Home » , , » Ισραήλ: Τέτοια επιστροφή σε θρησκευτικό Μεσαίωνα δεν είχε σκεφτεί να προτείνει ούτε ο Αμβρόσιος!

Ισραήλ: Τέτοια επιστροφή σε θρησκευτικό Μεσαίωνα δεν είχε σκεφτεί να προτείνει ούτε ο Αμβρόσιος!

Από giorgis , Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 | 8:19 μ.μ.

«Που θα τερματίσει η ξεφτίλα του Νίκου Κοτζιά; Ιστορικά μαθήματα για τον υπουργό Εξωτερικών». Ετσι τιτλοφορούσαμε ανάρτησή μας όταν στο παρελθόν ο τότε υπουργός εξωτερικών υπερασπιζόταν με γλοιώδεις τρόπους το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ. 
Κάτι ανάλογο κάνουν και σημερινά στελέχη της κυβέρνησης.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, πολύ θα θέλαμε να πληροφορούμαστε σήμερα την θέση των πολιτικάντηδων μας, για μια είδηση που μας έρχεται απ' αυτό το κράτος και λογικά θα έπρεπε να είναι απίστευτη.
Πιθανόν να περιμέναμε να την συναντήσουμε σε θεοκρατικά καθεστώτα, όπως της Σαουδικής Αραβίας, αλλά μας εντυπωσιάζει το ότι έχει προέλευση μια πολιτισμένη χώρα όπως θεωρείται το Ισλαήλ
Μας γυρνάει κατευθείαν στον Μεσαίωνα και κάτι ανάλογο δεν νομίζουμε ότι έχουμε παρακολουθήσει στις πιο θρησκόληπτες σέχτες των Χριστιανών.

Αναφερόμαστε στην είδηση που μας γνωστοποιεί ότι η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε μια διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση της τελετής καθαρμού των γυναικών μετά τον έμμηνο κύκλο!

Συγκεκριμένα διαβάζουμε σ' αυτή την είδηση: Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, επικεφαλής του οποίου είναι ο υπερορθόδοξος Ισαάκ Βανκίν, του θρησκευτικού σεφαραδίτικου κόμματος Σας, ανέθεσε στην κρατική διαφημιστική εταιρεία την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο για την τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες, προκειμένου να «καταστήσει πιο ελκυστική την αντίληψη για τις ιεροτελεστίες καθαρμού», όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Haaretz.

Ο εβραϊκός θρησκευτικός νόμος θεωρεί πως εκείνη την περίοδο οι γυναίκες είναι «ρυπαρές» και για τούτο τους απαγορεύεται να έχουν ερωτικές σχέσεις με τους συζύγους τους εάν δεν περάσουν πρώτα από την τελετή αποκαθαρμού τους στην μικρή δεξαμενή «μικβέ», που περιέχει βρόχινο νερό και βρίσκεται στις συναγωγές, ή σε κάποιο θρησκευτικό κέντρο.

Πάντως τέτοια επιστροφή σε θρησκευτικό Μεσαίωνα δεν είχε σκεφτεί να προτείνει ούτε ο Αμβρόσιος!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Αυγούστου 2019 στις 9:12 μ.μ.

Eμ και μεις καθε τρεις και λιγο κριτικαραμε και μαλιστα σκληρα
τον Αμβροσιο οποτε κι αυτος αναγκαστηκε να παραιτηθει αλλα να
που αυτα που αποφυγαμε απο τον Αμβροσιο τα φαγαμε καταμουτρα
απο τους τρομοκρατες του απρτχαιντ του Ισραηλ και μαλιστα σε μια
ακραια και σκληρη εκδοση Ας προσεχαμε!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger