Home » , , » Προς Μ. Χρυσοχοϊδη: Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε

Προς Μ. Χρυσοχοϊδη: Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε

Από giorgis , Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 | 3:03 π.μ.


Του Γ.Γ.

Οποιος/α άκουσε την χθεσινή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην βουλή δεν μπορεί παρά να εντόπισε την επιθυμία του πρωθυπουργού να θωρακίσει με κάθε τρόπο -νομοθετικά και επιχειρησιακά- τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Να είναι αυτό δείγμα γραφής προς τους "νοικοκυραίους", λάτρεις του δόγματος "νόμος και τάξη", ή πιθανόν να προβλέπει ότι σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον "εχθρό λαό", με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής που θα επιβάλει; Μπορεί και τα δυο.

Ας μην διστάσουμε, όμως, να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. «Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις», λέει μια ρήση. Και ο λαός μας σήμερα είναι γονατισμένος.
Οι αιτίες πολλές. Οι αριστερές συλλογικότητες είναι εντελώς απαξιωμένες στην συνείδηση της εργατικής τάξης. Αδυνατούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν πλατιές εργατικές μάζες.
Για την συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Μοναδικός της ρόλος να συνδράμει στην εξασφάλιση της ταξικής ειρήνης, δηλαδή της υποταγής των εργαζόμενων στον μονομερή πόλεμο που διεξάγει το κεφάλαιο.

Μπορεί δηλαδή ο εγωκεντρισμός και η μοιρολατρία να βασιλεύουν στο μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά το σημερινό κλίμα κοινωνικής αδράνειας, μπορεί να αποδειχθεί εντελώς "εύθραυστο".
Κάποιο "τυχαίο" γεγονός, δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες για το σύστημα καταστάσεις. Κάτι τέτοιο έγινε τον Δεκέμβρη του 2008.
Φυσικά το αυθόρμητο κίνημα, όποια μορφή και να έχει -όταν δεν υπάρχει μια μαζική οργανωμένη ταξική δύναμη να το μπολιάσει με το συνειδητό- είναι εντελώς ατελέσφορο και εύκολα ελέγξιμο από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Κάναμε αυτή την μεγάλη εισαγωγή, γιατί ξεφυλλίζοντας τις Κυριακάτικες εφημερίδες, εντυπωσιαστήκαμε από το "λιβάνισμα" που κάνουν, οι συμπολιτευόμενες φυλλάδες "Βήμα" και "Πρώτο Θέμα", στον υπουργό μπάτσων και καταστολής Μ. Χρυσοχοίδη.
(Σαν πρόσχημα χρησιμοποιούν την "ετοιμότητα" του ίδιου και του υπουργείου του, στον πρόσφατο σεισμό).

Του χτίζουν δηλαδή ένα προφίλ, σαν "ασπίδα" γιατί γνωρίζουν. ότι αυτοί που τον τοποθέτησαν σ' αυτό το κυβερνητικό πόστο, του έχουν αναθέσει μια πολύ βρόμικη δουλειά.
(Εκτιμήσεις μας είναι αυτές και σύντομα θα φανεί αν επιβεβαιωθούν).
Και μια τέτοια δημοσιογραφική "προστασία" θα του χρειαστεί, ειδικά αν δεν πάνε καλά οι σχεδιασμοί του.

Δεν γράφουμε περισσότερα, αφού δεν μπορεί να ελέγξουμε την βασιμότητα πληροφοριών που κυκλοφορούν.
Θυμίζουμε μόνο στους αναγνώστες μας μια πρόσφατη ανάρτησή μας, και αφιερώνουμε στον κ. Χρυσοχοίδη δυο περασμένα εξώφυλλα εφημερίδων (στην αρχική φώτο) που τον αφορούσαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger