Home » , , » 30.4.1945: Η Κόκκινη Σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ

30.4.1945: Η Κόκκινη Σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 | 8:30 μ.μ.

Της Π. Μ

"Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία,
χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα
από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει".

Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Η αντιφασιστική νίκη, όταν τη γνωρίζουμε στις πραγματικές της διαστάσεις έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο ως ιστορία αλλά και ως ζώσα πραγματικότητα, ως πηγή φρονηματισμού και διαμόρφωσης σύγχρονων συνειδήσεων.
Δείχνει τι ήταν αυτό που απείλησε τότε την ανθρωπότητα, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πως μπορούμε να το αναγνωρίσουμε σήμερα. Δείχνει ευθέως την καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, δείχνει τον ιμπεριαλισμό.

Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Την ανάγκη διαμόρφωσης πλατιών αντιιμπεριαλιστικών- αντιμονοπωλιακών- δημοκρατικών μετώπων που θα ξεκινούν από το σήμερα και θα προετοιμάζουν το πέρασμα σε μια καλύτερη κοινωνική κατάσταση.

Η αντιφασιστική νίκη ήταν η νίκη των λαών με ηγέτη την ΕΣΣΔ και τα εργατικά,επαναστατικά κινήματα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ενάντια στον φασισμό.
Τι είναι ο Φασισμός;  Όποιος θέλει να μάθει μπορεί να το κάνει. «Ο φασισμός (σύμφωνα με τον ορισμό της Κομμουνιστικής Διεθνούς) είναι η ανοικτή τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, σοβινιστικών και ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου».

Συνεπώς, η αντιφασιστική νίκη ήταν η νίκη των λαών με ηγέτη την ΕΣΣΔ και τα εργατικά, επαναστατικά κόμματα και κινήματα σε κάθε χώρα ξεχωριστά ενάντια στον φασισμό ενάντια στην ανοικτή τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, σοβινιστικών και ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα.

Η 9η του Μάη θα παραμένει στην Ιστορία και στη μνήμη των λαών ως η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Και σύμβολό της θα είναι η εικόνα του σοβιετικού στρατιώτη που καρφώνει στη σκεπή του Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.
Κι επειδή τα ναζιστικά σκουλήκια ξαναβγήκαν από τους τάφους και μολύνουν τον αέρα η μνήμη και η ενημέρωση και η δράση πιο επιβεβλημένες από ποτέ.

Στερνόγραφο:

ΙΒ Στάλιν.
Γκεόργκι Ζούκοφ.
Κλίμεντ Βοροσίλοφ.
Κονσταντίν Ροκοσόφσκυ.
Σεμυόν Μπουντιέννυ.
Σεμιόν Τιμοσένκο.
Ιβάν Κόνιεφ.
Αζί Ασλάνοφ.
Βασίλι Τσουϊκόφ.
Χαμαζάσπ Μπαμπαντζανιάν.
Μιχαήλ Κατουκόφ.
Αλεξάντρ Βασιλιέφσκυ.

Αέναη τιμή και μνήμη για αυτούς που γνώριζαν την ουσία της ζωής και του θανάτου.

30 Απρίλη-9 Μαΐου 1945.


Διαβάστε επίσης: 30.4.1945: Η Κόκκινη Σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger