Home » , , » Σύντομα στους δρόμους ο "αθώος" Βασίλης Σαραλιώτης με την στολή του μπάτσου και το περίστροφό του να μας προσφέρει "τάξη και ασφάλεια"

Σύντομα στους δρόμους ο "αθώος" Βασίλης Σαραλιώτης με την στολή του μπάτσου και το περίστροφό του να μας προσφέρει "τάξη και ασφάλεια"

Από giorgis , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 10:38 π.μ.

Του Γ. Γ.

Χτες κυκλοφόρησε πλατιά σε κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες μια είδηση που έγραφε: 

To δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία και πλήρους αποκατάστασης αποκτά ο συγκατηγορούμενος του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλης Σαραλιώτης αφότου κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, ο Σαραλιώτης δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η οποία θα κριθεί θετικά από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, καθώς έχει αθωωθεί οριστικώς.

Εκτός από την επανένταξη του στο Σώμα, δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

Δεν κάναμε τον παραμικρό σχολιασμό, γιατί θέλαμε πρώτα να ψάξουμε την βασιμότητα της είδησης. Μας έβγαλε από αυτή την διαδικασία το "Βήμα" σήμερα γράφοντας: "Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην αστυνομία, του πρώην ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη, μετά την αθώωση του από το Εφετείο για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου".

Θα δούμε αν μπορεί να σχολιάσουμε αυτή την εξέλιξη ψύχραιμα. Κι αυτό γιατί εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι να γνωρίζουμε τον "Αβραμοπουλικό", στρογγυλεμένο τρόπο γραφής και σαν άτομα του κινήματος, το συναίσθημα δεν μπορεί να απουσιάζει από τα κείμενα μας.

Αυτός ο μπάτσος, λοιπόν, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που τον δίκασε σε 10 χρόνια φυλακή ήταν δίπλα στον δολοφόνο Κορκονέα και τον ενθάρρυνε και τον στήριξε να τραβήξει το πιστόλι, να σκοπεύσει και να σκοτώσει.

Εκανε διακοπές δαπάνες ελληνικού δημοσίου για 3 χρόνια στις φυλακές –η αντιμετώπιση που είχε εκεί μέσα απ’ τους ανθρωποφύλακες δεν έχει καμιά σχέση απ’ ότι βιώνουν καθημερινά οι άλλοι κρατούμενοι- και στην συνέχεια επικαλούμενος  την αρρώστια του πατέρα του και οικονομικά προβλήματα ζήτησε απ’ τους δικαστές και αυτοί έκαναν δεκτό το αίτημα του για αναστολή ποινής. (Μην πιάσουμε να σχολιάσουμε τώρα αυτά τα γελοία «επιχειρήματα» του Σαραλιώτη. Οι δικαστές προφυλακίζουν όποιον τυλίξουν οι μπάτσοι σε μια κόλλα χαρτί –δεκάδες τέτοιες σκευωρίες μπορεί να αναφέρουμε- ενώ κρατάν στις φυλακές τον Σάββα Ξηρό, έναν άνθρωπο εντελώς ανάπηρο με σοβαρότατα προβλήματα υγείας).

Τώρα που αθωώθηκε από το Εφετείο Λαμίας, αναμένετε να ξαναπάρει το περίστροφο του και να βγει στους δρόμους για να μας προσφέρει "τάξη και ασφάλεια". 
Μάλιστα "δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς".

Τώρα ρε συντρόφια, ειλικρινά, αν γράψουμε αυτά που αισθανόμαστε, αν διατυπώσουμε τις σκέψεις μας, όπως ακριβώς μας δημιουργούνται, στις σκοτεινές εποχές που ζούμε, σε κάποιες ώρες οι μπάτσοι θα μας μπουζουριάσουν. Αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε.
Να αυτολογοκριθούμε δε γίνεται... οπότε .. την κατανόησή σας .. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

2 Αυγούστου 2019 στις 3:45 μ.μ.

Να αλλη μια περιπτωση αδικιας σε βαρος του λαικου αισθηματος
Αλλη μια περιπτωση που καθιστα αναγκαια οσο ποτε αλλοτε την
αναγκη ανασυστασης της ΟΠΛΑ

2 Αυγούστου 2019 στις 7:35 μ.μ.

α/ η ΟΠΛΑ "πατουσε" σενα ΕΑΜ , και ο νοων νοειτω.. β/ το κινημα εχει τη δυναμη να αναδειξει την κοινωνικη απαξια της αθωοσης - επανακυκλοφοριας του σαρ. ? εχει τη δυναμη να περιορισει την κοινωνικοτητα του σαρ. μονο μεταξυ των ομοιων του , κιοταν τον βλεπει η πλειοψηφια του κοσμου να γιουχαρει? αν γινουν αυτα , τοτε τα ξαναλεμε.. αλλιως α\ευεπιφορον προς "ατομικη τρομ." β/πιο χειργωγισιμο - εκμεταλλευσιμο ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger