Home » , , » Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και τότε καμιά γκεμπελίστικη προπαγάνδα δεν θα τους σώσει

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και τότε καμιά γκεμπελίστικη προπαγάνδα δεν θα τους σώσει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 | 5:26 π.μ.


Ο Γκέμπελς έχει πεθάνει εδώ και για δεκαετίες, έχει δημιουργήσει όμως σχολή και επί εποχής προσπάθειας παλινόρθωσης ενός καθεστώτος σκληρής δεξιάς ο γκεμπελισμός ζει και βασιλεύει, στην πορεία προς την "κανονικότητα".

«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται», ήταν η πιο κλασική ρήση του υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ, και για την εποχή του μπορεί να είχε αποτελεσματικότητα.
Σήμερα όμως αυτή έχει περιοριστεί και έχει αντανάκλαση μόνο σε ένα κοινό που περιορίζει την πληροφόρηση του, αποκλειστικά σ΄αυτά που του σερβίρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. (Φυσικά και δεν είναι καθόλου αμελητέο αυτό το ποσοστό του κόσμου).

Σε κάθε περίπτωση πάντως όταν η διάχυση της πληροφορίας είναι τόσο καταιγιστική και οποιοσδήποτε με ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να καταγράψει βίντεο και φωτογραφίες για να τα αναρτήσει στο διαδίκτυο, τέτοια καραμπινάτα ψέματα, έχουν σύντομο χρόνο λήξης.
Σύντομα, λοιπόν, αποκαλύφτηκε ότι ο "ηλικιωμένος που χτυπήθηκε από αντιεξουσιαστή" δεν ήταν παρά ένας βαθμοφόρος μπάτσος, που συντόνιζε την αστυνομική επιχείρηση εναντίον διαδηλωτών.
Και το μόνο που έμεινε ήταν ότι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε το σύνθημα: "Αλήτες-ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι".

Δεν ξέρουμε αν αυτή μας την εκτίμηση την ασπάζεται ο πρώην αρχισυντάκτης του "Πρώτου Θέματος", Κώστας Ράπτης, από την ιστοσελίδα του οποίου είναι η πρώτη φωτογραφία που υπάρχει στην ανάρτησή μας, Υποθέτουμε, όμως ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν αποδέχονται το είδος δημοσιογραφία που ασκεί ο συγκεκριμένος δημοσιολόγος.
(Το ισχυριζόμαστε αυτό, γιατί θυμηθήκαμε ότι κάποιος άγνωστος είχε "λούσει" με γιαούρτι την φάτσα του Κ. Ράπτη, διαμαρτυρόμενος  -όπως γράφτηκε- για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του).

Το γεγονός είναι ότι όσα και να προσπαθεί η κυβέρνησή και τα επικοινωνιακά της φερέφωνα, να μας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, αυτά που ζει και βιώνει ο ελληνικός λαός δεν εξαλείφονται με κατασκευασμένα γκάλοπ και ψεύτικες ειδήσεις.

Ενα απόσπασμα επιστολής πρώην μέλους της Νέας Δημοκρατίας που δημοσιεύτηκε πριν δυο μέρες στην εφημερίδα "Αγώνας της Κρήτης" τα λέει όλα:

Το όνομα μου είναι Νίκη Λατινάκη και ζω στην ξενιτιά τα τελευταία επτά χρόνια. ΟΧΙ γιατί ήταν επιλογή αλλά επειδή εσείς και οι όμοιοι σας με διώξατε από την χώρα μου.

Αν ψάξετε τα κομματικά σας κατάστιχα στο νόμο Χανίων ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα βρείτε το όνομα μου γραμμένο, λόγο ότι υπήρξα πολλά χρόνια κομματόσκυλο σας.

Κύριε πρωθυπουργέ είσαστε κυβέρνηση μόνο λίγων μηνών και αθωώσατε ΦΟΝΙΑΔΕΣ μικρών παιδιών, παιδεραστές, εμπόρους ναρκωτικών, μεγάλο απατεώνες του κοινού πανικού δικαίου. Αθωώνετε δολοφονικές συμμορίες, φασιστικές οργανώσεις, καθάρματα, επικίνδυνους για ένα και μόνο λόγο. Επειδή έγιναν σκάλα να ανεβείτε στην εξουσία.

Όλα τα σάπια ‘σκαλοπάτια’ της χρυσής αυγής, του φασισμού είναι δίπλα σας συμβουλάτορες και υπουργοί στην κυβέρνηση σας.


Και φυσικά το κατασταλτικό πογκρόμ της κυβέρνησης ΧρυσοΒορίδη θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Το ότι σχεδόν 900 (!) άτομα από καλλιτεχνικό χώρο, διανοούμενοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και επιστήμονες συνυπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας καταδικάζοντας την αστυνομική βία που ασκήθηκε στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και στην οικογένειά του, δεν τους λέει τίποτα;

Οι οργή του κόσμου για τις πλαστικές σφαίρες, τα ξεβρακώματα πολιτών και τα αλλεπάλληλα κρούσματα κάθε μορφής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τους αφήνουν αδιάφορους;

Το σοκ που προκάλεσε σε όλη την ελληνική κοινωνία το βίντεο που δημοσιεύει το Documento για την αδιανόητη, απάνθρωπη συμπεριφορά των μπάτσων του Α.Τ. Ομονοίας, το προσπέρασαν τόσο αδιάφορα;

Σπέρνουν ανέμους και σύντομα θα αντιμετωπίσουν θύελλες. Και τότε καμιά επικοινωνιακή τακτική δεν θα τους σώσει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger