Home » , » Επιλογές του αστικού κράτους

Επιλογές του αστικού κράτους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 | 10:57 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την πυρκαγιά που έπληξε την Α. Αττική και τα αίτια της καταστροφής παραμένουν. Δυστυχώς υπάρχει μόνο επικοινωνιακή εκμετάλλευση των καταστροφών από την εκάστοτε αντιπολίτευση. Που όταν γίνει κυβέρνηση, θα πει τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες που άκουγε από τους προηγούμενους.
Υποδομές δεν υπάρχουν, οι υπηρεσίες δεν έχουν επαρκή προσωπικό, οι περικοπές αυξάνονται. Αν κάπου υπάρχει συνέχεια είναι στην ανικανότητα και την αδιαφορία που μας οδηγούν κατ' επανάληψη σε συμφορές. 

"Το αστικό κράτος είναι αποφασιστικό και αποτελεσματικό όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων" τονίζει το ΚΚΕ κι έχει δίκιο..
Είναι επίσης αποφασιστικό όταν πρόκειται να λεηλατήσει τη τσέπη του λαού με χαράτσια, πλειστηριασμούς, ξεπούλημα. Αποτελεσματικότατο είναι επίσης στην προπαγάνδα, την καταστολή και την τρομοκρατία.

Όταν πρέπει να προσλάβει προσωπικό για τα Δασαρχεία, για την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τους δήμους, όταν πρέπει να στηρίξει τους πυροπαθείς, σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς, όταν είναι να δώσει άμεσα αποζημιώσεις και να αποκαταστήσει τις ζημιές δεν κάνει σχεδόν τίποτε.

Το ΚΚΕ ζητά άμεση αποζημίωση στο 100% της συνολικής ζημιάς.
Λήψη μέτρων ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, κι επιδότηση ενοικίου σε όσους το χρειάζονται.
Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων. Επίσπευση των απαραίτητων μελετών - μετρήσεων προκειμένου να υλοποιηθούν τώρα έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανή μόλυνση του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.
Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, με ευθύνη του κράτους. Πρόσληψη προσωπικού και χτίσιμο Νοσοκομείων
Λήψη ειδικών μέτρων για τα σχολεία της περιοχής, με στήριξη παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών.
Δημιουργία σύγχρονου οικισμού με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους και χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη αλλά και άδικα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ, όλων των πληγέντων. Πάγωμα χρεών. Ουσιαστική οικονομική στήριξη στους πληγέντες.
Αναδάσωση Καθαρισμό και προστασία των δασών. Μέτρα πρόληψης, εκπόνηση σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Αντί χωματερές, χώροι πρασίνου.

Ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο Μνημόσυνο των 102 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο Μάτι.
Άραγε θα κάνει παρόμοια κίνηση για τα 84 θύματα των πυρκαγιών του 2007; Ή για τα πρόσφατα θύματα των πλημμυρών στη Χαλκιδική; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger