Home » , » Θεωρία και πράξη

Θεωρία και πράξη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 | 7:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το ανέκδοτο γνωστό:
Ο γιος ρωτάει τον πατέρα,
“Μπαμπά, στο σχολείο μας είπαν για την Θεωρία και την Πράξη, αλλά δεν το κατάλαβα καλά”.
“Χμ, πες στη μάνα σου και την αδερφή σου να έρθουν εδώ”. Του απαντά ο πατέρας του.
Μόλις εμφανίζονται, τους ανακοινώνει πως ο γέρος, αλλά πολύ πλούσιος γείτονας τους ενδιαφέρεται να κάνει σεξ και με τις δύο και μάλιστα πληρώνει 1.000.000 στην καθεμία!

Στην αρχή θυμώνουν “για το θράσος του παλιόγερου”, αρνούνται, μετά όμως από λίγο σκέφτονται, τι θα μπορούσαν να κάνουν με τόσα λεφτά και τελικά μάνα και κόρη δέχονται την “προσφορά”!
Τότε ο μπαμπάς γυρίζει και λέει στο γιο: “Κατάλαβες τώρα; Θεωρητικά είμαστε εκατομμυριούχοι. Στην πράξη όμως έχουμε δυο πουτάνες”!

Το ανένδοτο αυτό δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Το γράφω όμως, γιατί αντικατοπτρίζει τη σημερινή πολιτική κατάσταση, όσον αφορά την ΝΔ και το δούλεμα που κάνει κυρίως στους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έκαναν το λάθος να τη ψηφίσουν. Θεωρητικά πλουτίσαμε, στην πράξη μας πηδάνε.

Με τόσα που ακούμε και διαβάζουμε περί “αναδρομικών”, “αυξήσεων” κλπ νομίζουμε πως πιάσαμε την καλή, πως θα μας δώσει ο Κούλης χρυσά κουτάλια και λαγούς με πετραχήλια.
Στην πράξη όμως, εκείνο που κάνει η ΝΔ, είναι να κοροϊδεύει. Όχι μόνο δεν δίνει απολύτως τίποτε, αλλά βάζει περισσότερα χαράτσια. Το βλέπουμε στον Προϋπολογισμό που φέρνει.
Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι στρατιωτικοί, οι μπάτσοι και το μεγάλο Κεφάλαιο, αυτοί δηλαδή που κάθε χούντα προσέχει σαν τα μάτια της. Εκτός από τα φράγκα οι στρατιωτικοί και οι μπάτσοι έχουν καταλάβει διευθυντικές θέσεις, όπως γίνεται σε κάθε δικτατορία.
Στη Χιλή πχ που σκοτώνουν, βασανίζουν και εκμεταλλεύονται άγρια τον κόσμο, οι μόνοι που δεν θίχτηκαν από το ασφαλιστικό του Πινοσέτ, ήταν τα γουρούνια με στολή. Αυτοί που δολοφονούν για την κυβέρνηση.

Να μην κάνουμε λοιπόν τον κόπο να προμηθευτούμε καλάθια, για να βάλουμε τα πολλά “κεράσια” που μας τάζει ο Μητσοτάκης κι οι παπαγάλοι του.
Γιατί αυξάνει τις εισφορές και τους φόρους, ενώ μειώνει μισθούς και συντάξεις. Ακόμα και κάποια λεφτουδάκια που έδωσε από σπόντα ο Τσίπρας στις χήρες, ο Κούλης τα ζητάει πίσω. “Έγινε λάθος” μας είπε. Πρέπει κι αυτά να τα πάρει ο Μαρινάκης, ο Λάτσης, ο Αλαφούζος και άλλοι φίλοι ή συγγενείς του.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο κόσμος κάθε μέρα σιχτιρίζει το Μητσοτάκη και τη συμμορία του. Κάθε μέρα η αγανάκτηση φουντώνει.

Τα δικά τους ΜΜΕ φυσικά αντιστρέφουν την πραγματικότητα κι ασχολούνται με βλακείες. Σήμερα πχ κυνηγάν τους καπνιστές, όπως ο Πάγκαλος κυνηγούσε τις κοντές φούστες. “Είναι θέμα υγείας”. Και τα Νοσοκομεία που κλείνει ο Κικίλιας, για την υγεία μας πρέπει να μείνουν ανοικτά. Όμως ολόκληρα τμήματα κλείνουν, γιατί κάνουν περικοπές, διώχνουν προσωπικό, ώστε να βάλουν στη θέση τους βαφτιστήρια, που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα.

Ο επικοινωνιακός πόλεμος που γίνεται, καλύπτει τον άγριο ταξικό πόλεμο κατά των εργαζομένων, που έχει εξαπολύσει η Νέα Δικτατορία.
Ο νομός κατά του καπνίσματος δείχνει τη νοοτροπία και την μεγάλη υποκρισία. Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία μας, ούτε η υγεία των καπνιστών.
Το τσιγάρο δεν απαγορεύεται, απλά προωθείται η ρουφιανιά. Όλα αυτά τα κωμικά γίνονται για τον ίδιο λόγο που δήθεν ο δικτάτορας Πάγκαλος ενδιαφέρονταν για την ηθική κι έβαζε τους μπάτσους να χουφτώνουν γυναίκες. μετρώντας υποτίθεται το μήκος της φούστας τους.
Γίνεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο Παπαδόπουλος έβαζε τσιρότα στους δίσκους. Πρώτα για να μάθουμε να υπακούμε ακόμα και σε παραλογισμούς, δεύτερο, για να μην ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά εγκλήματα των φασιστικών κυβερνήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε για να λεηλατήσει. Και για ένα άλλο, σημαντικό λόγο. Αφού οι ρεφορμιστές, πάλιωσαν, σάπισαν, ήρθε ξανά η ΝΔ, για να εφαρμόσει τα υπόλοιπα μέτρα του Μνημονίου: Να πετάξει τον κόσμο από τα σπίτια του, ώστε να γίνει πράξη το όραμα των πλουτοκρατών για νέο Μεσαίωνα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger