Home » , » Ενα ιστορικό ντοκουμέντο με την φωνή του Ν. Ζαχαριάδη

Ενα ιστορικό ντοκουμέντο με την φωνή του Ν. Ζαχαριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 | 10:50 μ.μ.

 Από την "Κόκκινη Βιβλιοθήκη" λάβαμε ένα κείμενο που τιτλοφορείτε "1η Αυγούστου μέρα μνήμης και προσδιορισμού των καθηκόντων" και αναφέρεται στην συμπλήρωση 49 χρόνων από τον θάνατο του πρώην γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη.

Στην εισαγωγή του διαβάζουμε:…

Όσο απομακρυνόμαστε από γεγονότα που τόσο στιγμάτισαν και έβλαψαν το κομμουνιστικό κίνημα, όπως αυτό της δολοφονίας του τεράστιου διαμετρήματος κομμουνιστή και επαναστάτη ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, τόσο πιο εύκολη είναι η κοπτοραπτική της πολιτικής του αντίληψης.

Η εξόντωση του ηγέτη του επαναστατικού ΚΚΕ και η αλλοίωση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κομμουνιστικού κινήματος πρέπει να μελετιέται από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες ως γεγονός πρωταρχικής σημασίας.
Από αυτό το γεγονός αλλά και από τη στροφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος μετά το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ πρέπει να αντλείται πείρα και να διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος σε κείνους που προσπαθούν να θάψουν μια για πάντα το σφυρί και το δρεπάνι, την κόκκινη σημαία, τις ιδέες του Κομμουνισμού.

Με την ευκαιρία αυτή παραθέτουμε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη, το οποίο είχαμε αναρτήσει στο παρελθόν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger