Home » , » Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 11:12 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Από μικρός είχα μια φαντασίωση. Όχι τίποτε σεξουαλικό, αλλά να, έβλεπα τους συγγενείς μου, που ήταν Κομμουνιστές, στη Χούντα, (και πιο παλιά), να βγαίνουν έξω με χίλιες δυο προφυλάξεις, ειδικά όταν συγκεντρώνονταν μυστικά στο σπίτι κάπου μέλους, να μιλήσουν για την πολιτική κατάσταση.
Και βέβαια, όταν ο ρουφιάνος της γειτονιάς, ο μπάτσος, ο στρατονόμος, τους ρώταγε “που πάτε” έλεγαν ένα σωρό δικαιολογίες.

Είχα λοιπόν τη φαντασίωση, αυτή την ανησυχία να τη δοκιμάσουν κι οι δεξιοί έστω για λίγο, να δουν τη γλύκα.
Ότι θα πραγματοποιούνταν επί Μητσοτάκη, ειλικρινά, δεν το περίμενα. Εγώ που είμαι μαθημένος από παιδί σ' αυτά, ξέρω στα συνωμοτικά. Αλλά οι παπάδες τόσο καιρό ήταν εξουσία. Τώρα μαθαίνουν.

Πχ Λέει ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος να αψηφήσουν οι πιστοί τις εντολές για την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην Εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν.

Υπάρχουν βέβαια μεγάλες διαφορές με μας. Οι Κομμουνιστές δεν πηγαίναμε να βλάψουμε τον κόσμο, πηγαίναμε για να τον βοηθήσουμε. Και δεν πιστεύαμε πως με προσευχές θα άλλαζε κάτι. Τέλος πάντων. Θα μιλήσουμε μόνο για την τακτική.

Σύντροφε - ουπς! παρασύρθηκα, Σεβασμιότατε, δεν ανακοινώνεις δημόσια την τακτική σου. Πχ όταν είχαμε συγκέντρωση, δεν λέγαμε από τα ραδιόφωνα, “Πείτε σήμερα πως πάτε σε ένα άρρωστο θείο σας”. Όσο βαφτιστήρι και να είναι ο μπάτσος, θα υποπτευθεί.
Ειδικά, αν δει τη γριά με τα καλά της, με τη μαγκούρα, να του λέει πως πάει να κάνει τζόκινγκ! Εκεί, και μόνο από περιέργεια, θα την ακολουθήσει. Να δει, αν πράγματι θα τρέξει η γριά με την Άνοια. Σιγά μην κάνει σκυταλοδρομία με τη μαγκούρα! 
(Τα υπόλοιπα γι' αυτόν τον άγιο τα έγραψε ο σύντροφος Σ.Λ)

Θέλω να πω, βρείτε πειστικές δικαιολογίες, και μην τις λέτε σε άλλους. Ειδικά σε νεοδημοκράτες ρουφιάνους. Δεν είναι πια μαζί σας. Στέλνουν μπάτσους να κόβουν πρόστιμα, ώστε να βρίσκει ο Κούλης, να δίνει στους κουμπάρους.
Και στους επιστήμονες δίνει μια κατάρτιση. Σε μια κλειστή αίθουσα πολλά άτομα μαζεμένοι θα κάνουν σεμινάρια... Έτσι θα σταματήσει την εξάπλωση;

Ορίστε, σας βρήκα δικαιολογία. Να τα οικονομήστε κιόλας! Πείτε “μετατρέψαμε τους Ναούς σε ΚΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης)”. Πως όσοι βρίσκονται εκεί είναι για Voucher! Εδώ έχετε πει τόσα παραμύθια, αυτό δε θα πιστέψουν;
Βέβαια, αν σας πάρουμε χαμπάρι, θα σας κράξουμε. Χωρίς παρεξήγηση.
Τόσα σας έχουμε μαζεμένα.

Έχω γράψει κάτι παρόμοιο για ένα Μουσουλμάνο δερβίση που δεν άκουσε τους ειδικούς. Ρίξε ένα βλέφαρο.

Θα μου πεις εσύ είσαι Ορθόδοξος. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται. Θα μου πεις πάλι “άλλο πανούκλα, άλλο κορονοϊός”. Εντάξει έχει διαφορά. Να ξέρεις όπως πως θα φορτωθείτε όλα τα λάθη και τα στραβά του Μητσοτάκη.
Γιατί, αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα σας το χρεώσουν. Μη νομίσεις επειδή βγήκατε μαζί στα Συλλαλητήρια, πως θα σας λυπηθούν. Για ξεπέτα σας είχαν και σας και τους φασίστες. Για να γλυτώσουν το τομάρι τους θα θυσιάσουν εσάς.
Παπάδες είστε, ξέρετε καλά από προδοσίες και ίντριγκες.

Πες ότι θες. Δικτατορία έχουμε.
Κι έχουμε δικτατορία γιατί βοηθήσατε κι εσείς, το παπαδαριό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger