Home » , , » Τα απαγορεύονται οι συναθροίσεις και τα ρέστα των νεοφιλελέδων πινοτσετικών της ελληνικής δεξιάς ήρθαν για να μας δέσουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα,

Τα απαγορεύονται οι συναθροίσεις και τα ρέστα των νεοφιλελέδων πινοτσετικών της ελληνικής δεξιάς ήρθαν για να μας δέσουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 | 8:34 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από το Βόλο

Για τον κύριο Μητσοτάκη και τους ομοίους του οι επιλογές τους, σε τελική ανάλυση, εξαντλούνται στις ηχηρές κραυγές του τύπου "κλειστείτε στο σπίτι και ο σώζων εαυτόν σωθήτω, γιατί μεθαύριο θα σας στείλουμε την αστυνομία, τον εισαγγελέα ή τα... τανκς!".

Τα λέει αυτά ο κ. Μητσοτάκης και τα αναμασά νυχθημερόν η προπαγάνδα των τηλελιβανιστήρων του, γιατί δεν βρίσκουν μπροστά τους ούτε "αριστερή αντιπολίτευση", ούτε κομμουνιστικό κόμμα που θα απαιτούσαν από την πρώτη μέρα, άμεσα, δυναμικά, με παλλαϊκή κινητοποίηση -ήδη πριν δυόμισι βδομάδες, και όχι με φιλολογικού τύπου ευχολόγια στον τύπο τα εξής: Καραντίνα και αυστηρή μάλιστα ναι,για εύλογο διάστημα, αλλά με την οργάνωση της τροφοδοσίας όλων των αποκλεισμένων και κυρίως των γερόντων, με δωρεάν τρόφιμα,ψωμί και φάρμακα,με πλήρη μέριμνα του κράτους!

Ενός κράτους, που επιβαλλόταν να έχει ήδη επιτάξει όχι μόνο όλες τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και όλα τα αποθέματα σε τρόφιμα, πρωτίστως σε κρέας, και αλεύρι και όλα τα φάρμακα ώστε να μοιράζει στο λαό τα απαραίτητα με οργανωμένα συνεργεία σε τακτά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού, για όσο διαρκεί ο "πόλεμος με τον αόρατο εχθρό", που διαλαλεί ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, σταμάτημα κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, πλην της παραγωγής αναγκαίων εφοδίων για συνθήκες γενικής καραντίνας, απαγόρευση κάθε απόλυσης εργαζομένου και άμεση επιδότηση των μικρομάγαζων και εργαστηρίων των μικρών βιοτεχνών-επαγγελματιών, με άμεση βαριά φορολόγηση της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Έτσι θα μπορούσαν να επιβιώσουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, και προπάντων οι ανήμποροι, ενόσω παραμένουν υποχρεωτικά κλεισμένοι μέσα.
Σε μια τέτοια σωτηρία υπόθεση, πολλοί από μας, θα αφήναμε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση και θα είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε εθελοντικά στη μάχη της παρασκευής και διανομής των αναγκαίων πακέτων τροφοδοσίας του λαού μας, σπίτι το σπίτι, αφού μας εφοδίαζαν οι κρατικές υπηρεσίες με τις απαραίτητες προστατευτικές στολές ή μάσκες,για να κυκλοφορούμε. 

Όταν όμως κάτι τέτοιο, που σημαίνει -έστω και προσωρινά- μια μερική κοινωνικοποίηση κεφαλαίου και αναγκαίων εφοδίων, δεν το διεκδικεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τότε φυσικά ούτε καν το διανοείται ένας πολιτικός σαν τον κύριο Μητσοτάκη, που πιστεύει μόνο στην αγοραπωλησία των πάντων, και στο ...ελαστικό 24ωρο ωράριο σήμερα των εργαζομένων στα καταστήματα τροφίμων και αύριο ολουνών μας...

Ποιον λοιπόν νομίζει ότι "δουλεύει ψιλό γαζί" με τα αγχώδη ηχηρά διαγγέλματά του, ο νεοφιλελεύθερος "στρατηγός" της συμφοράς μας;

Αλλά αυτός ο κύριος ξέρει μόνο να επικαλείται την ανάγκη για σκληρά μέτρα γενικής καραντίνας, που θα γίνουν ακόμα σκληρότερα, χωρίς να λαμβάνεται καμία οργανωμένη κοινωνική πρόνοια, έτσι ώστε, αν η φτωχολογιά κι οι ηλικιωμένοι τη σκαπουλάρουμε από τον περιβόητο ιό, να τα τινάξουμε από την πείνα ή από την έλλειψη απλών καθημερινών φαρμάκων, μέσα στα 4 ντουβάρια.

Να προσέξουμε πολύ, αγαπητοί φίλοι, γιατί κάτι βρωμάει εδώ χάμω ότι τα απαγορεύονται οι συναθροίσεις και τα ρέστα των νεοφιλελέδων πινοτσετικών της ελληνικής δεξιάς ήρθαν για να μας δέσουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, πάντα με πρόσχημα κάποια καραντίνα, για κάποιον αόρατο εχθρό, ό,τι όνομα κι αν του δίνουν εφεξής και κάθε φορά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Μαρτίου 2020 στις 9:03 π.μ.

Σημείωση 22 του Μάρτη 2020: Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που ξεφούρνισε το απόγευμα χτες ο αντ' αυτού,Χαρδαλιάς,με το γνωστό εκείνο υφάκι: Τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά!! Ε,λοιπόν, οι στοχεύσεις αυτών όλων είναι δεδομένες και πασιφανείς. Αλυσίδες διάρκειας θέλουν να φορέσουν στο λαό, και ο θανατηφόρος πεισματάρης μικροοργανισμός γίνηκε ...σύμμαχός τους και πιθανόν άλλοθι διαρκείας τους,ο μπαγάσας. Εμείς, όμως, η εργατική τάξη κι ο λαός, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε μέσα από το σημερινό ζόφο να ξημερώσει νέα μέρα, με ήλιο πέρα ως πέρα, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς θανατηφόρα εργαστήρια βιολογικών πολέμων, βρωμιάς, ψευτιάς και αγυρτείας;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger