Home » , , » Ζητείται βασιλεύς ...

Ζητείται βασιλεύς ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 | 8:58 μ.μ.

Της Τ. Γ.

"Χατζηαβάτης: Ζητείται βασιλεύς, δια χώρα πτωχήν, με λαμπράς οικογενειακάς αρχάς και παραδόσεις, ολίγον μεταχειρισμένη αλλά ωραία και εις καλήν κατάσταση. 
Οι ενδιαφερόμενοι  δέον να έχουν τα εξείς προσόντα. Να είναι ελέω θεού γαλαζοαίματοι, να είναι ξανθοί, χαριτωμένοι και με εύθυμων διάθεση για να ευθυμήση και η δύστυχος Ελλάς...''                                   

Ιάκωβου Καμπανέλλη, ''ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ''

Διαχρονικά, το τσίρκο μας και οι παραστάσεις του καλά κρατούν... Προσαρμοσμένες στη δική μας πραγματικότητα, όπου οι γαλαζοαίματοι τυγχάνουν Μητσοτακοαίματοι και λοιποί κληρονόμοι...                                                     
Τον τόνο ευθυμίας και χαριτωμενιάς δίνουν χρυσοφορούσες Πατούλαινες και άλλα συναφή είδη...

***

  "Ύμνος της διαλεχτικής":

Το άδικο βαδίζει σήμερα με σταθερό βήμα.
 Οι καταπιεστές προετοιμάζουν τα επόμενα δέκα χιλιάδες χρόνια.
 Η βία διαβεβαιώνει: έτσι όπως είναι η κατάσταση, έτσι θα μείνει.
 Καμιά φωνή δεν ακούγεται, πέρα από τη φωνή του εξουσιαστή.
 Και στις αγορές φωνάζει η εκμετάλλευση: τώρα μόλις αρχίζω.

 Αλλά πολλοί από τους καταπιεζόμενους λένε τώρα:
 Αυτό που εμείς θέλουμε δεν θα γίνει ποτέ.

 Εσύ που ακόμα ζεις, μην πεις: ποτέ!
 Το σίγουρο δεν είναι σίγουρο.
 Έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν θα μείνει.
 Αν μιλήσουν οι εξουσιαστές
 θα μιλήσουν οι εξουσιαζόμενοι.
 Ποιος τολμά να πει: ποτέ;
 Από ποιόν εξαρτάται αν η καταπίεση μένει; Από εμάς.
 Από ποιόν εξαρτάται αν θα τσακιστεί; Επίσης από εμάς.
 Εκείνος που έπεσε, στέκεται πάλι όρθιος.
 Εκείνος που έχασε, παλεύει!
 Εκείνος που συνειδητοποίησε τη θέση του, πως τον κρατάς τώρα;

 Επειδή οι σημερινοί νικημένοι είναι οι αυριανοί νικητές
 Και από το πότε θα γίνει: Σήμερα κιόλας!

Μπέρτολτ Μπρεχτ - "Ύμνος της διαλεχτικής"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Ιουλίου 2019 στις 10:27 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε τελικά. Έκανε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία! Άθλος σωστός! Πρωθυπουργός ο Κούλης, ο οποίος με πραγματικό ποσοστό 22,7% ανακηρύσσεται επίσημα ακαταλληλότερος έχοντας την πλειοψηφία των κηφήνων της Βουλής. Η αλήθεια είναι πως, για να γίνει ξανά η γαλάζια συμμορία κυβέρνηση, συνεργάστηκαν πολλοί. ΜΜΕ, Νταβατζήδες, ξένοι και ντόπιοι άρπαγες, δεκανίκια, αλλά κυρίως, οι ρεφορμιστές. Οι δήθεν αριστεροί που έπλεναν καθημερινά την ακροδεξιά πολιτική.
39 και κάτι. Πυρετός μεν, αλλά όχι και προς θάνατον. Αν μάλιστα υπολογίσουμε το ποσοστό στο σύνολο καταλαβαίνουμε, γιατί υπάρχει τέτοια παγωμάρα στο γαλάζιο και πράσινο μαντρί. Η εγκληματική ναζιστική οργάνωση καταδικάστηκε από τον κόσμο. Βέβαια περιμένουμε τα τελικά να δούμε, αν θα μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Πάντως οι ναζί είναι ήδη στη Βουλή, μην έχετε αμφιβολίες. Βρίσκονται κανίβαλοι στη Νέα Δημοπρασία και στον παραλήπτη των επιστολών του Ιησού. Αλλά αυτοί είναι λίγο ναζί, δεν είναι πολύ. Είναι, πως λέμε, ολίγον έγκυος; Αυτό!
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Για όλους. Έλεγαν "έρχεται π****α". Ήρθε, αλλά ποιους θα κάνει λούτσα; Πρώτους αυτούς που ψήφισαν νέο Μνημόνιο. Περαστικά σας. Το ΠΑΣΟΚ στο μεταξύ μένει με την όρεξη. Στα έλεγα, Φώφη μου, δεν άκουγες. Έκανες αγώνα να βγει ο Μητσοτάκης, αλλά τώρα δεν σε χρειάζεται. Καλά να πάθεις. Το τι θα πάθεις, θα το δεις στις επόμενες εκλογές. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και τόσες άλλες τσόντες της ΝΔ: Όλες στη χωματερή.
Που είμαστε; Α ναι! Μπαρουφάκης κι άγιος Βελόπουλος! Στη Βουλή, όχι στο Δαφνί. Για να αποδειχθεί ακόμα μια φορά πως Ελληνικό θέατρο χωρίς Καραγκιόζη, δεν γίνεται. Λεβέντη μου, μη σκας. Σε αντικαθιστούν ακόμα πιο γελοίοι. Την ξέρεις άλλωστε τη δουλειά. Θα βρίζεις τα ζώα από τα κανάλια. Και προσοχή, όχι πολλές πίτσες. Στην ηλικία μας πειράζουν τα πάντα. Ακόμα και να βλέπουμε τις νοστιμιές.
Ξέχασα το ΣΥΡΙΖΑ! Καλέ τι νούμερα είναι αυτά; 31% με όσα έκανε; Θρίαμβος! Χάρη στο Μητσοτάκη! Γιατί ο κόσμος μπορεί να είχε άχτι τον Αλέξη - πολύ άχτι - αλλά όπως να 'χει, τους βρικόλακες τους φοβάται. Καλά κάνει, αλλά κι ο Τσίπρας μια από τα ίδια είναι καρδιά μου.
Η πλειοψηφία το κατάλαβε. Το 42% απείχε. Καταλληλότερος ο Κανένας με 42%, Μητσοτάκης 23% Τσίπρας 18%, πέντε μονάδες η διαφορά. Οι δημοσκοπήσεις λοιπόν έλεγαν ότι ήθελαν αυτοί που τις παράγγελλαν. "Πάνω από 14 μονάδες η διαφορά! Στο 45% η ΝΔ! Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ!" Αυτό όμως τους έφαγε. Η χαρά που έδειξαν τα κοράκια. Τα οποία είναι αχάριστα, καθώς ο Αλέξης την πολιτική της ΝΔ εφάρμοσε. Στο πιο λάιτ, για να μην μείνει η Ελλάδα μισή σε πληθυσμό. Τώρα όμως που ήρθε ο Κούλης, θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ώστε να μη μείνει κανένας ζωντανός να λυθούν επιτέλους τα προβλήματα μας. Μακάριοι - μακαρίτες από το μάκαρ βγαίνουν και οι δυο λέξεις. Ευτυχισμένοι. Μπορεί όμως κι εντοιχισμένοι ή απλά χεσμένοι.
Με αυτούς που έβγαλε ο Ελληνικός λαός στο Κοινοβούλιο, όσοι ψήφισαν τέλος πάντων, αποδείχθηκε, πως είμαστε για δέσιμο. Ή πως έχουμε μια πολύ πολύ περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Σίγουρα η τετραετία που έρχεται είναι τετραετία για γέλια και για κλάματα. Θα έγραφα κι αλλά ας δούμε τα τελικά κι έπειτα τα ξαναλέμε.
ΥΓ Σίγουρα πήραν Αναρχικοί την κάλπη κι όχι Ψυχίατροι;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger