Home » , , » Αθέατα "συμπτώματα" του κορονοϊού

Αθέατα "συμπτώματα" του κορονοϊού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 | 9:16 μ.μ.

Οταν πριν μερικές μέρες η παλιά αλεπού της αστικής πολιτικής Χ. Κίσινγκερ, έγραφε σε κείμενο του ότι :"Η πανδημία κορονοϊού θα αλλάξει για πάντα την παγκόσμια τάξη. Μπορεί να βάλει φωτιά στον κόσμο", γνώριζε ότι η προσέγγισή του στηριζόταν σε πραγματικά δεδομένα.

Και η έκθεση του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που δημοσιοποιείται σήμερα επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια με άλλες λέξεις.

Οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί προκειμένου να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού μπορεί να οδηγήσουν σε «νέα κύματα κοινωνικών ταραχών», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Αν τα μέτρα στήριξης κριθούν ανεπαρκή για τον μετριασμό της κρίσης της COVID-19 και των οικονομικών επιπτώσεών της, ή αν κριθούν άδικα και ότι ευνοούν τους πλούσιους ή τις πολυεθνικές, θα μπορούσαν να προκληθούν διαδηλώσεις».

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΔΝΤ συνιστά στις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών «μια προοδευτική προσέγγιση που θα επιτρέπει στους πολίτες να προσαρμοστούν». για να αποφευχθούν «νέα κύματα κοινωνικών ταραχών» στον κόσμο.

Αυτό που επίσης αξίζει να υπογραμμισθεί είναι η εκτίμηση του ΔΝΤ είναι ότι στην έκθεση του τονίζει τη σημασία της καλής επικοινωνίας των κυβερνήσεων "με τους πολίτες ώστε να αποφευχθεί μια αναβίωση της δυσαρέσκειας".

Και εδώ μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό το είχε συνειδητοποιήσει πριν καν το αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ. Γι' αυτό έχει "μπουκώσει" με κρατικό χρήμα τους βαρόνους -και όχι μόνο- των ΜΜΕ. ( "Η προσήλωση της κυβέρνησης στην επικοινωνία αντί για την ουσία έχει κοστίσει εν μέσω πανδημίας συνολικοί 32 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία", ανέφερε πρόσφατη ανάρτησή μας)..  .  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger