Home » , , » Ο ανορθολογισμός στην εποχή του κορωνοϊού

Ο ανορθολογισμός στην εποχή του κορωνοϊού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 | 2:14 π.μ.

Του Σ.Λ

Με προβληματίζει πάρα πολύ η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς διαβάζω κάποιες εφιαλτικές ειδήσεις που παραθέτει στο twitter της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά:

Γαλλία: Χειρότερος από το προβλεπόμενο ο Covid-19, ακόμα και για τους νέους χωρίς βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, υποστηρίζουν Γάλλοι γιατροί που κρίνουν αναπόφευκτη την αναγκαιότητα να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα.  
2.876 ασθενείς στη Γαλλία, 595 περισσότεροι από χθες. 129 στην εντατική. 61 νεκροί

Kορωνοιός-ΗΠΑ: Περίπου 70 με 150 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί να ασθενήσουν σύμφωνα με πρόβλεψη που διαβιβάστηκε στη γερουσία

Κορωνοϊός-Ιράν: Χαώδης η κατάσταση στο Ιράν που ζητάει παγκόσμια βοήθεια. Ζητάει επίσης και 3.200.000 τεστ για τον κορωνοιό.

Αυτό όμως που πραγματικά με τρομοκρατεί, είναι ότι επιστρέφουμε σε σκοτεινές εποχές συνολικής ιδεολογικής, αξιακής, μορφωτικής καθίζησης, με την αναβίωση ενός ανορθολογισμού που τείνει να γίνει κύριο χαρακτηριστικό μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

Πριν δυο σχεδόν αιώνες ο Γκέοργκ Χέγκελ στο έργο του «Επιστήμη της Λογικής», μας έγραφε ότι αυτά που θεωρούμε ότι γνωρίζουμε άμεσα αποτελούν προϊόν άπειρων μεσολαβήσεων.
Και αυτοί οι "μεσολαβητές" αποτελούν τα οχήματα στην επικράτηση της «κοινής λογικής», με προσήλωσή της στην μεταφυσική σκέψη, που μπορεί να φτάσει στο σημείο να θεωρεί την κριτική σκέψη και την λογική παραλογισμό. Κι έτσι αναβαθμίζεται η μαζική αποβλάκωση.

Τα παραπάνω μου ήρθαν στο μυαλό καθώς διάβαζα ένα τουίτ του Γιάννη Κουρτάκη.

"Αν έχεις κουμπαριά με την Ν. Μπακογιάννη, δικηγόρο τον Μ. Βορίδη και νταλαβέρια με εμπλεκόμενους σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, από άσημος δημοσιογράφος γίνεσαι ιδιοκτήτης Ομίλου ΜΜΕ", είχε τίτλο μια ανάρτησή μας που αναφερόταν στο πρόσωπο του.

Μετά λοιπόν από τους "επιστήμονες" τους οποίους η θρησκοληψία οδήγησε να ασπάζονται τις πιο σκοταδιστικές, αναχρονιστικές απόψεις, παρουσιάζεται και ο Γ, Κουράκης να συμμετέχει στην συγχορδία που επιδιώκει την αποχαύνωση και μαλάκιση εγκεφάλου, όσων γίνονται αποδέκτες των απόψεων τους.

Υ.Γ: Εχουμε άραγε σωτηρία, αδέλφια, όταν ανάμεσα μας ζουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, που "συγκλονίζονται από τις προφητείες του γέροντα Παϊσιου για τον κορονοϊό;". 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger