Home » , » Ο κορονοϊός του Παπαχελά και η προσωπική ευθύνη

Ο κορονοϊός του Παπαχελά και η προσωπική ευθύνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 | 8:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 “Μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή”. Αυτά έγραψε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, κόλλησε τον κοροναϊό.

Ευχόμαστε περαστικά σε όλους, όσους είναι άρρωστοι. Πράγμα που δεν το κάνουν οι δεξιοί.
Πολύ πλούσιος είναι ο συνέταιρος του Αλαφούζου, πήγε μάλλον σε κάποιο ιδιωτικό ιατρικό πλήρωσε και έκανε την εξέταση του.
Να υπενθυμίσω όμως πως το τεστ για την “πλέμπα”, στα δημόσια νοσοκομεία, είναι πλέον πολύ σπάνιο. Πρέπει να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ο ασθενής για να του κάνουν το τεστ. Αυτό που λένε “σοβαρή περίπτωση”. (Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, οι συνολικοί έλεγχοι για φορείς του ιού είναι περίπου 6.000 και τα διαπιστωμένα κρούσματα έφτασαν τα 418. Συνολικά 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι).

Να επιστρέψω όμως στον κύριο Παπαχελά. Πριν μερικές μέρες η εφημερίδα που διευθύνει δημοσίευσε ένα αισχρό και πάνω από όλα ρατσιστικό κατασκεύασμα, με την μορφή σκίτσου
που έδειχνε τους κατοίκους της Πάτρας ως γαϊδούρια με λεζάντα: “Τέλειωσε το καρναβάλι και οι καρναβαλιστές της Πάτρας έβγαλαν τις μάσκες τους”!
Θα μπορούσαμε κι εμείς να βάλουμε τίτλο στο ίδιο άθλιο σκίτσο “Τέλειωσε το καρναβάλι και οι καρναβαλιστές της ΝΔ έβγαλαν τις μάσκες τους”.


Θα μπορούσαμε επίσης να επικαιροποιήσουμε, κάνουμε κι εμείς ανάλογο "χιούμορ" τα όσα του απέδωσε ομοϊδεάτης του λέγοντας πως “τελικά οι δεξιοί δημοσιογράφοι που νόσησαν, αποδεικνύουν πως ο ιός μεταδίδεται και όταν κάποιοι ασπάζονται τα οπίσθια πολιτικών”.

Δεν θα το κάνουμε όμως, γιατί πιστεύουμε, πως πρέπει να δούμε το θέμα του ιού με τη δέουσα σοβαρότητα. Αυτή που δυστυχώς λείπει από την εφημερίδα στην οποία ο κύριος Παπαχελάς διευθύνει.
Φυσικά ο διευθυντής δεν κόλλησε από το Καρναβάλι της Πάτρας. Κι εδώ ερχόμαστε στην ουσία.

Ο ιός μεταδόθηκε στην Ελλάδα από εγκληματικά λάθη του ΕΟΔΥ. Λάθη που οι δημοσιογράφοι όφειλαν να αναδείξουν, κι όχι να λογοκρίνουν.

Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ. Δεν έχουν καμία σημασία τα νούμερα, αν δεν γίνονται εξετάσεις. (Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε τόσα τεστ αναγνωρίστηκαν αναλογιστικά τόσα πολλά κρούσματα του ιού και μάλιστα ανάμεσα τους υπάρχουν τόσο πολλοί "επώνυμοι").

Ειδικά για την Πάτρα οι μαζικές εξετάσεις είναι απαραίτητες αφού η Ιταλία είναι δίπλα και ανθρωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρες που έχουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών, μπαινοβγαίνουν ελεύθερα! 

Δεν υπάρχουν μάσκες, στολές, γάντια, αντισηπτικά, ώστε όσοι βγαίνουν να είναι προφυλαγμένοι. Στα souper market δεν υπάρχουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, υγιεινής ενώ οι τιμές σε αυτά θυμίζουν την Κατοχή!

Αυτά είναι ουσιαστικά προβλήματα που οφείλουν να λυθούν. Αλλιώς ο ιός θα μεταδίδεται ακόμα και αν χτιστούμε ζωντανοί στα σπίτια μας. Επίσης καλό θα ήταν να μη διαδίδονται ψεύτικες ειδήσεις, που σκοπό έχουν τον πανικό, για να απομονωθούμε πλήρως.

Εφόσον έχουμε πόλεμο με το συγκεκριμένο ιό, οφείλουμε να φτιάξουμε τα όπλα που θα τον νικήσουν. Αυτά θέλουν υποδομές, που διέλυσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Θέλουν επιστήμονες, όχι φαντασιόπληκτους και κομματόσκυλα να βρίζουν όλους τους άλλους.

Χρειάζονται επειγόντως χρήματα για την υγεία όπως στον πόλεμο χρειάζονται όπλα για την άμυνα. Αυτά δεν υπάρχουν σήμερα. Κι αντί να μιλήσουμε για την ουσία, ψάχνουμε μάγισσες. Ίσως γιατί βολεύονται κάποιοι, κερδίζουν από τη συμφορά.

Εφόσον ο κύριος Παπαχέλας έχει τον ιό, θα ξέρει τώρα πως δεν ήθελε ο ίδιος να αρρωστήσει, ούτε φυσικά να τον μεταδώσει στους γύρω του. Το ίδιο κι εκείνος που κόλλησε τον κύριο Παπαχελά.

Την επόμενη λοιπόν φορά που η εφημερίδα θα μπει στον πειρασμό να στοχοποιήσει ανθρώπους για να πουλήσει, να θυμάται “τη σοβαρή γρίπη”.

Κολλάνε όλοι και κυρίως όσοι αγνοούν τον κίνδυνο. Για αυτό τα τεστ πρέπει να γίνουν σε όσο το δυνατό περισσότερους. Και φυσικά δωρεάν. Καθόλου νεοφιλελέ, όμως απόλυτα σωστό.

Να υποθέσω ακόμη πως ο Αλέξης Παπαχελάς έχει ατομική ευθύνη; Πως ήξερε και κόλλησε; Βλέπετε, πως καταρρέει μια κολοσσιαία προσπάθεια προπαγάνδας από ένα τόσο δα μικροσκοπικό οργανισμό;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger