Home » , » Απόλαυση το δούλεμα που κάνει ο Κιμ στον Τραμπ

Απόλαυση το δούλεμα που κάνει ο Κιμ στον Τραμπ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 | 11:37 μ.μ.

Ασχετα τι γνώμη έχει κάποιος για το καθεστώς της βόρειας Κορέας πρέπει να παραδεχθεί το αυτονόητο. Ο ισχυρός άντρας της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχοντας την εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν γνωρίζει πολύ καλά τι του επιφυλάσσει το μέλλον αν σταματήσει την προσπάθεια του για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Όπως έγραφε στο περιοδικό Politico. ο Τζον Γουλφσθαλ, ο οποίος χρημάτισε ανώτερος σύμβουλος στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ειδικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, «Ο Κιμ δεν είναι τρελός. Απλά πολύ καλά διαβασμένος. Ίσως πολύ περισσότερο από ότι η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση» και αιτιολογούσε την στάση που κρατάει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ:

Αν η Βόρεια Κορέα παραδώσει τον πυρηνικό της εξοπλισμό δεν θα έχει τίποτα πλέον. Οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνία με τον Καντάφι για την παράδοση του πυρηνικού του οπλοστασίου και η Λιβύη καταστράφηκε.

Ομοίως και στο Ιράκ. Ο Σαντάμ Χουσεϊν σταμάτησε την κατασκευή πυρηνικών και η κατάληξη για τη χώρα ακόμα και σήμερα είναι τραγική. Όσο η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα, μπορεί να καθορίζει τη τύχη της και να παίζει και αυτή επί ίσοις όροις. Αν τα παραδώσει, θα χαθεί από τον παγκόσμιο χάρτη.

Για αυτούς τους λόγους, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζει καλά ότι δεν χρειάζεται να φοβάται τον Ντοναλντ Τραμπ. Όπως δεν τον φοβήθηκαν και οι προκάτοχοί του. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ελάχιστες ρεαλιστικές εναλλακτικές για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όσο κι αν δεν του αρέσει αυτό.

Από περασμένη ανάρτησή μας΄

Απ' την εποχή του Μπους, του νεότερου, το 2001 ακόμα η Αμερική έχει τοποθετήσει την Βόρεια Κορέα στον «άξονα του κακού». Και τι απειλές δεν έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια να εκτοξεύονται από τις ΗΠΑ σ' αυτή την χώρα με τον Τραμπ να το έχει τερματίσει. Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που ο αρχηγός του Αμερικανικού κράτους, δήλωνε ότι «Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, -σ.σ στις απαίτηση των ΗΠΑ να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της- δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να την καταστρέψουμε πλήρως» και ότι «η Βόρειος Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».

Ε, όλες αυτές οι κούφιες απειλές του Τραμπ αποδείχτηκαν ανοησίες.

Και μεγαλύτερη απόδειξη σ' αυτό είναι η σημερινή είδηση που δημοσιεύει το ΑΠΕ απ' όπου αντιγράφουμε:

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκιάνγκ θα συνεχιστούν δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, που η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε μια «πρόκληση».

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε επιτυχώς χθες Τετάρτη έναν «νέο τύπο» βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύεται «καθέτως» από υποβρύχιο (submarine-launched ballistic missile, SLBM), μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον ότι θα επαναληφθούν το Σάββατο οι συνομιλίες σε επίπεδο τεχνικών ομάδων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου....

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία

Σε συνέχεια της πυραυλικής δοκιμής, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ζήτησαν να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Για τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, η πίεση στη Βόρεια Κορέα πρέπει να διατηρηθεί μετά από την τελευταία δοκιμή που αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.


Σε κάθε περίπτωση εμείς απολαμβάνουμε το δούλεμα που κάνει ο Κιμ στον Τραμπ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger