Home » , » Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος. Δεν ήταν τρικάκια του "Ρουβίκωνα" για να δημιουργηθεί θέμα στα ΜΜΕ

Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος. Δεν ήταν τρικάκια του "Ρουβίκωνα" για να δημιουργηθεί θέμα στα ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Μαΐου 2020 | 12:05 π.μ.


Του Σ.Λ.

Μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω αναλυτικές αναφορές για το γεγονός που αναφέρει σε τουίτ του ο Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών γράφει: "Κατέλαβαν Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους. Εγκαταστήσαν σημαία τους. Η κυβέρνηση μιλά υποτιμητικά για ελληνική γη. Προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας και εδαφική ακεραιότητας. Χρειάζεται πανστρατιά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας".

Ο ίδιος είναι πιο αναλυτικός σε κείμενο του στον λογαριασμός που διατηρεί στο facebook. Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς παράγοντες τονίζει: "Είναι ενδοτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος για τη Χώρα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της".
Ο Κοτζιάς στρέφεται και ενάντια στους πρώην συντρόφους του υπογραμμίζοντας με νόημα: "Για αυτούς που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν αντιπολίτευση στην Εξωτερική Πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και τα «ερωτήματά τους» προτιμώ να μη σχολιάσω".

 έχει υποτιμηθεί εντελώς από τα ΜΜΕ και περιγραφικά στην ιστοσελίδα του "Εθνους" αναφέρεται: "Ολα ξεκίνησαν προ εβδομάδων, στο νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες, με τη μετάβαση εκεί τουρκικών στρατιωτικών-αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες αρνούνται, όμως, να αποχωρήσουν από το σημείο. Η συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία οι Τούρκοι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας εμφανίζονται να έχουν στήσει μια σκηνή και να αλλάζουν βάρδιες, ανήκει στην Ελλάδα.... 
Το όλο θέμα
Στο θέμα αναφέρθηκε ακόμη και η βρετανική εφημερίδα Sun, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον τίτλο «Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν μικρό κομμάτι γης πάνω στο διαφιλονικούμενο σύνορο»". 

Αν και ήδη έχω σχηματίσει μια άποψη για το πώς ιεραρχούν και προβάλλουν τις ειδήσεις τα ΜΜΕ, ακόμα δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω πώς είναι δυνατόν κάποια τρικάκια του "Ρουβίκωνα" να στέκονται ικανά να δημιουργούν "έκτακτη είδηση" και ένα τόσο σοβαρό -κατά την άποψη μου περιστατικό- να το προσπερνάν τόσο "ανάλαφρα" οι "λειτουργοί της ενημέρωσης".

Για εξηγήστε μου και σεις ρε συντρόφια, πώς γίνεται ένα σύνθημα με μαρκαδόρο στο κτίριο που μένει ο Προτοσάλτε να είναι αποτελεί αιτία για να καταναλωθεί άπλετος τηλεοπτικός χρόνος, και να γραφούν εκατοντάδες κείμενα, ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, δηλώσεις καταδίκης από εθνοπατέρες κ.λ.π, ενώ η εισβολή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας μας οι οποίες καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος και μάλιστα υψώνοντας την σημαία της χώρας τους, να αποτελεί υποβαθμισμένο θέμα σε σχέση με μια κοινότυπη δήλωση του υπουργού -τηλέμπορα π.χ;

Υ.Γ: Περιπλανήθηκα σε όλες τις "μεγάλες" ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται ανύπαρκτο. Πραγματικά έχω μείνει άναυδος.
Δεν μπορείς, όμως, επιπόλαια να προσεγγίσεις ένα τέτοιο ζήτημα. Και μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην ιστοσελίδα 902. Είναι "διαφιλονικούμενο σύνορο" όμως το χαρακτηρίζουν κάποια δημοσιεύματα ή πρόκειται για έδαφος που ανήκει στην ελληνική επικράτεια, όπως ισχυρίζεται ο Κοτζιάς. Και αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα

***

Από την ιστοσελίδα jodi.graphics

Σοκάρει η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Έβρο


___________

Επειδή είμαι σχετικά φρέσκος στο πολιτικό κουρμπέτι προσπάθησα από το αρχείο του blog μας να πληροφορηθεί για το ποιόν και την πολιτική διαδρομή του Ν. Κοτζιά, επειδή είναι αυτός ο πολιτικός που με αλλεπάλληλες δηλώσεις του έχει προβάλλει το θέμα.

Διαβάζω. λοιπόν: "Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν είναι χθεσινός στην πολιτική πιάτσα κι αυτό μας δείχνει πόσο πολύ μπορεί να διαφθαρεί ένα άτομο. Υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαμπράκη από το 1965.
Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της χούντας. Αργότερα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τα "σκληρά" στελέχη του ΚΚΕ επί εποχής Φλωράκη, διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Ν.Δ – Συνασπισμού το ’89 για να βρεθεί ένα διάστημα στο ΝΑΡ, για να αποχωρήσει μετά.  (Αν διαβάσει κανείς άρθρα του στο περιοδικό "Διαλεκτική" που ένα φεγγάρι έβγαζε μαζί με την Νάντια Βαλαβάνη κ.α θα έλεγε ότι πρόκειται για έναν αταλάντευτο επαναστάτη). Από κει και πέρα «μετακόμισε» στην «αγκαλιά» του ΓΑΠ για να καταλήξει τελικά πρωτοκλασάτος υπουργός στην «πρώτη κυβέρνηση αριστερά»".

Απ' ότι γράφει ο σύντροφος Γιώργης ο Κοτζιάς ανήκει στην κατηγορία των ατόμων που δεν διστάζουν να αυτοεξευτελιστούν, αποκηρύσσοντας το  πολιτικό τους παρελθόν, ενώ στην ουσία είναι ένας τυχάρπαστος ανιστόρητος πολιτικός σαλτιμπάγκος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

23 Μαΐου 2020 στις 12:00 μ.μ.

Σ.Λ@.Στην ιστοσελίδα του 902 αναφέρεται αυτό το γεγονός. Άλλη φορά να προσέχουμε τη γράφουμε...

23 Μαΐου 2020 στις 9:40 μ.μ.

Εμεις που δεν διαβαζουμε ιστοσελιδα 902 να μη πληροφορηθουμε απο το βαθυ κοκκινο;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger