Home » , , » Ενα μεγάλο σκάνδαλο με το ξεπούλημα της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη

Ενα μεγάλο σκάνδαλο με το ξεπούλημα της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 | 5:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τη βγάζει δεν τη βγάζει την τετραετία η Νέα Δημαγωγία παρά το ότι έχει σχεδόν 300 βουλευτές. Και λέω τόσους, γιατί δεν κινείται φύλλο, παρά τα αμέτρητα αίσχη που έγιναν στον ελάχιστο χρόνο της δικτατορίας του Κούλη. Προσέξτε στην αντιπολίτευση, μην σκίσετε κανένα καλτσόν. Κι όχι δεν μιλάω για τσόντες, όπως πχ το ΚΙΝΑΛ. 

Εγκληματίες κυκλοφορούν ανενόχλητοι, αγωνιστές διώκονται και φυλακίζονται, λαμόγια και φασίστες αλωνίζουν ενώ η μπόχα μεγάλων σκανδάλων πλανιέται ήδη στο αέρα. Κανονικότητα σημαίνει μάσα για τους γαλάζιους απατεώνες. 

Ένα μεγάλο σκάνδαλο είναι αυτό της ΔΕΗ. Ο υπουργός Χατζηδάκης απαξίωσε πλήρως την εταιρεία συνεχίζοντας τη μακρά πορεία προς το ξεπούλημα. Αν κάποιος άλλος μίλαγε έτσι για ΔΕΚΟ ο εισαγγελέας θα τον καλούσε να δώσει εξηγήσεις. 

Γιατί η μετοχή της ΔΕΗ κατρακυλά συνέχεια. Κοστίζει σήμερα 2,70€. "Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε ένα 1.067.200.000 Ευρώ, διαιρούμενο 232.000.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας τεσσάρων Ευρώ και εξήντα λεπτών (4,60 Ευρώ), η κάθε μια" έλεγε το Δελτίο της ΔΕΗ το 2009.
Όταν μιλάμε για 232.000.000 μετοχές μιλάμε για διαφορές πολλών εκατομμύριων. Βγαίνοντας λοιπόν ο υπουργός να πει αυτά τα πράγματα δημιουργεί κλίμα υπέρ του αγοραστή, που βέβαια θα την πάρει πολύ φθηνότερα. 

Αλλά γιατί να πουληθεί η ΔΕΗ; Ο υπουργός υποστηρίζει πως έχει ζημιά. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΔΕΗ παρουσιάζει ζημία. Παλιότερα ακόμα και πριν την κρίση, το 2008, είχε ζημιές 306.000.000, όμως απέκτησε ξανά κέρδη τα χρόνια που ακολούθησαν.
Το 2009 πχ είχε κέρδος 693.000.000. Το κέρδος που έδινε ανά μετοχή ήταν 3€! Η ΔΕΗ είναι φιλέτο, ασημικό. Αν κάποιοι την ξεπουλήσουν, θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους. Και τι θα γίνει με το Κοινωνικό τιμολόγιο, τους χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και τους καταναλωτές;

Ο υπουργός είπε πως πιθανόν να έχουμε διακοπές. Αυτό κι αν είναι για εισαγγελέα. Γιατί να έχουμε διακοπές, όταν δεν παρουσιάζεται τεχνικό πρόβλημα;
Μήπως ο υπουργός σκοπεύει -μέσω των γαλάζιων εργατοπατέρων συνδικαλιστών της ΔΕΗνα κόψει το ρεύμα μέσα στον καύσωνα, κατακαλόκαιρο, ώστε να προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να πουληθεί η επιχείρηση;

Αν έχει κάτι τέτοιο στο νου του, το ξύλο που έφαγε κάποτε, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που θα του ρίξουν όσοι δουν τα εμπορεύματα τους να καταστρέφονται ή οι συγγενείς των ανθρώπων που είναι ευπαθείς (άρρωστοι - ηλικιωμένοι) και χρειάζονται οπωσδήποτε το ηλεκτρικό ρεύμα για να ζήσουν. Καλό θα ήταν να μην του μπαίνουν τέτοιες ιδέες.

Φυσικά η ΔΑΚΕ σιγοντάρει το ξεπούλημα. "Είναι -λένε- θετικά τα μέτρα". Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν. Εμείς όμως λέμε στον υπουργό πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν ανήκει στον ίδιο, ούτε είναι τσιφλίκι της Νέας Δημοπρασίας.
Πως αν τη χαρίσει θα είναι το μεγαλύτερο και φαεινότερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger