Home » , » Yπουργός Γεωργίας της Βραζιλία:Αύξησε την προσωπική της περιουσία κατά 50.000%!

Yπουργός Γεωργίας της Βραζιλία:Αύξησε την προσωπική της περιουσία κατά 50.000%!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 7:26 μ.μ.

Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την αποψίλωση και την αμετροεπή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αμαζονίου, και οι καταστροφικές πυρκαγιές, απειλούν το οικοσύστημα, τους αυτόχθονες και ολόκληρη την ανθρωπότητα..

Σ' όλο αυτό το σκηνικό, ας δούμε μια "λεπτομέρεια".
Αναφερόμαστε στο βιογραφικό της Τερέζα Κριστίνα. Πρόκειται για την σημερινή υπουργό Γεωργίας της Βραζιλίας.

Για τη συγκεκριμένη πολιτικό αρκεί ένα στοιχείο: από το 2014 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής έχει αυξήσει την προσωπική περιουσία της κατά 50.000%.

Είναι ξεχωριστή η Τερέζα Κριστίνα από τα υπόλοιπα μέλη του «διεφθαρμένου υπουργικού συμβουλίου», όπως αποκαλεί συλλήβδην το κυβερνητικό επιτελείο του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο ο δημοσιογραφικός ιστότοπος The Intercept.
Με απλά λόγια, αν η Τερέζα Κριστίνα προτού ασχοληθεί με την πολιτική είχε περιουσία αξίας 100.000 δολαρίων, σήμερα η περιουσία της είναι 50.000.000 δολάρια.

Η 65άχρονη Τερέζα Κριστίνα είναι σήμερα υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας. Προτού γίνει βουλευτής και υπουργός ήταν εκλεγμένο μέλος και επιτετραμμένη για αγροτικά ζητήματα του Πολιτειακού Συμβουλίου της Μάτο Γκρόσο ντα Σουλ, της περιοχής όπου αυτό το καλοκαίρι εκδηλώθηκαν οι μεγαλύτερες σε έκταση και σφοδρότητα πυρκαγιές.

Από τότε είχε συνάψει πολύ στενές σχέσεις με την εταιρεία JBS, παρέχοντάς της γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις και πιστώσεις από τα περιφερειακά ταμεία ανάπτυξης, ενώ έκανε και εισηγήσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν τη χρήση γης και φυτοφαρμάκων. Ολα αυτά προς όφελος της JBS και έμμεσα προς δικό της όφελος.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΦΑΓΗΣ 80.000 ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Η JBS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζωικών πρωτεϊνών και βόειου κρέατος παγκοσμίως, με δραστηριότητες στη Βραζιλία, στον Καναδά, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δυνατότητα σφαγής 80.000 βοοειδών ημερησίως.
Η θυγατρική της στη Βραζιλία, JBS Brasil διαθέτει 35 εγκαταστάσεις επεξεργασία βόειου κρέατος με χωρητικότητα περίπου 35.0000 βοοειδών σε 10 από τις 26 πολιτείες της χώρας, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν εδάφη στον Αμαζόνιο. Εξάγει το βόειο κρέας και τα προϊόντα με βάση αυτό, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Η εταιρεία είναι αναμειγμένη σε πολλά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στη Βραζιλία. Στελέχη και υπάλληλοί της, ιδιαίτερα ο πρώην διευθυντής της Βάσλεϊ Μπατίστα και ο πρώην πρόεδρος Γιόσλεϊ Μπατίστα έχουν συνδεθεί με σκάνδαλα άμεσης και έμμεσης δωροδοκίας 1.829 εκλεγμένων αξιωματούχων.
Επίσης έχουν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση 385 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους. Οσα απ’ αυτά τα σκάνδαλα έχουν πάρει το δρόμο για τη Δικαιοσύνη είτε έχουν παραγραφεί, είτε επιβλήθηκαν ποινές «χάδια» στους πρωταγωνιστές τους.

Κατά τη μεγαλύτερη περίοδο που έγιναν όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες οι οποίες κατέληξαν σε σκάνδαλα η Τερέζα Κριστίνα ήταν είτε αρμόδια για αγροτικά ζητήματα στην πολιτεία της, είτε υπουργός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Intercept: χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς της το οποίο ποτέ δεν ονομάστηκε «σκάνδαλο» είναι ότι νοικιάζει ως βοσκότοπο στην JBS,αντί 1 εκατομμυρίου δολαρίων τον χρόνο (!), ένα αγρόκτημα της οικογένειάς της το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να θρέψει πάνω από 600 βοοειδή. 

Πληροφορίες από το περιοδικό Hotdoc
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger