Home » , » Ασφαλίτες και άτομα της ΕΥΠ παρακολουθούν δεσποτάδες.- Σε "προεπαναστατική περίοδο.ο σκληρός πυρήνας της Εκκλησίας"

Ασφαλίτες και άτομα της ΕΥΠ παρακολουθούν δεσποτάδες.- Σε "προεπαναστατική περίοδο.ο σκληρός πυρήνας της Εκκλησίας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 | 10:01 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Μπήκα σε δίλημμα αν τίτλο της ανάρτησης θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω την πασίγνωστη ατάκα του γραφικού δημοσιογράφου Νίκου Τσιαμτσίκα "Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας" ή την φράση του Πατριαρχέα, απ' το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη. "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", "τα ύστερα του κόσμου".

Μήπως θα έπρεπε να τιτλοφορήσω το παρακάτω κείμενο  "όνειρο ζω μην με ξυπνάτε", όπως έκανε σε άρθρο του σύντροφος;

Κι αυτό γιατί μόνο κάποιος αν είχε καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα θα μπορούσε να ισχυριστεί πριν κάποιο καιρό ότι η κυβέρνηση της δεξιάς θα έδινε διαταγή τους ασφαλίτες να παρακολουθούν δεσποτάδες και παπάδες και ότι ο "ιερός κλήρος" είναι έτοιμος να ξεκινήσει επανάσταση για να ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Και εδώ δεν κάνω καθόλου χαβαλέ. Αυτά τα ισχυρίζεται ένας δημοσιογράφος υπεράνω πάσης υποψίας για "συνοδοιπόρος" των κομμουνιστών! Ο Μανώλης Κοττάκης.

Αφού ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος κάνει την διαπίστωση ότι: "η πληγή που έχει ανοίξει στο σώμα της Εκκλησίας αυτή την εποχή είναι βαθιά, χαίνουσα και πυορροούσα" μας πληροφορεί κάτι που θα έπρεπε να είναι απίστευτο: "Μετριοπαθείς ιεράρχες αισθάνονται ότι παρακολουθούνται και ότι γίνονται στόχος αναφορών ευαίσθητων υπηρεσιών, πως τάχα κοινωνούν κόσμο μυστικώς -κάπως έτσι πρέπει να προέκυψαν και τα αδιάσειστα ντοκουμέντα των Αθηνών, από παρακολουθήσεις-, τότε το συμπέρασμα είναι πως έχουμε φύγει από τις «τριβές» της καραντίνας και έχουμε περάσει πλέον σε άλλο στάδιο, πολύ διαφορετικό".

Τι μας λέει δηλαδή ο Μ. Κοττάκης; Οτι άτομα της ΕΥΠ και ασφαλίτες της ομάδας "Προστασίας του Πολιτεύματος" -αυτές είναι οι "ευαίσθητες υπηρεσίες"- παρακολουθούν δεσποτάδες και συντάσσουν "αναφορές" εναντίον τους!
Ανάλογη πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει ούτε στην δικτατορία του Μεταξά, ούτε στην χούντα των Συνταγματαρχών!

Και συνεχίζει ο διευθυντής της "Εστίας": "Στον σκληρό πυρήνα της Εκκλησίας μας, ιερείς, μοναχές, πιστούς, η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ψυχές τους μοιάζει με προεπαναστατική περίοδο. Το λάβαρο λείπει μόνον".

Το εξίσου ενδιαφέρον βρίσκεται στην κατακλείδα του κειμένου του. Εκεί απειλεί ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να αλλάξει την στάση της απέναντι στο θρησκόληπτο ποίμνιο γιατί το κόμμα του θα φάει οργανωμένο "μαύρισμα" από τους πιστούς Χριστιανούς:

"Με την Εκκλησία πικραμένη, σε προεπαναστατική περίοδο και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (επιλογή του) να… κλείνει μονίμως το μάτι στο μισό του πληθυσμού, αφήνοντας εκτός οπτικού της πεδίου το άλλο μισό, δεν θα αργήσει να γίνει ζημιά. Εάν μάλιστα όντως σχεδιάζονται εκλογές, ένας λόγος παραπάνω: δεν είναι ώρα για τέτοια. Με απλή αναλογική, χρειάζεται και η τελευταία ψήφος.

Έκκληση, λοιπόν! Σταματήστε τον διασυρμό των ιερέων με αυτόφωρα και παπαρατσικές φωτό, γνωστής προελεύσεως. Αυτά έρχεται μια μέρα που γίνονται αυτεπίστροφον. Κοινώς, μπούμερανγκ!", καταλήγει στο κείμενο του ο Μ. Κοττάκης.

Οντος ζούμε ενδιαφέρουσες και πρωτόγνωρες εποχές!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger