Home » , » Θα μας λείψουν τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Αμβροσίου

Θα μας λείψουν τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Αμβροσίου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 | 6:55 μ.μ.

Μαύρη μέρα η σημερινή για όλο το χριστεπώνυμο ποίμνιο της πατρίδας μας με το άκουσμα της παραίτησης από τον επισκοπικό θρόνο του Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Εδώ δεν έχουμε απλώς την αποχώρηση ενός ιεράρχη από τα ποιμαντικά του καθήκοντα αλλά την αποστράτευση από το λειτούργημα του ενός αγίου ανθρώπου.

Οι θεόπνευστες απόψεις του κατά κόσμον Θανάση Λενή, είναι γεγονός ότι προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων απίστων αλλά η χάρη του Θεού τον προστάτεψε κάτι που απέδειξε πανηγυρικά και η δικαιοσύνη μας, όταν ορισμένοι ασεβείς οι οποίοι στερούνται εκκλησιαστικής παιδείας, καθώς είναι και αρνητές των πατροπαράδοτων αξιών μας, τον οδήγησαν κατηγορούμενο αποδίδοντας του ότι παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, και υποκινεί σε μίσος. Ο σεπτός ιεράρχης Καλαβρύτων αποδόμησε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, στην απολογία του, το σαθρό κατηγορητήριο που του είχαν χρεώσει κάποιοι ομοφυλόφιλοι. 
«Ο Θεός τους σιχαίνεται και τους αποστρέφεται και τους έριξε φωτιά και τους κατέκαψε και θυμηθείτε τα Σόδομα και τα Γόμορρα», είχε πει στους δικαστές χαρακτηριστικά και αυτοί τον αθώωσαν.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφιέρωσε τα «νιάτα του στον Χριστό» με το να χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, για να καταλήξει χαϊδεμένο παιδί της χούντας του Παπαδόπουλου.

Προς επίρρωση των παραπάνω αξίζει να παραθέσουμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Χριστιανική Δημοκρατία» του Νίκου Ψαρουδάκη.
Εκεί υπήρχε ένα άρθρο ύμνος για τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο με τίτλο «Μητροπολίτης ασπάζεται βασανιστές».
Σ' αυτό μεταξύ άλλων περιγραφόταν και ο θαυμασμός που είχε ο Αμβρόσιος στους βασανιστές του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατά την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας.

Επίσης να τονίσουμε ότι την αγάπη του για τον «θεάνθρωπο», την δείχνει με κάθε τρόπο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις «εντολές του». Το διαπιστώνουμε στα κηρύγματα του, όταν μας λέει ότι «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης».

Να μην παραλείψουμε επίσης να αναφέρουμε ότι εκτός από τον Χριστό στον οποίο πρόσφερε "τα νιάτα και την αγάπη του", ο δεσπότης Αμβρόσιος τα ίδια αισθήματα διακατέχεται ως προς τα μέλη της ναζιστική συμμορίας της Χ.Α, που μπορεί να είναι η "γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη»" καθώς και τον βασανιστή της χούντας Ντερντιλή τον οποίο θαυμάζει. (Τον έχει αποκαλέσει «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη»)

Ο δεσπότης αυτός όσο καλά τα πηγαίνει στις αγιασμένες μπίζνες του, άλλο τόσο αιχμηρός είναι στα "εμπνευσμένα" αριστουργηματικά τροπάρια που κατασκευάζει όπως αυτό που ζητούσε να αφοριστεί το "κυριαρχημένο από τον διάολο υποκείμενο" που λέγεται Διαμαντόπουλος (Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ). Είναι κι αυτός ένας από τους εχθρούς της πίστης.
Οπως είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τον οποίο ο Σεβασμιώτατος αρχιερέας απεύθυνε έκκληση προς τον «Εσταυρωμένο Χριστό» «να σαπίσει το χέρι του», όπως είναι ο συγγραφέας Νίκος Δήμου γι' αυτός και ο ιεράρχης μας Αμβρόσιος «παρακαλούσε τον Θεό να σαπίσει το στόμα του», αλλά και τόσοι άλλοι εχθροί της ορθοδοξίας.

Θα μας λείψουν τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Καλαβρύτων σε μια εποχή κατά την οποία «η Ελλάδα μας με αργά μεν, πλην όμως σταθερά, βήματα απομακρύνεται από τον δρόμο του Θεoύ και προσεγγίζει στο Κράτος του Διαβόλου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

18 Αυγούστου 2019 στις 9:55 μ.μ.

Παραιτήθηκε το χρυσό αυγό με τα ράσα. Και οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλουν. Από μεγάλη ευχαρίστηση μέχρι απόλυτη ηδονή. "Παραιτήθηκε επιτέλους". "Κι άλλη παραίτηση από τη Χρυσή αυγή, εκτός ο Αμβρόσιος". "Μεσίστιες οι ναζιστικές σημαίες". "Χρόνια τώρα βαρούσαν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο, ανάλογα τα γούστα του μητροπολίτη. Ας χτυπήσουν τώρα χαρμόσυνα". "Ένα σκουπίδι λιγότερο". "Στα τσακίδια", "στο διάολο" κλπ - κλπ. Όπως βλέπουμε, είναι μεγάλη η χαρά του κόσμου και δικαίως. Δεν χάσαμε παπά, φασίστα χάσαμε.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον: "Λέτε να ξαναγυρίσει στη χωροφυλακή"; "Θα τον προτείνει ο Κούλης για Πρόεδρο Δημοκρατίας". "Και τώρα με ποιον θα γελάμε"; - Μην ανησυχείτε, η δεξιά είναι γεμάτη βλάκες με περικεφαλαία, οπότε θα γελάμε με άλλους. Η αλήθεια είναι πως έχασε η κωμωδία. Και η Εκκλησία, όσο παρέμενε Μητροπολίτης.
Είμαι όμως καχύποπτος. Οι Μητροπολίτες δεν φεύγουν εύκολα. Είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα περισσότερο κι από τους πολιτικούς. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι φεύγει λόγω ηλικίας. Επίσης δεν πιστεύω πως φοβάται τα δικαστήρια. Παρόλο που σε μια πολιτισμένη χώρα θα τιμωρούνταν για τις ρατσιστικές, ομοφοβικές, φασιστικές προτροπές για διωγμό των μειονοτήτων, στην Ελλάδα κυβερνούν οι Χριστιανοί Ταλιμπάν. Προφανώς κι έχει εξασφαλίσει τη σύνταξή του, προφανώς και δεν φοβάται καταδίκες.
Όμως για να παραιτηθεί και μάλιστα τώρα, κάτι πρέπει να συνέβη μέσα στην Εκκλησία. Το τι θα το μάθουμε αργότερα, ίσως και να μην το μάθουμε ποτέ. Γιατί οι παπάδες τις βρομιές τους ξέρουν να τις κρύβουν καλά. Πάντως πολλοί θεωρούσαν πως τα κομματόσκυλα με τα ράσα, που έχυναν το δεξιό δηλητήριο, έκαναν μεγάλη ζημιά στο "μαγαζί". Έδιωχναν πελάτες. Ο κόσμος έβλεπε αηδιασμένος την υποκρισία τη τεράστια απόσταση λόγων και έργων, έτσι έφυγε μακριά.
Πάντως ο σκοπός του ρασοφόρου χωροφύλακα, που ήταν επαναφορά των ναζί στην εξουσία επετεύχθη από σπόντα. Μαζί με τους άχρηστους της ΝΔ κυβερνάμε κι οι φασίστες που έφυγαν από το ναυάγιο της Χρυσής Αυγής.
Το πλέον θετικό δεν είναι η παραίτηση αυτή καθ' αυτή. Ένας ακροδεξιός πάνω κάτω δεν έχει τόση σημασία, κι ας είναι από τους πλέον προκλητικούς και σιχαμένους. Σημασία έχει να χτυπηθεί ο φασισμός στη ρίζα, αλλιώς νεότερα αποβράσματα θα αντικαταστήσουν τα παλιότερα. Το θετικό είναι η αντίδραση του κόσμου στα κηρύγματα μίσους. Ίσως αυτό να ήταν ο καταλύτης. Ο Αμβρόσιος όχι μόνο δεν επηρέαζε το ποίμνιο, αλλά ότι έλεγε γυρνούσε μπούμερανγκ.
Ο κόσμος προχωρά έστω και αργά. Βέβαια καλύτερα θα ήταν να προχωρούσε πιο γρήγορα, χωρίς οπισθοδρομήσεις, αλλά σίγουρα η κατάσταση σήμερα δεν είναι ίδια με άλλες εποχές, που ο παπάς, ο χωροφύλακας και ο πρόεδρος ήταν μικροί δικτάτορες κι επηρέαζαν πάρα πολύ τον κόσμο. Σ' αυτό βοήθησε και η σχετική ελευθερία που υπάρχει στο διαδίκτυο, που μπορείς πλέον να ακούσεις όλες τις φωνές, να δεις την πραγματικότητα, κι όχι αυτά που σου σερβίρουν τα πουλημένα ΜΜΕ.
Η Εκκλησία δεν έχει πλέον παρά ελάχιστη επίδραση στον κόσμο. Αυτό είναι σημείο προόδου. Βέβαια πολλά πρέπει να γίνουν - κυρίως ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους - ώστε να φύγουμε επιτέλους από το Μεσαίωνα. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να περάσει η εξουσία στον κόσμο κι όχι στους δήθεν εκπροσώπους τουμ που κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους κι ακολουθούν όλοι την ίδια πολιτική.
Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί, ο Αμβρόσιος δεν θα λείψει σε κανένα. Τώρα είναι ευκαιρία να αγωνιστούμε, να πάρουν σειρά κι οι υπόλοιποι.

20 Αυγούστου 2019 στις 4:06 μ.μ.

Ουτε οικογενεια εκανε ουτε παιδια ουτε τιποτα. Ενα αχρηστο τιποτα ηταν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger