Home » , » Οι δολοφόνοι θρηνούν υποκριτικά για το θύμα!

Οι δολοφόνοι θρηνούν υποκριτικά για το θύμα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 | 3:58 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Δεν υπάρχει αμφιβολία, σύμπας ο αστικός κόσμος έχει ανησυχήσει από την κλιματική αλλαγή και έχει ξεσηκωθεί για να σώσει τον πλανήτη. Μαζί με τον πολιτικό κόσμο ξεσηκώθηκε και ο επιχειρηματικός κόσμος! 

Στα καθ' ημάς, είχαμε τον Κούλη που έβγαλε ομιλία στη Νέα Υόρκη για την κλιματική αλλαγή (στην οποία απέδωσε και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προς μεγάλη χαρά των συριζαίων), τον Μπουμπούκο που ετοιμάζεται να υλοποιήσει τις «πράσινες επενδύσεις» που συμφώνησε η Μέρκελ με τον Κούλη, τον Χατζηδάκη που τη μια μέρα υποδέχεται ποδηλάτες (συνοδευόμενους από τον Πατούλη), την άλλη εξαγγέλλει την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ (μαζί με το πούλημα των «φιλέτων») και την επομένη ανακοινώνει τη «φιλόδοξη ατζέντα της κυβέρνησης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή».

Ενδιαμέσως, βέβαια, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν όλες τις άδειες στο περιβαλλοντικό σφαγείο της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και ότι θα προσπαθήσουν να της βγάλουν και δεύτερη άδεια, για να καταστρέψει και τη Θράκη. Υπέγραψαν και όλες τις ΚΥΑ για την πλιατσικολογική μπίζνα των Λάτσηδων στο Ελληνικό. Εκεί που θα δημιουργούνταν «το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης» (Σουφλιάς), θα γίνει μια νέα πόλη με ουρανοξύστες, καζίνο, πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελείς μαρίνες για σεΐχηδες.

Να μην τα φορτώνουμε, όμως, όλα στους νεοφιλελέδες δεξιούς. Τα ίδια έκαναν και οι… αριστεροί προκάτοχοί τους. Το Ελληνικό το «ωρίμασε» ο Φλαμπουράρης, εκβιάζοντας τον δασάρχη Πειραιά να αποχαρακτηρίσει και τα υπάρχοντα δάση, ώστε αυτά να αποτελέσουν τον περιβάλλοντα χώρο του ελληνικού Λας Βέγκας. Ο Φάμελλος είχε αναλάβει να αποχαρακτηρίσει ένα δάσος χαλεπίου πεύκης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, ώστε αντί για δάσος να μετατραπεί σε περιβάλλοντα χώρο στις βίλες που θέλει να χτίσει μέσα του ο Σαββίδης. Ο ίδιος βάλθηκε να νομιμοποιήσει και τα αυθαίρετα μέσα στα δάση, με τις διαβόητες «οικιστικές πυκνώσεις».

Δίπλα στους… οικολογικά ευαίσθητους πολιτικούς και καπιταλιστές παρατάσσονται οι στρατιές των ΜΚΟ που έχουν μυριστεί παραδάκι από τη μπίζνα του «πράσινου καπιταλισμού». Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση κι αυτό το λένε… οικολογική ευαισθησία. Στην παραγωγή ενέργειας θέλουν να εκτοπίσουν το λιγνίτη (που τον έχουν φθηνό χώρες σαν την Ελλάδα) και να τον αντικαταστήσουν με φυσικό αέριο, το οποίο ελέγχουν τα μονοπώλια. Και με πυρηνική ενέργεια, φυσικά, αφού οι λεγόμενες ΑΠΕ δε φτάνουν ούτε για ζήτω σε μια οικονομία που απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Οποιος θέλει να διεισδύσει στην ουσία των πραγμάτων θα συμφωνήσει μαζί μας πως αν θέλουμε να σώσουμε το περιβάλλον, θα πρέπει να «σκοτώσουμε» τον καπιταλισμό. Γιατί ο καπιταλισμός, όσες «πράσινες» μεταμφιέσεις και να κάνει, έχει ως μοναδικό και απόλυτο κριτήριο το μέγιστο κέρδος.

Αυτός ο στρατηγικός προσανατολισμός δε σημαίνει εγκατάλειψη του άμεσου αγώνα. Εμείς, άλλωστε, το έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να δίνουμε αυτόν τον αγώνα. Σημαίνει ότι πρέπει να «συγχωνεύσουμε» τον αγώνα για το περιβάλλον με τον αγώνα ενάντια σ' αυτούς που το καταστρέφουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger