Home » , » Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας, στην Αθήνα.

Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας, στην Αθήνα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 | 6:08 μ.μ.

Μέλη της αναρχικής ομάδας που επέβαιναν σε μηχανάκια, πέρασαν έξω από  την Γερμανική πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι και πέταξαν τρικάκια.

 Η παρέμβαση του "Ρουβίκωνα γίνεται την ώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο για επίσημη επίσκεψη και λίγο μετά τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Εδώ παρακολουθούμε το σχετικό ρεπορτάζ από το OneTV. Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν υπήρξαν -δεν θα μπορούσα άλλωστε αφού δεν θεωρείται -προς το παρών τουλάχιστον- αδίκημα το να πετάξεις τρικάκια.

Σίγουρος ότι θα είναι "ζεστός ο χειμώνας από την πλευρά του "Ρουβίκωνα" δηλώνει ο ρεπόρτερ της εκπομπής,, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στην οποία προχωράει η κυβέρνηση θα δημιουργήσει αντιδράσεις.

Σε κείμενο που ανάρτησε στο indymedia ο "Ρ" αναφέρει μεταξύ άλλων:


Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει σήμερα στο Βερολίνο να συναντηθεί, να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε έναν από αυτούς τους κακότροπους αφέντες. Το Γερμανικό κράτος, που με τη σειρά του κάποτε ονειρεύτηκε να γίνει υπερδύναμη δαγκώνοντας τους Ευρωπαϊκούς λαούς, παραμένει για το Ελληνικό , μέσω της Ε.Ε. και των μνημονίων, μια κυρίαρχη δύναμη. Μια δύναμη που έχει την δική του σφιχτή λαβή στο Ελληνικό κράτος και που το δικό του κεφάλαιο έχει μερτικό στην απομύζηση πλούτου από την κοινωνική βάση και τους πόρους αυτού του οικοπέδου. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα γίνεται ενεργειακό Ελντοράντο σε παραδοσιακές και εναλλακτικές βιομηχανίες ενέργειας, ή που ο τουρισμός είναι ακόμα στα χέρια της ντόπιας εθνικής αστικής τάξης. Για τους εκμεταλλευόμενους δεν έχει σημασία η εθνικότητα του καπιταλιστή. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα εργατικά δικαιώματα. Η υποτίμηση της εργατικής δύναμης που επέβαλαν τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερη πίτα για τα αφεντικά...

Η πάλη ενάντια στα αφεντικά, η αντιπαράθεση της βάσης με την εξουσία περιλαμβάνει κάθε εθνικότητας αφεντικά, κάθε εθνική ή υπερεθνική εξουσία. Η Μέρκελ , ο πολιτικός εκπρόσωπος του Γερμανικού κράτους και του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων θα γνωρίσει από κοντά τον νέο πολιτικό εκπρόσωπο του Ελληνικού κράτους και κεφαλαίου καθήμενη σε μια καρέκλα τόσο ψηλότερη από του Μητσοτάκη, όσο η ιμπεριαλιστική υπεροχή της Γερμανίας σε σχέση με την Ελληνική. Απλά και μετρήσιμα...

Μπορούμε να ρισκάρουμε την υπόθεση ότι ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα διατηρήσει την παράδοση του Τσίπρα στους ικανότατους ελιγμούς που από το 2015 έως σήμερα ωφέλησαν το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο όσο και το Γερμανικό. ..

Η συνάντηση λοιπόν «γνωριμίας» Μέρκελ-Μητσοτάκη, σε μια εποχή που η σοσιαλδημοκρατία άφησε στρωμένο κρεβάτι στον φιλελευθερισμό, ανοίγει την νέα μεταμνημονιακή περίοδο. Η προηγούμενη επίθεση, τα μνημόνια, ήταν νικηφόρα. Προσαρμοστήκαμε στην κανονικότητά τους. Τώρα έρχεται η επόμενη επίθεση. Μην υπάρχει αμφιβολία, όλα όσα «γλίτωσαν» στα μνημόνια μπαίνουν όλα ξανά στο τραπέζι. Για την ακρίβεια δεν βγήκαν ποτέ. Τραβάνε το σκοινί όσο ο κόσμος της εργασίας δίνει μπόσικα. Και πρέπει να αναρωτηθούμε αν στην μνημονιακή περίοδο με τις σκληρές κοινωνικές μάχες που δόθηκαν, κατάφεραν να πάρουν τόσα πολλά, τι θα πετύχουν σήμερα σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης;

Μητσοτάκης και Μέρκελ ας κάνουν ότι θέλουν. Το βέβαιο είναι πως ότι βγει από αυτή την συνάντηση έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και κάθε άλλη απόφαση μηχανισμών εξουσίας. Είναι μια ντιρεκτίβα από πάνω προς τα κάτω κι ένας λογαριασμός που όλοι και όλες θα πληρώσουμε.

Ας ετοιμαστούμε πολιτικά, οργανωτικά και από άποψη ηθικού, ώστε όχι μόνο να σηκώσουμε κεφάλι αλλά να το κάνουμε και χωρίς αυταπάτες και τα λάθη της περιόδου των αντιμνημονιακών αγώνων.

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ– ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger