Home » , » Εκλογές και εθελοδουλη λαϊκή συνείδηση

Εκλογές και εθελοδουλη λαϊκή συνείδηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 | 10:54 μ.μ.

Του Γιώργου Ρούσση - f/b

Το εκλογικό αποτέλεσμα, με την μπλε δεξιά, η οποία αποδέχεται ευθαρσώς τον χαρακτήρα της, και την ροζ η οποία τον κρύβει κάτω από ένα αριστερό προσωπείο, να κατακτούν περί το 70% των ψήφων ,και τη δεξιά πασών των αποχρώσεων να προσεγγίζει το 90% των ψηφισάντων, έχουμε να κάνουμε με μια συντριπτική ήττα του λαού μας και και μια τρανή απόδειξη της εθελοδουλίας του.
Αυτή είναι σαφές ότι οφείλεται πρωτίστως στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και την αποξένωση που προκαλεί ακόμη και στην εργατική τάξη.

Όμως και η Αριστερά έχει τις ευθύνες της γι'αυτό το χαμηλό επίπεδο συνειδητότητας της εργατικής τάξης, το οποίο ακόμη και σε περίοδο βαθιάς κρίσης, δεν κατορθώνει να το ανυψώσει.
Είναι λοιπόν υποχρεωμένη αντί να εκφράζει ως συνήθως την ικανοποίηση της για τη διατήρηση των ποσοστών της, ή ακόμη και την ύπαρξη της, να προβεί σε μια βαθιά αυτοκριτική για τις δικές ευθύνες .

Αυτό σημαίνει να αποδεχτεί την ανεπάρκεια της και την αναγκαιότητα υπέρβασης της σημερινής μορφής της, τόσο ως πολιτικού υποκειμένου της εργατικής τάξης, όσο και ως μετώπου .
Όσο δεν το πράττει, και νέες δυνάμεις ικανές να συγκροτήσουν αυτές τις μορφές, δεν αναφαίνονται στον ορίζοντα , η κατάσταση θα επιδεινωνεται επικινδύνως.

Έτσι κι αλλιώς "πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

7 Ιουλίου 2019 στις 11:26 μ.μ.

Αν δεν κάνω λάθος: 7 στα 18 ψηφοδέλτια σημερα ήταν Αριστερο-κομμουνιστικα(εννοείται δεν βάζουμε Βαρουφακη Ζωη). Δηλαδή το 39% των συνδυασμών.Και τελικά πήραν 5.4% ΚΚΕ και όλοι οι άλλοι 1% μαζί!!!
Πόσο τρελό ακούγεται Αυτό...
Όσο κι αν είναι χοντροκομμένη αυτή η ανάλυση Είναι μια πραγματικότητα που σε συνδυασμό με την κινηματική άπνοια όλων αυτών των χρόνων ΠΟΝΆΕΙ πολύ κάθε Ριζοσπάστη άνθρωπο.

8 Ιουλίου 2019 στις 4:24 μ.μ.

Τι οα κανει αυτη? Οτι εκαναν και οι αλλοι απο το 56 και μετα Ενα ακομη
αστικο διακπσμητικο στην ομαδα αυτη του κοινοβουλιου που αστικοποιηθηκε
Αυτη που δεν μπορεσε να ανακοψει την εφοδο της Δεξιας ουτε να διαψευσει
τος ψεδολογους του συριζα που 4 χρονια μερες μας κατακοροιδεψαν
Θα βαλει κι αυτη με την παρουσια της ενα λιθαρακι για να καθυστερησει
η ανασυσταση του πραγματικου επαναστατικου ΚΚΕ που τοσο πολυ οσο ποτε αλλοτε
τοχει αναγκη ο λαος και ο τοπος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger