Home » , » Μια πρόταση προς το Ιερατείο.

Μια πρόταση προς το Ιερατείο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 | 11:23 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σύντροφοι έχω ένα παράπονο. Πήγα σήμερα να βρω ένα παπά. Να του κάνω μια πρόταση συνεργασίας, κι αυτός με έβρισε! Κόντεψε να με δείρει!
Αλλά εγώ πήγα για καλό σκοπό. Βέβαια χέρι δε φίλησα, αλλά τον χαιρέτησα ευγενικά. Και του είπα για μια ιδέα που πιστεύω, πως θα βοηθήσει και την Εκκλησία κι εμάς που μας απαγορεύουν τα κέντρα διασκέδασης.

Πρώτα απ' όλα τον ρώτησα, αν συμφωνεί, πως στο κρασί της Θείας Κοινωνίας, επειδή έχει οινόπνευμα, δύσκολα ζουν ιοί. Μου άρχισε κάτι παπαδίστικα, κάτι περί “μυστικής μετουσίωσης σε Σώμα και Αίμα του Κυρίου” κλπ. Τελικά όμως συμφώνησε.

Για να μπω στο ψητό, του είπα την πρότασή μου αμέσως.
Αν είναι θέμα οινοπνευματώδους, να το ενισχύσουμε λιγάκι το Μυστήριο. Αντί για κρασί, να βάλουμε ούζο! Ή τσίπουρο! Κι αντί για ψωμί, μεζέ!

Δεν κατάλαβα, γιατί έγινε έξαλλος. Θα ρωτήσω την Καλλιόπη, τη θεούσα.
Και το σπουδαιότερο; Δεν πρόλαβα να πω τα υπόλοιπα.
Σκέφτομαι οι Εκκλησίες για όσο καιρό είναι κλειστά τα νυχτερινά κέντρα, να δίνουν λίγο χώρο να διασκεδάζουμε κι εμείς οι λάτρεις της πενιάς.
Εκεί που μοιράζουν κρασί και ψωμί, να μοιράζουμε άλλα ποτά με μεζέδες. Και ευλογημένοι θα είμαστε και θα διασκεδάζουμε!


Να βάλουμε δυο μπουζούκια, κάνα μπαγλαμά δίπλα στους ψάλτες και να λέμε εναλλάξ τα τραγούδια.
Δεν λένε πολλοί πως τα ρεμπέτικα είναι εξέλιξη της Βυζαντινής Μουσικής; Άσε που έχουμε άσματα κάργα θρησκευτικά. “Η λιτανεία του μάγκα”, “Αν μ' αξιώσει ο Θεός”, “Βαριά χτυπούν τα σήμαντρα”, “Εδώ παπάς, εκεί παπάς”, “Παπατζής”, “Σα Χριστιανός Ορθόδοξος”, Παπαδιά... τόσα και τόσα. Θα δέχονται και παραγγελιές.

Και φυσικά θα χορεύουν στην Εκκλησία. Όχι μόνο χορό του Ησαΐα, καμιά ζεμπεκιά, λίγο τσιφτετέλι... παραδοσιακοί χοροί. Και δημοτικά το Πάσχα.


Άσε το άλλο. Λιβάνι οι παπάδες, τα δικά τους "μυρωδικά" οι μάγκες. Θα έρθουμε πιο κοντά στο Θεό έτσι, εγγυημένα. Μπορεί κάποιοι να έχουν κι οράματα. Το Χριστό, κάποιον Άγιο, τίποτε Αγγέλους...

Να βοηθήσω πήγα, μια πρόταση έκανα. Κι αυτός έκανε σα Ταλιμπάν. Μπορεί να επισκέφτηκε τους Αγρίους Τόπους και να κόλλησε φανατίλα.
Θα το πω στον Αρχιεπίσκοπο, αυτός ξέρει από μπίζνες.
Και πιο πολύς κόσμος θα πάει στις Εκκλησιές, και κέρδος θα έχει ο ναός. Τα φιλοδωρήματα δικά τους.
Γιατί καλός ο Ιερώνυμος, δε λέω, αλλά ένα θες κι ένα αηδόνι του πενταγράμμου δίπλα. Βοηθά να ξεχάσεις τα προβλήματα. Και αυτό βοηθά να επικοινωνήσεις με το Θεό. Γιατί ακόμα και στην αναμονή στο τηλέφωνο, ένα καλό τραγουδάκι το βάζουν, για να μη βαριέσαι.


Καταλάβατε λοιπόν θεούσες; Να μάθετε, να μην προσβάλλετε τη λογική μας, για να μην σας λέμε τέτοια. Όταν σας συμφέρει είναι Σώμα και Αίμα του Χριστού η Θεία Κοινωνία, όταν δεν σας συμφέρει, είναι κρασί και ψωμί. Αποφασίστε.
Και μην ξεχνάτε, πως ό,τι λέτε, θα έχει επιπτώσεις σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Το παραπάνω κείμενο δεν έχει στόχο το Θεό, που άλλωστε δεν πιστεύω πως υπάρχει, αλλά κάποιους υποκριτές που δεν έχουν το Θεό τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger