Home » , » Η φύση εκδικείται - 80.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο στην χώρα μας εξ αιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Βίντεο)

Η φύση εκδικείται - 80.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο στην χώρα μας εξ αιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 | 8:35 μ.μ.

Αναμφισβήτητα είναι σοκαριστικά στα στοιχεία έρευνας -με βάση τα δεδομένα της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας- που παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή (παραθέτουμε το σχετικό βίντεο) ο καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος, Αλέξανδρος Παπαγιάννης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτού του επιστήμονα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, εκτός από την καθοριστική συμβολή της στην κλιματική αλλαγή, ευθύνεται και για τον θάνατο τουλάχιστον 80.000 ανθρώπων στην χώρα μας κάθε χρόνο!

Πραγματικά σου προκαλεί σοκ να ακούς την διαπίστωση ότι μέχρι και δύο έτη μειώνεται το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων κυρίως εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

Κι αυτή δεν είναι μια κατάσταση που συμβαίνει μόνο στην χώρα μας, αλλά υπάρχει σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Φυσικά γι' αυτούς τους θανάτους δεν οφείλεται κάποιο φυσικό φαινόμενο. Απλώς, η φύση εκδικείται:

Δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός σ' αυτή την είδηση. Αρκεί να θυμηθούμε πόσο εύστοχη ήταν η εκτίμηση του Καρλ Μαρξ:

H φύση, δηλαδή η φύση που δεν είναι το ανθρώπινο σώμα, είναι το ανόργανο σώμα του ανθρώπου. O άνθρωπος ζει στη φύση σημαίνει: η φύση είναι το σώμα του, με το οποίο οφείλει να διατηρεί μια σταθερή διαδικασία για να μην πεθάνει. H άποψη ότι η φυσική και η πνευματική ζωή του ανθρώπου είναι αναπόσπαστα δεμένες με τη φύση δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι η φύση είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον εαυτό της, επειδή ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger