Home » , » Ο κλαρινογαμπρός

Ο κλαρινογαμπρός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 | 6:56 μ.μ.

Πηγή: @ai_Katerina - "Κουτί της Πανδώρας"

Αν μια φωτογραφία πρέπει να κρατήσεις για να «ζωγραφίσεις» την ανθρωπογεωγραφία της Δεξιάς του Μητσοτάκη, είναι αυτή του κ. Χρήστου Λιάπη, νεοδιορισμένου Πρόεδρου στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Ένας τηλε-μαϊντανός των μεσημεριανάδικων, ένας «ειδήμων» της τηλεοπτικής διάγνωσης και της τηλε-θεραπείας, ένας πωλητής lifestyle, ένας Βελόπουλος της ψυχοθεραπείας

Ένας κλαρινογαμπρός, που ακκίζεται επιδεικνύοντας τα μανικετόκουμπα, τη γραβάτα, τη pochette του, τις απίθανες, διεθνώς άγνωστες, σταρλετίτσες που συναγελάζεται και τον διακοσμούν, σε όλα τα έντυπα, τα media και τις τηλεοράσεις που αγοράζει και εντρυφά το λουμπεναριό της Δεξιάς.

Η απεξάρτηση όμως δεν έχει lifestyle. Αντίθετα, η απεξάρτηση έχει πολύ πόνο, δάκρυ, αγώνα, προσωπικό, οικογενειακό, κοινοτικό.

Το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ δεν έχει σχέση μόνο με τη διοικητική δομή, δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά συγκροτεί  σχέση συμμετοχής και ανάληψης ευθύνης.

Το ΚΕΘΕΑ δεν αντιμετωπίζει την απεξάρτηση ως μια κοινή θεράπευα, δεν απευθύνεται σε «ασθενείς» που αγοράζουν μια «υπηρεσία», αλλά σε Ανθρώπους που αποφασίζουν να συμμετάσχουν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Και η εκλογή του ΔΣ από τη βάση δηλώνει ότι αυτοί οι Άνθρωποι, αυτές οι κοινότητες,  επιλέγουν τους συνοδοιπόρους τους, τους συμπαραστάτες τους, τους συμμαχητές τους σε αυτόν τον Αγώνα.

Επί 33 χρόνια, το ΚΕΘΕΑ δημιουργεί και εξαπλώνει διαρκώς «στεγνές» μονάδες για τη διακοπή της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Το ΚΕΘΕΑ έχει στηρίξει τις οικογένειες των χρηστών, που αυτές με τη σειρά τους οργανώνονται σε κοινότητες, παλεύουν και κατορθώνουν να εντάξουν τους χρηστές σε κοινωνικά δίκτυα. Ένας ζωογόνος, συμμετοχικός οργανισμός, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Σχεδόν 60.000 συμπολίτες μας, μια ολόκληρη πόλη από άποψη πληθυσμού, έχουν αναστηθεί. Και συμμετέχουν, και δημιουργούν τις αλυσίδες για να κρατηθούν οι επόμενοι. 

Το γεγονός βέβαια ότι το ΚΕΘΕΑ έχει μια οικονομικά εξαιρετικά χρηστή διοίκηση και ένα σημαντικό πακέτο ΕΣΠΑ, το κάνει δελεαστικό φιλέτο για τη νυν και αεί Δεξιά. Κατανοητό…

Αλλά… Ας αρκεστεί η Μητσοτακική και λοιπή Δεξιά, σε διορισμούς συννυφάδων, κουνιάδων, θείων, συμπέθερων, εξαδέλφων, «δημοσιογράφων», κλπ συγγενών, σε τομείς που δεν αφορούν τόσο άμεσα την Ανθρώπινη Ζωή και Αξιοπρέπεια.

Ας τους δώσει σε όλο αυτό το συρφετό, χρήμα, θέσεις και οφίτσια να παίξουν οι συμπέθεροι και οι κουμπάρες. Δε θα είναι η πρώτη φορά.

Αλλά… το ΚΕΘΕΑ αφήστε το όρθιο. 

Αγοράστε χρόνο στον εκλεκτό πολιτευτή σας, να βγαίνει στα μεσημεριανάδικα να μαζεύει πελατεία και ψήφους, μπορεί να κατορθώσει ο πολιτευτάκος να εκλεγεί την επομένη φορά, δώστε του και μια εκπομπή να σας τηλε-θεραπεύει. Σκασίλα μας.  Άξιοι της τύχης σας είστε.

Αλλά… σε κλαρινογαμπρούς δε δικαιούστε να δώσετε ζάρια για να παίξουν με αυτά τη Ζωή και την Αξιοπρέπεια των Ανθρώπων. Ανθρώπων μαχητών, ευάλωτων, που κατορθώνουν να  κτίζουν κρίκο τον κρίκο την αλυσίδα της ζωής. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger