Home » , » Κάποια ερωτήματα για το διάγγελμα Τραμπ

Κάποια ερωτήματα για το διάγγελμα Τραμπ

Από giorgis , Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 | 9:27 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Μόνο επιφανειακή άποψη έχω για το τι συμβαίνει στην παγκόσμια σκακιέρα, γι' αυτό αποφεύγω να ασχολούμαι με τέτοια θέματα.
Διαβάζοντας, όπως το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τους πολίτες των ΗΠΑ, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτηματικά.

Από που προκύπτει η εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου ότι "Το Ιράν εμφανίζεται να υποχωρεί, κάτι θετικό για τον κόσμο";
Μόλις πριν λίγες ώρες διαβάσαμε τις δηλώσεις που έκανε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σύμφωνα με τις οποίες «Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε ενώπιον της Αμερικής... Έκοψαν το χέρι του αγαπητού μας Σουλεϊμανί […] Θα πρέπει να υπάρξει εκδίκηση γι΄αυτόν τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Αμερικής στην περιοχή αυτή».
Αυτή η δήλωση του Ιρανού ηγέτη, κάθε άλλο παρά υποχώρηση δείχνει.

Πριν λίγες μέρες ο Τραμπ χαρακτήριζε τον Σουλεϊμανί "τέρας" και σήμερα σαν μεγάλο τρομοκράτη. 
"Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη Σουλεϊμανί, με δική μου εντολή. Ήταν υπεύθυνος για ορισμένες από τις χειρότερες επιθέσεις που είδαμε ποτέ. Εκπαίδευε τρομοκράτες και τροφοδοτούσε πολέμους στην περιοχή. Δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους. Ενορχήστρωσε τη βίαιη επίθεση στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη ενώ προετοίμαζε κι άλλες επιθέσεις", μας είπε ο πρόεδρος της Αμερικής.

Δυο επισημάνσεις εδώ. Πριν μερικά χρόνια ο δολοφονημένος .Ιρανός υποστράτηγος ήταν απ' τους αγαπημένους συμμάχους της Αμερικής. "Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό", διαβάζουμε σε δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέρα απ' αυτό όμως, Απ' ότι γνωρίζω μέχρι τώρα ο .Σουλεϊμανί δεν έχει κατηγορηθεί σαν υπεύθυνος για καμιά τρομοκρατική ενέργεια. 

Μπορεί να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες, όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που παραθέτουν ασχολίαστες τις δηλώσεις Τραμπ. ποιες ακριβώς τρομοκρατικές ενέργειες αποδίδει στον  Σουλεϊμανί ο Αμερικανός Πρόεδρος όταν του αποδίδει ότι:"Ήταν υπεύθυνος για ορισμένες από τις χειρότερες επιθέσεις που είδαμε ποτέ".

Τι διάολο, ότι τους σερβίρουν το καταπίνουν αμάσητο;.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger