Του Γ. Γ.
Μα είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους "άριστους" που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να υπάρχουν πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει επιστροφή στην "κανονικότητα";
Δηλαδή άδικα ξεσκίζονται κάθε μέρα Πρετεντέρηδες, Πορτοσάλτε, Τζήμες και λοιποί έγκυροι δημοσιογράφοι να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη;
Εκφράζουμε αυτή την διαπίστωση, γιατί συναντάμε αρκετά σχόλια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν παράσιτα στο αφήγημα "για τις μεγάλες μέρες που θα 'ρθουν".
Είναι απόλυτα προβληματικό ο λαϊκισμός και οι μικρότητες ορισμένων, να τους οδηγεί να μην ευθυγραμμίζονται με όσα απλόχερα μας προσφέρουν διανοούμενοι σαν τον Χρήστο Χωμενίδη και την Σώτη Τριανταφύλλου.
Είναι άξιο απορίας, το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναγνώστες, οι οποίοι επισκέπτονται αντεθνικές ιστοσελίδες, ορισμένες απ' τις οποίες μάλιστα τις διαχειρίζονται αναρχοάπλυτοι, και παλιοκομμούνια, όταν υπάρχουν ιστότοποι όπως protagon, athensvoice, iefimerida κ.α που προσφέρουν άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Το να μην αποτελούν ισχνή μειοψηφία οι πολίτες που αμφισβητούν τα γραφόμενα του Δανίκα και τα λεγόμενα της Τρέμη, αποτελεί επίσης, ένα ανησυχητικό γεγονός.
Η λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας πρέπει να ενεργήσει άμεσα. Δεν μπορεί να υπάρχουν παρακμιακά στοιχεία που να αμφισβητούν ότι η αριστεία πρέπει να επιβραβεύεται και να διατυπώνουν ενστάσεις γιατί κάποια στελέχη οργανισμών λαμβάνουν αστρονομικές αμοιβές.
Ισως μάλιστα να είναι και ποινικά κολάσιμο ότι παραλληλίζουν αυτό το γεγονός, με το ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχουν 20.000 άστεγοι, χωρίς η κυβέρνηση να ασχολείται έστω και ελάχιστα μ' αυτούς.
Ας το κοιτάξει αυτό και ας πάρει μέτρα, ο δημοφιλέστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης.
Επίσης, να μην δώσει καμιά σημασία στις διαμαρτυρίες κάποιων κατοίκων των Εξαρχείων ότι τα όργανα της τάξεως συνεργάζονται με πρεζέμπορους και άλλους εγκληματίες.
Αυτοί/ες που τα ισχυρίζονται αυτά θα είναι αναρχοκομμουνιστές και αποσκοπούν στην φθορά του εθνικοχριστιανικού φρονήματος.
Και για να επιτευχθεί αυτό εκτός των άλλων χρειαζόμαστε και πνευματική καθοδήγηση.
Τι καλύτερο λοιπόν, από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού μας, ότι το ελληνικό κράτος θα δίνει χορηγία δύο εκατ. ευρώ το χρόνο στη θεολογική σχολή της Βοστώνης και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2019 για να υπάρξει παραγωγή από ιερείς;
Οσοι αντιδρούν και μας λένε, ότι δεν θα 'πρεπε να γίνει αυτή η επιχορήγηση την ώρα που δεν υπάρχουν κονδύλια για την σίτιση των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών και φτωχοί άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο -όπως έγινε χτες με μια 63χρονη γυναίκα στην Κέρκυρα-, λαϊκίζουν ασύστολα και δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλο πράγμα είναι η σωτηρία της ψυχής.
Αν δεν υπάρχουν ιερείς πώς θα γίνουμε κοινωνοί των διδαχών της θρησκείας μας;
Και το δίλημμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι: Να φροντίσει το κράτος να έχουμε μια πιο υποφερτή διαβίωση στην επίγεια ζωή, ή να προσπαθήσει να σώσει όσο γίνεται περισσότερες ψυχές για να μην βρεθούν στα καζάνια της κόλασης, στον επάνω κόσμο;
Νομίζουμε ότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Ασε που η θρησκεία είναι βασικός πυλώνας του αστικού συστήματος.
Υ.Γ: Η απάντηση στο ερώτημα πώς τους ανεχόμαστε ακόμα, και δεν του έχουμε διαολοστείλει δεν έχει δοθεί.
Δημοσίευση σχολίου