Home » , » Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; - Να του θυμίσουμε την περίπτωση την περίπτωση του Χοκκάιντ

Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; - Να του θυμίσουμε την περίπτωση την περίπτωση του Χοκκάιντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 | 12:46 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

"Η Ελλάδα νίκησε τον κορονοϊό" κατά τα μπουκωμένα με 20 μύρια κανάλια και γι' αυτό τρέχει "σαν τρελό φορτηγό"  προς την ανοσία αγέλης (πρέπει να την αποκτήσει το 60% με 70% του πληθυσμού κατά τον κ.Τσιόδρα!!!).

Δηλαδή κατεβάσαμε ρολά και καθήσαμε κλεισμένοι μέσα περίπου  45 μέρες, και ορθώς, για να μας πούνε τώρα, βγείτε έξω και όποιον πάρει ο Χάρος.

Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; 

Νυν υπέρ πάντων η οικονομία, τα άδεια arbnb  και τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!

***

Β.Κ: Καλό θα ήταν ορισμένοι της κυβέρνησης να πληροφορηθούν την περίπτωση του Χοκκάιντο  του δευτέρου σε έκταση νησιού της Ιαπωνίας, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους.

Ηταν απ' τις πρώτες περιοχές που χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό. Στα τέλη Φλεβάρη είχαν ήδη επιβεβαιωθεί 66 περιπτώσεις, οι περισσότερες από κάθε άλλη περιοχή της Ιαπωνίας.

Τα αντανακλαστικά του Κυβερνήτη Σουζούκι ήταν άμεσα. Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν υψηλό αίσθημα "ατομικής ευθύνης".

Στα μέσα Μαρτίου, τα κρούσματα είχαν πέσει σε μονοψήφιο αριθμό και φαινομενικά έδειχνε ότι  η κρίση της πανδημίας είχε ξεπεραστεί.

Στις 18 Μάρτη, ο Κυβερνήτης του νησιού Σουζούκι, με την σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής υγειονομικής επιτροπής που είχε συστήσει, ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι και τα ΜΜΕ, υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς την απόφαση για την "νίκη κατά του κορονοϊού". Η ζωή των κατοίκων επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς με την ομαλή λειτουργία καταστημάτων και καφετεριών και τους τουρίστες να επισκέπτονται ξανά το νησί. 

Αυτή η βιαστική κυβερνητική απόφαση οδήγησε σε μια ακόμα μεγαλύτερη επέλαση του κορονοϊού με αποτέλεσμα το νησί Χοκκάιντο να βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα. Εχει 279 νέες περιπτώσεις κορονοϊού, αύξηση κατά 80% από αυτές που οδήγησαν στο πρώτο lockdown, ενώ πλέον μετρά 495 κρούσματα.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Κυβερνήτης του Χοκκάιντο Καζούτο Σουζούκι και ο υπεύθυνος της επιστημονικής επιτροπής δρ. Κιγιόσι Ναγκάσε δήλωσαν μετανιωμένοι για την βιαστική και παρορμητική απόφαση τους, που αποδείχτηκε καταστροφική και κάνουν αυτοκριτική για την ψευδή αίσθηση ασφάλειας που δημιούργησαν στους κατοίκους του νησιού, με την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν πάρει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger