Home » , » Ο ΒΑΣΙΛΗΣ νίκησε, η αλληλεγγύη θριάμβευσε!

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ νίκησε, η αλληλεγγύη θριάμβευσε!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 | 8:54 μ.μ.


Επιτέλους ένα καλό νέο, που όλοι/ες το είχαμε ανάγκη! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται, ότι το κίνημα αλληλεγγύης μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε νίκες.

Για τον αγώνα που έδινε ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβουμε τα όσα έχουμε γράψει. Η εκδικητική του μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Γρεβενών ήταν ο λόγος που άρχισε απεργία πείνας στις 21 Απρίλη για να την κλιμακώσει από τις 27 Απρίλη και με απεργία δίψας με αίτημα την επιστροφή του στον Κορυδαλλό για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του. Στο δίκαιο αίτημα του στάθηκαν αλληλέγγυα κόμματα, πολιτικές συλλογικότητες, και πάνω από 10.000 πολίτες που υπέγραψαν σχετικό ψήφισμα.

Ρισκάροντας την ίδια του την ζωή και έχοντας δίπλα του χιλιάδες αλληλέγγυους/ες ο Βασίλης ΝΙΚΗΣΕ!

Αντιγράφουμε το κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο συνήγορος του κρατουμένου Θ. Καμπαγιάννης:

Δεν αποδεχτήκαμε την "προφορική δέσμευση", δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει χωρίς απόφαση Συμβουλίου. Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου!

...Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη, Θανάση Καμπαγιάννη, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

"Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει"...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger