδώ, υποτακτικοί και  υποταγμένοι στο καθήκον της προπαγάνδας, υπέρ των κυβερνήσεων και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πλειοψηφία των εργαζομένων, ούτε τα πανανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η αλληλεγγύη, ούτε ο διασυρμός της ΕΡΤ που με την πράξη τους επαναβεβαίωναν με ηχηρό τρόπο ότι η ΕΡΤ που άνοιξε από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι δημόσια αλλά άκρως κυβερνητική και ελεγχόμενη.»

Φυσικά οι χάρες δεν ξεχνιούνται και σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος (διορισμένος διευθυντής ενημέρωσης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) φιγουράρει στα ψηφοδέλτια του κόμματος αφού μάλιστα το εκπροσώπησε και ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία.
Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 2016 και η ΠΟΣΠΕΡΤ κήρυξε στάση εργασίας. Ο Χρήστος Γιαννούλης μαζί με την Κυριακή Μάλαμα είχαν όμως άλλη άποψη. Και λογικό είναι οι διευθυντές να έχουν άλλη άποψη από τα συνδικάτα. Ειδικά αν έχουν διοριστεί απευθείας. Όπως όριζε ο νόμος στον οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Έτσι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μεθόδευσαν την…άδεια των λιγότερο έμπιστων εργαζόμενων, έκλεισαν την πόρτα και μετέδωσαν ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Χρήστος Γιαννούλης όμως έχει διακριθεί στο παρελθόν και για άλλα σημαντικά επιτεύγματα στην…ταξική πάλη. Ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διώξει από τον αγώνα της ΕΡΤ τις εκπομπές της αυτοδιαχείρισης. Τις…κάπως ενοχλητικές εκπομπές της αυτοδιαχείρισης.

O άνθρωπος που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά για την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε σε διακοπή τις εκπομπές Κόσμος Εν κινήσει, Παιδεία σε Κρίση και Zona Rosa Δημοσιογράφος να κόβει εκπομπές συναδέλφων του; Δεν το λες και ιδιαίτερα ευχάριστο

Τι κι αν περισσότερες από 50 συλλογικότητες και σωματεία έβγαλαν ψηφίσματα υποστήριξης των εκπομπών. Τι κι αν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που την κράτησαν ανοιχτή διαφώνησαν σε κάθε τόνο με την διακοπή των εκπομπών.

Αυτές ήταν ενοχλητικές. Για την εξουσία. Και έπρεπε να πεθάνουν. Στον ρόλο του δήμιου, της αυτοδιαχείρισης, ο… μελλοντικός βουλευτής της αριστεράς ( ; ) Χρήστος Γιαννούλης.
Αν η ΕΡΤ είναι σήμερα αυτό που είναι, αυτό συμβαίνει διότι ξεριζώθηκε από μέσα της οτιδήποτε ζωντανό

Αν ο Κυριάκος κάνει την ΕΡΤ ακόμα χειρότερη είναι γιατί θα βρει καμμένη γη.
Αυτήν την γη την έκαψαν συγκεκριμένοι άνθρωποι
Με ονοματεπώνυμο. Και θέσεις.  Ένας από αυτούς είναι ο Χρήστος Γιαννούλης.
Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπείται από τον Χρήστο Γιαννούλη. Συγχαρητήρια στον Χρήστο Γιαννούλη που μετά από τόσες θυσίες (της αξιοπρέπειάς του) πέτυχε.

Δήμητρα. Μια Αλληλέγγυα της ΕΡΤ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger