Home » , » Ανακύκλωση ανέργων: Έξω οι παλιοί σκλάβοι μέσα οι νέοι.

Ανακύκλωση ανέργων: Έξω οι παλιοί σκλάβοι μέσα οι νέοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 | 12:25 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εδώ κάποιοι ίσως εκπλαγούν με το σκεπτικό. Ως μακροχρόνια άνεργος με συμφέρει όχι απλά να δοθεί παράταση σε όσους εργάζονται στην Κοινωφελή Εργασία, αλλά να μονιμοποιηθούν, για να σταματήσει επιτέλους η ανακύκλωση των ανέργων.
Διότι τι γίνεται τώρα; Άνεργοι εργάζονται κανονικά, κάνουν μάλιστα "χαμαλίκι" στους δήμους, παίρνουν λιγότερα και μετά από 8 ή 12 μήνες, αν είναι προεκλογικό το έτος, βρίσκονται πάλι άνεργοι.

Τη θέση τους παίρνουν καινούριοι απελπισμένοι Είλωτες, που θα δεχτούν τις ακόμα χειρότερες συνθήκες, τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και τις αποδοχές και βέβαια τη διάρκεια των συμβάσεων. Κάθε αγώνας των παλαιοτέρων ενισχύει τη θέση των νεότερων.
Τα οκτάμηνα ήταν κάποτε πεντάμηνα, στα οποία δεν κολλούσαν ούτε ένα ένσημο!

Όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει τους ανέργους. Να τους χωρίσει, όπως κάνει πετυχημένα στο στρατό σε παλιούς και νέους. Προσπαθεί έντεχνα να στρέψει τον μελλοντικό άνεργο - απολυμένο του προγράμματος ενάντια στο σημερινό άνεργο και μελλοντικό δουλοπάροικο της Κοινωφελής Εργασίας και το αντίστροφο.

Σε αυτή τη παγίδα δεν πρέπει να πέσουμε. Σημερινοί, μελλοντικοί άνεργοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να μην παρακαλάμε, να χάσουν τη δουλειά τους αυτοί που είναι στα Προγράμματα, γιατί κάποιοι από μας σύντομα θα είμαστε στη θέση τους.
Βεβαίως υπάρχουν και τα γαλάζια κωλόπαιδα, αλλά αυτό έχει σχέση με το ρουσφέτι και θα το αναλύσουμε με λεπτομέρειες αλλού.

Το πλέον εξοργιστικό με τους ανέργους είναι η προσπάθεια από την κυβέρνηση να συκοφαντηθούν οι σημερινοί εργαζόμενοι, που δεν είναι καθόλου ωφελούμενοι αλλά θύματα της άγριας εκμετάλλευσης.
Όσοι εργάζονται σήμερα στους Δήμους την πάτησαν, όπως την πάτησαν οι Κούρδοι με τους Αμερικανούς. Πίστεψαν τα λόγια τσαρλατάνων, που αφού έκαναν τη δουλειά τους στο τέλος τους άφησαν στα κρύα του λουτρού.

Οι δήμαρχοι έπαιξαν πολύ βρώμικο παιχνίδι. Πριν τις εκλογές διεκδικούσαν παράταση κι έκλειναν το μάτι ακόμα και για μονιμοποίηση. Οι ίδιοι τώρα, ειδικά οι γαλάζιοι, όχι μόνο αφήνουν τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία ακάλυπτους, αλλά τους βρίζουν κι από πάνω!
Διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ άρα θεωρούνται Αριστεροί! 

Είναι τόσο αδίστακτοι, όσο ο Τραμπ, που συκοφαντεί τα θύματα του, τα οποία άφησε να σφάξουν οι Τούρκοι.
Έτσι οι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και λοιποί απατεώνες, μόλις πήραν την ψήφο των εργαζομένων, τους έδωσαν μια κλωτσιά στα πισινά. Το ίδιο φυσικά θα κάνουν στους νέους. Θα προσπαθήσουν να τους πιάσουν ομήρους, να τους αλυσοδέσουν με ψεύτικες υποσχέσεις.
Πείτε μου λοιπόν, αν αυτή η κατάσταση ωφελεί πραγματικά τους ανέργους. Σαφέστατα όχι.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες πως ακόμα και σήμερα επιτήδειοι πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις αποσπώντας χρήματα από τους εργαζόμενους στα προγράμματα. Μην δίνετε τίποτε σε κανένα.
Και κυρίως μην πουλάτε την ψήφο σας. Οργανωθείτε, ας ενωθούμε κι ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί οι άνεργοι το δικαίωμα στην εργασία.

Δεν είμαστε αφελείς, δεν είμαστε δούλοι και σίγουρα δεν θέλουμε να καταλήγουμε στην ανακύκλωση και τη χωματερή της ανεργίας ξανά και ξανά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger