Home » , , » Κάποιες σκέψεις για την αναίρεση από την Εισαγγελία του Α.Π της δίκης Κορκονέα - Σαραλιώτη

Κάποιες σκέψεις για την αναίρεση από την Εισαγγελία του Α.Π της δίκης Κορκονέα - Σαραλιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 8:27 μ.μ.

Δεν λέει και πολλά πράγματα η είδηση ότι  η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης για την ποινή "χάδι" του Εφετείου Λαμίας στον μπάτσο Κορκονέα και η οποία οδήγησε στην αποφυλάκισή του δολοφόνου και στην αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πράγματι ασκηθεί αναίρεση, τι θα αναφέρει η τυχόν αναιρετική απόφαση και αν επαναληφθεί η δίκη θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε όμως να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα σ' αυτή την εξέλιξη τον βασικότατο ρόλο έπαιξαν οι λαϊκές αντιδράσεις με την μαζική συγκέντρωση της Τετάρτης στα Εξάρχεια αλλά και η τεράστια αποδοκιμασία που εισέπραξαν από τους χρήστες του διαδικτύου.

Δεν είναι άνευ σημασίας επίσης η δήλωση που έκανε στα τηλεοπτικά κανάλια αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής αναφερόμενος στην αθώωση του Σαραλιώτη και στην ποινή που βγάζει απ' την φυλακή τον Κορκονέα είχε πει: "Πίσω απ' την πλάτη της δημοκρατικής νομιμότητας λειτουργούν σκοπιμότητες. Και η απόφαση του μικτού Ορκωτού Εφετείου είναι απόφαση πολλαπλής σκοπιμότητας που παραβιάζει πολλές αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας".

Και έχει αξία σημασία που αυτές τις εκτιμήσεις τις κάνει ένας αστός δικηγόρος .σαν τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Κι εδώ για να μην υπάρχουν παρανοήσεις να πούμε ότι τιμούμε τους αγώνες, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου κατά την Απριλιανή δικτατορία.
Δεν ξεχνούμε όμως ότι υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ -τον διέγραψε ο Α. Παπανδρέου το 1975-, ότι ήταν ο πρώτος πρόεδρος αριστερού κόμματος, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που προεκλογικά κυκλοφόρησε αφίσες με την φωτογραφία του, κάτι απαράδεκτο με την παράδοση της αριστεράς, ότι ανέπτυξε στενές φιλικές σχέσεις με οικονομικά ισχυρές οικογένειες (Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου κ,α).

Σε κάθε περίπτωση πάντως να χαρακτηρίζει αυτή την δικαστική απόφαση, ένα πρόσωπο σαν τον Ν. Κωνσταντόπουλο αποτέλεσμα "πολλαπλής σκοπιμότητας που παραβιάζει πολλές αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας" είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Αυτό που έπαιξε επίσης ρόλο ήταν ο "ασυγκράτητος" συνεργός του δολοφόνου, Β. Σαραλιώτης. ο οποίος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και  δηλώνει ότι "του λείπει η δουλειά" του μπάτσου και ετοιμάζεται να ξαναενταχθεί στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Ξέρετε τι θα συνέβαινε μ' αυτόν αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της εισαγγελίας του Α.Π; Μας το είπε ο  Aντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Θεμιστοκλής Σοφός μέσω της τηλεόρασης του Star: "Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη θα έχει την δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας".

Το φαντάζεστε; Να βλέπαμε πάλι τον Σαραλιώτη, ένστολο "υπηρέτη της τάξεως"; Το άτομο δηλαδή που σύμφωνα με πρωτόδικη απόφαση που τον δίκασε σε 10 χρόνια φυλακή ήταν δίπλα στον δολοφόνο Κορκονέα και τον ενθάρρυνε και τον στήριξε να τραβήξει το πιστόλι, να σκοπεύσει και να σκοτώσει. 

Διανοείστe να παρακολουθούσαμε τον συνεργό του δολοφόνου του Αλέξανδρου, να κυκλοφορεί, να οπλοφορεί έχοντας του πληρώσει, όλοι εμείς, σε ζεστό χρήμα πάνω από 120 μισθούς του; 

Το σύστημα γνωρίζει ότι έχει κάποιες αντοχές στην προκλητικότητα τις οποίες έχει ξεπεράσει προ πολλού. Η συσσωρευμένη οργή σε ένα τμήμα της νεολαίας αν ξεσπάσει θα του δημιουργήσει προβληματικές ανεξέλεγκτες καταστάσεις και οι "Μαύροι Πάνθηρες" του θα αποδειχθούν ... λαγοί.
Και σ' αυτόν τον λόγο οφείλεται η αναίρεση της εισαγγελία του Α.Π.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο προς τα γαλάζια γίδια, που θα 'λεγε και ο σύντροφος mitsos175.
Αν τελικά ασκηθεί αναίρεση και δίκη επαναληφθεί, επιβάλλοντας στους κατηγορουμένους μπάτσους διαφορετικές ποινές, τι θα μπορείτε να πείτε;
Οχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί τόσες μέρες μας πουλάτε το παραμύθι ότι οι δικαστές είναι αναγκασμένοι από τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζουν πάντα σαν ελαφρυντικό τον πρότερο σύννομο βίο των κατηγορουμένων.
Αν τυχόν αυτό δεν συμβεί -που δεν θα συμβεί- στην ενδεχόμενη νέα δίκη θα μας πείτε ότι το κουτόχορο που σας ταΐζουν είναι κακής ποιότητας;  

Υ.Γ2 Ολοι προεξοφλούν και οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής, ότι μετά απ' αυτή την εξέλιξη η δίκη θα ξαναγίνει. Εμείς πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

2 Αυγούστου 2019 στις 9:16 μ.μ.

Ο λόγος που ο Άρειος Πάγος ζήτησε αντίγραφο της απόφασης, ώστε να αποφασίσει, αν θα αναιρεθεί το προκλητικότατο ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας στο δολοφόνο ενός παιδιού είναι ολοφάνερος.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, να υπενθυμίσουμε, πως δεν έχει αποφασισθεί τίποτα ακόμα, επομένως όλα είναι ρευστά και θα εξαρτηθούν από τις κινητοποιήσεις μας.
Ο κύριος λόγος είναι -φυσικά- η οργή του κόσμου. Αγανάκτηση που σίγουρα έχει αντίκτυπο στο κύρος της αστικής δικαιοσύνης.
Είναι φανερό πως η ΝΔ κάνει ρουσφέτια σε δολοφόνους και άλλους εγκληματίες. Καμία έκπληξη καθώς η γαλάζια συμμορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα" λόγω των αμέτρητων στελεχών της που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά.
Μην ξεχνάμε πως εκτός του δολοφόνου Κορκονέα και του συνεργού του, αποφυλακίστηκε και ο φασίστας καθηγητής, έτοιμος κι αυτός να συνεχίσει το έργο του. Αμφιβάλει κανείς πως το κόμμα που βόλεψε το δολοφόνο του Τεμπονέρα, θα βολέψει κάπου τα υπόλοιπα "τεφαρίκια";
Εκεί που πλήττεται όμως περισσότερο το κύρος των δικαστών είναι στα δυο μέτρα και δυο σταθμά που υπάρχουν όσον αφορά τις αποφάσεις. Οι εξοντωτικές ποινές σε κατηγορούμενους που δεν είναι γαλάζια παιδιά, ακόμα και όταν αφορούν πολύ μικρότερα παραπτώματα, όπως πχ με το Ρωμανό, δεν περνούν πλέον απαρατήρητες από κανένα.
Σήμερα το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε δύο μέλη του Ρουβίκωνα σε ποινή φυλάκισης 5 και 6 μηνών γιατί πέταξαν μπογιά στον τοίχο! Αν όμως έφαγαν μισό χρόνο για ρίψη μπογιάς, κατ' αναλογία τον Κορκονέα πρέπει να τον κρεμάσουν.
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα σε όλους, όσους δεν είναι βλάκες με περικεφαλαία, όσους δεν ντύνονται απόγονοι του Βουκεφάλα, πως δικαιοσύνη δεν υπάρχει στη χώρα μας. Υπάρχει μόνο ταξικό μίσος. Κι αυτό οπωσδήποτε έχει άμεσο αντίκτυπο στο κύρος του Αρείου Πάγου και κάθε δικαστηρίου.
Στις επόμενες αποφάσεις που θα είναι ακόμα περισσότερο αντιλαϊκές, αυτό θα φανεί πιο καθαρά, έτσι ώστε κανένας να μην αμφιβάλει πως δεν αρκεί μόνο η πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά και η εξυγίανση της δικαστικής εξουσίας από κομματόσκυλα και "φασιστικά σταγονίδια".
Τέλος είναι μια κίνηση τακτικής για να εκτονώσουν την κατάσταση, να ξεχαστεί το θέμα, να κερδηθεί χρόνος. Όταν δουν πως δεν υπάρχουν πια αντιδράσεις θα πουν ότι καλά έκανε το δικαστήριο αφήνοντας για άλλη μια φορά τραμπούκους και δολοφόνους ατιμώρητους. Το έχουν κάνει με το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τώρα είναι που χρειάζεται μαζική και δυναμική κινητοποίηση, έτσι ώστε να μην τη σκαπουλάρουν οι φονιάδες.
Τα συγχαρητήρια μας σε όσους συμμετείχαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που τρόμαξαν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας αθώων ανθρώπων.
Τώρα όμως ο αγώνας πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί. Να μην πέσουμε στην παγίδα.

3 Αυγούστου 2019 στις 1:35 μ.μ.

Η αναίρεση απο την εισαγγελία τουΑ. Π, έγινε την ίδια μέρα, που το πρωί είχε η ΚΝΕ συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω απο τον Α. Π και κατόπιν πορεία και διαμαρτυρία στο υπουργείο δικαιοσύνης. Να τα λέμε όλα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger