Home » , » Περί απειλών ο λόγος

Περί απειλών ο λόγος

Από giorgis , Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 | 7:15 π.μ.

Του Γ. Γ.

Τρεις δεξιές φυλλάδες -"Δημοκρατία", "Ελεύθερος Τύπος" και "Καθημερινή"- πανηγυρίζουν πρωτοσέλιδα γιατί, λέει "συνελήφθη ο αρχηγός του Ρουβίκωνας".

Να πούμε σ' αυτούς τους δημοσιοκάφρους ότι οι αναρχικές συλλογικότητες, λειτουργούν με  αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και δεν έχουν "αρχηγούς", νομίζουμε ότι δεν έχει νόημα.
Αυτά είναι "ψιλά" γράμματα γι' αυτούς.

Συμπληρωματικά όμως σε όσα γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας γι' αυτό το θέμα θα θέλαμε να συμπληρώσουμε και κάτι άλλο.

Η βασική κατηγορία που αποδίδεται στον Γ. Καλαϊτζίδη είναι η "διέγερση διάπραξης εγκλημάτων", γιατί λένε. ότι σε ανάρτησή του "απείλησε" ότι  «αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με "μηδενικές ανοχές" θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσα». 
Ηταν μια τοποθέτηση-απάντηση για τις δυο συλλήψεις μελών της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας, μετά την παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΕΒ και τις κατασκευασμένες, σύμφωνα με τον Γ. Καλαϊτζίδη, κατηγορίες που τους χρεώθηκαν.

Εχει όμως και μια αθέατη πλευρά το όλο σκηνικό. Αν λοιπόν οι μηχανισμοί του συστήματος θεωρούν απειλή μια ακτιβιστική ενέργεια που ΘΑ μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, γιατί δεν θεωρούν απειλή αυτά που διακηρύττουν μόνιμα οι κομμουνιστές; 

Εμείς ας πούμε λέμε ότι ξέρουμε ότι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα δε σκοπεύει να παραιτηθεί εθελοντικά απ’ τα κεκτημένα του και πως θα χρησιμοποιήσει με κάθε τρόπο τους μηχανισμούς καταστολής, μπάτσους και στρατό για να συνεχίζεται η καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Οπως έγραφαν Μαρξ και Ενγκελς στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" «Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης».

Υπάρχει πιο μεγάλη απειλή απ' αυτό; Αν έχουν τα κότσια ας ποινικοποιήσουν την ιδεολογία μας.
Να ασκούν φρονηματικές διώξεις με αστεία προσχήματα σε μέλη αναρχικών ομάδων, εκτός να χαϊδεύουν αυτιά στο συντηρητικό εκλογικό τους ακροατήριο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται. 

Υ.Γ Και κάτι τελευταίο. Εμείς σαν ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ πιστεύουμε ότι ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει επαναστατικά και ένοπλα και παλεύουμε ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που ΘΑ πραγματοποιηθεί αυτή η κατάσταση.
Υπάρχει πιο μεγάλη απειλή απ' αυτό; 
Ελάτε να μας συλλάβετε.
(Τα στοιχεία μας προφανώς τα γνωρίζεται)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger