Home » , » Η Τουρκία μπλοφάρει για τη Λιβύη

Η Τουρκία μπλοφάρει για τη Λιβύη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 | 7:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Συρία: Τις τελευταίες μέρες ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) πέτυχε να ελευθερώσει πολλές πόλεις στρατηγικής σημασίας στην περιοχή της Idlib.
Στόχος σε πρώτη φάση είναι ο έλεγχος του αυτοκινητοδρόμου Μ5, του πιο σπουδαίου στη χώρα, αφού αρχίζει από τα σύνορα της Ιορδανίας και καταλήγει Βόρεια στο Χαλέπι. Έλεγχος του δρόμου σημαίνει απευθείας σύνδεση Δαμασκού – Χαλεπιού μέσω Χομς.

Φυσικά στόχος είναι πάντα η πόλη Idlib, που κατέχει η “αντιπολίτευση” και το τέλος του Πολέμου.

Η Τουρκία προσπαθεί με δυο τρόπους να σταματήσει την προέλαση του SAA που γίνεται σε δυο κύριους άξονες για την περικύκλωση των Τζιχαντιστών:
Ο πρώτος είναι η συνεχής ενίσχυση των τρομοκρατικών ομάδων της “αντιπολίτευσης” με κάθε είδους υλικό, ακόμα και βαριά όπλα (άρματα – πυροβόλα κλπ).
Ο δεύτερος είναι η επίθεση αντιπερισπασμού από τις περιοχές που ελέγχει ο Τουρκικός στρατός κατοχής. Οι μισθοφόροι του Σουλτάνου αποπειράθηκαν να καταλάβουν χωριά στην Albab (γνωστή από τη μάχη με τον ISIS), Νότια του Afrin και άλλες Κουρδικές περιοχές της Βορείου Συρίας με προφανή σκοπό την αποστολή δυνάμεων του Συριακού στρατού σε αυτά τα μέτωπα και όχι στην Idlib. Απέτυχαν εντελώς.

Οι Ρώσοι τόνισαν πως δεν θα ανεχθούν επέμβαση της Τουρκίας. Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις περιοχές που κατέχουν οι Τούρκοι στη Συρία παρέχοντας αεροπορική κάλυψη σε Σύριους και Κούρδους Μαχητές, που απέκρουσαν τις επιθέσεις των Τούρκων δίνοντας ένα σκληρό μάθημα στους μισθοφόρους.
Χωρίς την Τουρκική αεροπορία, δεν μπορούν να αντιπαραταχθούν στους Κούρδους και τον Συριακό Στρατό, είναι καταδικασμένοι.

Οι δηλώσεις του Σουλτάνου για νέα επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία έχουν ανησυχήσει τη Ρωσία. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος της λυκοφιλίας τους. Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν σκληρά, όποιον τολμήσει να βρεθεί στο δρόμο του Συριακού Στρατού, κι έχουν τον τρόπο να το κάνουν...

Ας πούμε τώρα κάποια πράγματα εκτός Συρίας που έχουν όμως σχέση με τα γεγονότα εκεί.
Είπαμε πως η Τουρκία μπλοφάρει για τη Λιβύη. Ήταν ολοφάνερο. Η επίθεση στην Idlib αναμένονταν εδώ και καιρό. Δεν ήταν λοιπόν δυνατό η Τουρκία να στρέψει την προσοχή της αλλού, πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Συρία. Πόσο μάλλον, όταν μια τέτοια κίνηση τόσο μακριά, είναι πολύ ριψοκίνδυνη και πανάκριβη.

Για τους εθνικιστές, τους στρατηγούς του καναπέ:
Σας ενημερώνω, πως ο στρατάρχης Χαφτάρ καλεί να καταταγούν όλοι οι υποστηρικτές του.

Μπορείτε να πάτε στη Λιβύη, να πάρετε την Τρίπολη. Δεν νομίζω να φοβάστε; Άλλωστε είχαμε στα αρχαία χρόνια αποικία εκεί. Σας προκαλώ λοιπόν να πάτε!

Μπορείτε να πάρετε ό,τι έχετε από όπλα. Περικεφαλαίες, θώρακες, σάρισες από τα lidl, θα “ψαρώσουν” οι αντίπαλοι μόλις σας δουν. Θα ξεραθούν στα γέλια, οπότε τους έχετε! Φυσικά μπορείτε να πάρετε τον εξοπλισμό της Χρυσής Αυγής, μαχαίρια, σιδερογροθιές, πιστόλια, καραμπίνες κλπ, να πάτε να πολεμήσετε εκεί που έχασαν οι ναζίδες, να πάρετε τη ρεβάνς.

Ξέρω, καλέ μου αναγνώστη, πως δεν θα πάει κανείς, αλλά να μην κάνω λίγη πλάκα;

Η Τουρκία είναι απασχολημένη στη Συρία. Κάνει λοιπόν ενδιαφέρουσες προτάσεις στην Ελλάδα, προφανώς για να μην ανοίξει νέο μέτωπο.
Ούτε εμείς να κάνουμε γεωτρήσεις, ούτε αυτοί. Είναι στην ουσία επιστροφή στην κανονικότητα. Ότι ίσχυε πριν βάλουν στο μάτι τα κοιτάσματα οι πλούσιοι.

Οι δικοί μας μεγαλοαστοί θεωρούν “ευκαιρία” να κινηθούν τώρα. Μαζί κι οι πολεμοκάπηλοι.

Η Τουρκία ενδιαφέρεται για τη Συρία.

Όσον αφορά τους Κούρδους. Μπορεί να τα βρει με τη Ρωσία και να στρέψει το ενδιαφέρον στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα αν βρεθεί κάτι που να αξίζει τα έξοδα ενός πολέμου.

Ελπίζω να μη βρούμε ποτέ τίποτα άλλο από ψάρια. Αλλιώς θα τρέχουμε εμείς, να πολεμάμε και να σκοτωνόμαστε για κάποιους που είναι στο εξωτερικό ή τα μετόπισθεν, οι οποίοι θα περνάνε ζωάρα - ενώ οι δικοί μας θα τυραννιούνται από τις ελλείψεις - και που στο τέλος θα τα πάρουν όλα αυτοί. Όχι μόνο φυσικό αέριο ή πετρέλαιο αλλά και τα σπίτια μας, όσα γλυτώσουν τις βόμβες.

Αν κάτι διδάσκει ο πόλεμος είναι πόση καταστροφή προκαλεί. Ας μην μείνουμε μετεξεταστέοι σε αυτό το μάθημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger