Home » » Νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2019

Νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2019

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 11:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Για την ένταξη στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ (σ' αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση) με τους κωδικούς TAXISnet" μας λέει ο οδηγός του πολίτη.

"Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο ΚΟΤ.
Για το έτος 2019, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε μέχρι την 29 Ιουλίου 2019, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ μέχρι την 29 Αυγούστου 2019".
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Όμως, όπως φαίνεται, το site του ΚΟΤ δεν είναι ακόμα έτοιμο για τις καινούριες αιτήσεις. Το πρόβλημα αφορά κυρίως αυτούς που έχουν ήδη εγκεκριμένη αίτηση από πέρυσι. Προσπαθούν να κάνουν νέα αίτηση όμως τους εμφανίζονται μόνο τα στοιχεία του 2017 κι έτσι δεν τους επιτρέπεται να προχωρήσουν.

Κάποιοι που προσπάθησαν να ακυρώσουν τη παλιά τους αίτηση και να φτιάξουν καινούρια, απέτυχαν, αφού και πάλι η φόρμα τους παρουσιάζει τα παλιά στοιχεία του 2017 και όχι του 2018, όπως θα έπρεπε.

Μήπως ένα κουμπί που να λέει "νέα αίτηση" θα βοηθούσε, όταν φυσικά περάσουν τα νέα στοιχεία; Μαζί με λεπτομερείς οδηγίες για τις χιλιάδες που έχουν ήδη από πέρυσι Κοινωνικό Τιμολόγιο; Παρακαλούνται οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν.
Μην βγάζετε ανακοινώσεις, αν δεν είστε έτοιμοι. Ταλαιπωρείτε τον κόσμο.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι οι δηλώσεις του υπουργού για τη ΔΕΗ. Την απαξιώνει εντελώς. Αν ξεπουληθεί η ΔΕΗ όπως θέλουν τι θα γίνει με τα 280.000 νοικοκυριά που έχουν Κοινωνικό Τιμολόγιο; Είναι μήπως κόλπα για να γδάρει περισσότερο η νέα κυβέρνηση τους οικονομικά ασθενέστερους; Αναμφισβήτητα!

Η προχειρότητα, η προπαγάνδα, μας γεμίζουν απαισιοδοξία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger