Home » , , » Κορονοϊός: Δεν έχει προτιμήσεις. Θρησκευτικές, εθνικές, φυλετικές ακόμα και ταξικές.

Κορονοϊός: Δεν έχει προτιμήσεις. Θρησκευτικές, εθνικές, φυλετικές ακόμα και ταξικές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 | 2:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Ο παράσιτο Rick John Santelli είναι συντάκτης του δικτύου CNBC Business News. Ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος για λογαριασμό θεσμικών συναλλαγών και των hedge fund.
Είναι επίσης ακροδεξιό παλιοτόμαρο. Σοβαρή Χρυσή Αυγή. Κάτι μεταξύ Μπάμπη Σουγιά και Στουρνάρι.
Η ειρωνεία πως είναι απόγονος Ιταλών μεταναστών. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κόμματος (Κινήματος) του Τσαγιού, ένα νεοφιλελέ ρατσιστικό ακροδεξιό παρακλάδι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στις 5 Μαρτίου του 2020, ο ανθρωποφάγος δήλωσε πως “ίσως θα είμαστε καλύτερα αν μεταδώσουμε (τον κοροναϊό) σε όλους και τότε σε ένα μήνα θα τελειώσει για να μην πλήττεται η Παγκόσμια Οικονομία”.
Ο τύπος προτείνει στην ουσία τη χρήση βιολογικών όπλων σε μαζική κλίμακα! Και είναι ακόμα έξω! Ούτε στη φυλακή, ούτε καν στο τρελάδικο!

Φανταστείτε το καθίκι να ζούσε το Μεσαίωνα στην επιδημία της μαύρης πανώλης; Ή το καιρό της Ισπανικής Γρίπης (1918) που έπληξε το 1/3 του πληθυσμού και είχε 22.000.000 νεκρούς!
Αν γουστάρει τόσο, να πάει να κολλήσει μόνος του. Να βρει κι άλλο παράσιτο σαν αυτόν, να ζευγαρώσει.

Φανταστείτε επίσης να έλεγε κάτι τέτοιο κάποιος από μια χώρα εχθρική των ΗΠΑ. Θα τους είχαν ήδη ισοπεδώσει τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά, γιατί θα το εκ λάμβαναν ως απειλή για χρήση βιολογικών όπλων.

Θα πούμε τα αυτονόητα. Σήμερα το ποσοστό θνησιμότητας του ιού είναι 3,4%. Χωρίς ιατρική περίθαλψη, το ποσοστό αυξάνει δραματικά. Αν νοσήσουν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα, ακόμα και καλύτερο Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Φανταστείτε να χρειαστούν ταυτόχρονη νοσηλεία αντί για χιλιάδες άνθρωποι, εκατομμύρια! Και την ίδια στιγμή όλο το ιατρικό προσωπικό να είναι άρρωστοι! Το ποσοστό θνησιμότητας θα εκτοξεύονταν.

Επίσης ο ιός δεν ξέρει από οικονομία. Ξέρει όμως πολύ καλά να κάνει ένα πράγμα, που τον βοηθά να επιβιώσει. Να πολλαπλασιάζεται και να μεταλλάσσεται! Τι θα γίνει αν μεταλλαχθεί σε κάτι χειρότερο; Και όσο αυξάνονται οι ασθενείς, τόσο είναι πιθανότερο κάτι τέτοιο.

Φυσικά υπάρχει η ηθική διάσταση. Αλλά αυτό δε φαίνεται να απασχολεί τους ακροδεξιούς. Έχουμε πει πως είναι εγκληματίες, παλιοτόμαρα. Πρόκειται για επικίνδυνα, κομπλεξικά καθάρματα. Μισούν τους ανθρώπους. Γιατί ξέρουν, πως δεν είναι άνθρωποι, πρόκειται για παράσιτα, για τη χειρότερη μάστιγα.

Έχουμε πει πως κάποιοι ωφελούνται από τη δυστυχία των άλλων. Κερδίζουν από την καταστροφή. Έστω κι αν στο τέλος την πατήσουν κι οι ίδιοι.
Κάποιοι από την Εκκλησία πχ σε ένα παραλήρημα μισανθρωπίας και σκοταδισμού είχαν ισχυριστεί, πως θα νοσήσουν, όσοι δεν πιστεύουν.

Τονίζουμε πως ο ιός δεν έχει προτιμήσεις. Θρησκευτικές, εθνικές, φυλετικές ακόμα και ταξικές. Τα κρούσματα στη χώρα μας το αποδεικνύουν. Βεβαίως πλήττονται κυρίως οι οργανισμοί που δεν είναι πια τόσο ακμαίοι. Όμως ο ιός μπορεί να κατοικήσει σε οποιονδήποτε.

Η σωστή αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, η ψυχραιμία και η επιστημονική προσέγγιση. Η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση είναι περισσότερα κονδύλια για την Υγεία. Έρευνα και υποδομές. Στελέχωση με επιστήμονες. Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.
Στην Κίνα ξέφυγε ο ιός γιατί κάποιοι λάδωσαν και έσπασαν την καραντίνα. Βέβαια εκεί τώρα το περιόρισαν. Όμως έκανε μεγάλη ζημιά.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποιοι επίσης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Κανένας έλεγχος δεν έγινε μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Όλοι θεώρησαν πως τη δουλειά θα την έκανε το διπλανό κράτος μέλος.

Στην Ελλάδα κοιτούσαμε τον Έβρο τη στιγμή που έρχονταν ανενόχλητοι από πληγείσες περιοχές άλλων χωρών. Στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία επίσης ξέφυγε η κατάσταση.

Κάποιοι βλάκες αφήνουν ανοικτά τα σχολεία. Μαθητές είναι αδύνατο να έχουν απόσταση 1 τουλάχιστο μέτρο από τον άλλο σε κλειστές αίθουσες. Ή να πλένουν τα χέρια συνέχεια.
Τουλάχιστο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έπρεπε να κλείσουν. Και οι εργαζόμενοι γονείς να κάτσουν σπίτι χωρίς να χάσουν τις αποδοχές τους.
Είναι κρίσιμο μια και πέρασε ο ιός, να μη γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί θα χαθούν περισσότεροι. Είναι όπως είπαμε θέμα προτεραιοτήτων: Άνθρωποι ή χρήματα;
Εμείς που είμαστε άνθρωποι, θέλουμε ανθρώπους. Οι νεοφιλελέ; Προφανώς δεν θέλουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger