Home » , » Φτιάχνοντας συνθήκες απροκάλυπτου ...κοινοβουλευτικού χιτλερισμού.

Φτιάχνοντας συνθήκες απροκάλυπτου ...κοινοβουλευτικού χιτλερισμού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 | 6:45 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Από την ελληνόφωνη δεξιά -προμετωπίδα και γνησιότερο όλων των άλλων εκπρόσωπο του εκμεταλλευτικού καθεστώτος- όπως ακριβώς η καπιταλιστική βαθιά κρίση της δεκαετίας που πέρασε, αντιμετωπίστηκε ως "ευκαιρία" για επιβολή μιας πολιτικής σαρώματος όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, έτσι και οι σημερινές καταστάσεις της επιδημίας με τον κορωνοϊο αφενός και των μεταναστευτικών ρευμάτων αφετέρου, θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα ως άλλοθι για τη γενικευμένη καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ελληνικού λαού και για το βάθεμα της φασιστικοποίησης στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. 

Από την άποψη αυτή η καθεστωτική προπαγάνδα δουλεύει συστηματικά για τη δημιουργία κλίματος φόβου, τρομοκρατίας πάνω στις συνειδήσεις και μαζικής υστερίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κλίμα αποδοχής σε μια γιγαντιαία επιχείρηση ...προληπτικής καταστολής και γυψαρίσματος των πάντων.

Οι γνωστές κίτρινες φασιστοφυλλάδες της δεξιάς, που βγάζουν στον αέρα τα "απόρρητα σενάρια" για επιβολή μέχρι και ... στρατιωτικού νόμου για να ...γλιτώσουμε -λέει- από τον κακό και άναρχο εαυτό "μας", λειτουργούν ήδη σαν "λαγοί" του καθεστώτος στην προώθηση των βρωμερών, αντιδημοκρατικών και απάνθρωπων, μαύρων του σχεδίων.

Κατά την ταπεινή μου άποψη και πολιτική διαίσθηση,το σύστημα διεθνώς οσμίζεται ότι η επιδημία,η ένταση των πολεμικών ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, τα μεταναστευτικά ρεύματα που δεν τα θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να παρεμποδίσουν, και η κατρακύλα των ναών της φούσκας και της σπέκουλας διεθνώς, που εξελίσσεται σε νέο ντόμινο, θα επιταχύνουν το ξέσπασμα της νέας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
Και μάλιστα μέσα σε συνθήκες και όρους, που δεν έχει επέλθει καν ένας κύκλος στοιχειώδους ανάπτυξης μετά την προηγούμενη!

Για την ελληνική καπιταλιστική οικονομία του τουρισμού, του ανεξέλεγκτου δανεισμού, της βιομηχανικής κι αγροτικής απερήμωσης, της εξάρτησης εξολοκλήρου από την ξένη τεχνολογία, και γενικά του κοπανιστού αέρα, η επιτάχυνση της παγκόσμιας νέας κρίσης μπορεί να σημάνει νέα τρισχειρότερη και ίσως εντελώς ανεξέλεγκτη πορεία καταστροφής.
Ιδίως αν η οικονομική κατρακύλα συνδυαστεί με ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εξωτερικό μέτωπο, λόγω πολεμικής εμπλοκής ή στο εσωτερικό, γιατί δεν θα ξέρουν πια οι δυνάστες μας τι να κάνουν με το προσφυγικό-μετσναστευτικό ζήτημα.

Ήδη βρίσκεται η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του ζητήματος, ενώ οι ιμπεριαλιστές ευρωεταίροι και πάτρονές της φράζουν τις δικές τους διόδους, μην τυχόν κι οι κολασμένοι της Γης διαβούν από την Ελλάδα προς Δυσμάς. 

Αυτό επομένως που απομένει στους ελληνόφωνους λακέδες και χρεώστες της Ευρωτράπεζας είναι αφενός μεν να προσπαθούν με φράχτες και χημικά δηλητήρια, πιθανώς αύριο και με σφαίρες... να πισωγυρίσουν τους μετανάστες - πρόσφυγες, ενώ στο εσωτερικό να επιβάλουν καθεστώς στρατώνα σε βάρος όλου του εχθρού λαού.

Τρέμουν μήπως τα κανόνια που θα σκάσουν σε τράπεζες και επιχειρήσεις γίνουν αφορμή για ξεσηκωμούς και διαθέσεις τέτοιες των μαζών που δεν θα μπορεί εύκολα να καταστείλουν. Γι' αυτό προσπαθούν οι δυνάστες προκαταβολικά να θωρακιστούν με πρόσχημα τον κορωνοϊο κι όχι μόνο!

Να σπείρουν παντού τον τρόμο, την επιδίωξη να σώσει καθένας το τομάρι του, κι αυτοί να μας αποσώσουν μια και καλή, φτιάχνοντας συνθήκες απροκάλυπτου ...κοινοβουλευτικού χιτλερισμού. Ιδιαιτέρως, θα επιμείνουν στην ταχτική του φόβου και τρόμου μετά τη νίλα που υπέστη η επιχείρηση καταστολής της κοινωνίας στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τώρα το μοτίβο της προπαγάνδας θα προβάλλει την ανάγκη τάχα μου για γενική αστυνομοκρατία και γύψο, για να μην περάσουν οι ...βάρβαροι, ο ιός, το ...πλιάτσικο των ανεξέλεγκτων στοιχείων, και ο κακός μας ο καιρός.

Καθήκον του εργατικού λαϊκού μας κινήματος είναι να αντιταχθεί αποφασιστικά στην τρομολαγνεία και στη φασιστικοποίηση. 
Η ανάγκη Λαϊκού Μετώπου και ειλικρινούς συναγωνιστικής συνεργασίας ΟΛΩΝ των πραγματικά αριστερών δυνάμεων καθίσταται αναγκαία προϋπόθεση για να μη μας δέσει πατόκορφα ο φασισμός, στην εποχή της πλήρους σαπίλας του καθεστώτος που τον γεννά και τον θρέφει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger