Home » , » Ομιλούμε την διπλωματική

Ομιλούμε την διπλωματική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 | 4:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Υπάρχει πιο όμορφη γλώσσα από τη μοσχαρίσια; Κοκκινιστή με τη σαλτσούλα της να βουτάς μέσα το ψωμάκι;
Η γλώσσα της διπλωματίας! Καλέ τι ωραία γλώσσα είναι αυτή; Δεν τρώγεται, αλλά την ακούς και ευχαριστιέσαι.
Όχι όμως πάντα. Ανάλογα πως την άκουσες. Γι αυτό θέλει την τέχνη της. Κάθε γλώσσα έχει τα μυστικά της. Κι ο καλός χειριστής της γλώσσας ξέρει να μιλά και να γλείφει ταυτόχρονα.

Έμαθα μερικές λέξεις της διπλωματικής. "Παιδικά αφελής" πχ. Ο μαλάκας! Έτσι λένε οι Κινέζοι διπλωμάτες τον Τραμπ, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Γιατί, αν τον πουν μαλάκα κατευθείαν, παρεξηγιέται. Ε, δεν τώρα να τσαντίζεις κάποιον που μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να γίνουμε όλοι... παρελθόν! Έστω κι αν λες αλήθεια.

Ο μακεδονομάχος υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τα κοσμητικά επίθετα που άκουσε από τα γαλάζια γίδια, είπε πως δεν μιλούσε Ελληνικά και πως δεν καταλάβαμε καλά!
Μωρέ πολύ καλά τον καταλάβαμε. Γιατί η "μετάφραση", οι εξηγήσεις που έδωσε, λένε: "Είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος...". " Ήταν σαφής ο αποδέκτης...". "Σαφώς και δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών". 

Θα αρχίσω από το αν του αρέσει ή όχι η Συμφωνία. Στα μέζεα μας. Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Κι η κολονοσκόπηση δεν αρέσει σε όλους όσους την κάνουν. Γίνεται όμως.
Άσε που τον πρόλαβαν. Μας τα 'παν κι άλλοι με το Μνημόνιο: Δήθεν ήταν αναγκασμένοι, δεν τους άρεσε, δεν το διάβασαν...

Ο αποδέκτης τώρα. Δεν ήταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ! Αυτοί που τον ψήφισαν έπρεπε να βουλώσουν τ' αυτιά τους!
"Τι ακούτε ρε; Μιλάνε οι μεγάλοι τώρα. Γρήγορα στα κρεβάτια σας, να ονειρευτείτε το Μεγαλέξανδρο". 

Στο ζουμί τώρα. "Πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος". Με άλλα λόγια, πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία με θρησκευτική ευλάβεια!
Ούτε θεραπείες, ούτε τίποτα! Όπως ακριβώς είναι! Όπως είπαμε, λουκούμι η συμφωνία. Πόσο πιο σαφές;

Πάντως έμαθα ακόμα μια όμορφη φράση στα διπλωματικά: "Ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας" Πάει να πει βλάκας με περικεφαλαία. Ότι μαθαίνεις, καλό είναι.
Ήθελα να 'ξερα, μας περνά όλους για παιδικά αφελείς ο υπουργός, ή μόνο όσους τον ψήφισαν; Δηλαδή τη σκέφτηκε πολύ αυτή τη δικαιολογία; 

Να του πω τώρα κι εγώ κάτι στη διπλωματική; "Σάλτα και...πηδήξου, που θα μας δουλέψεις εσύ...".  Άστο καλύτερα, μην έχουμε διπλωματικό επεισόδιο...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger