Home » , » Μια πρώτη δικαίωση για το θύμα μπατσάδικης βίας Μανώλη Κυπραίο

Μια πρώτη δικαίωση για το θύμα μπατσάδικης βίας Μανώλη Κυπραίο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 | 5:43 μ.μ.

Είναι γνωστή η περιπέτεια που πέρασε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε εντελώς την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ξυλοκοπήθηκε άγρια και από τους μπάτσους. 
Είναι κι αυτό ένα απ’ τα εκατοντάδες θύματα της κρατικής καταστολής που ένιωσαν στο πετσί και στα πνευμόνια τους την δράση των κατασταλτικών μηχανισμών της μνημονικής κυβέρνησης του ΓΑΠ-Τσολάκογλου.

"Αυτό που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία “αστυνομικής τρέλας” με κατάχρηση εξουσίας και απειλών. Ενα ακόμη συμβάν αυθαιρεσίας από “όργανα του νόμου” που τους καλύπτει άλλες φορές η πολιτική απραξία και κάλυψη άλλες φορές η “συναδελφική αλληλεγγύη” της ομερτά. Γνωστής και ως ΕΔΕ (Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε). Είναι μια ιστορία καθημερινή που μπορεί να έχει συμβεί σε πολλούς από εσάς. Που όμως δεν έχετε τη δύναμη να αντιδράσετε να μιλήσετε", έγραψε το ίδιο το θύμα της αστυνομικής δολοφονικής βίας, σε ένα συγκλονιστικό του κείμενο.

Επρεπε να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια, και να δώσει μια μεγάλη μάχη βρισκόμενος "μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης", όπως σημειώνει ο ίδιος για να υπάρξει μια πρωτόδικη δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει.
Κι αυτό ενώ σήμερα ο Μανώλης Κυπραίος είναι κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος- όπως αναφέρει δημοσίευμα του news247.

Την δικαστική εξέλιξη μας την πληροφορεί ο Μ. Κυπραίος με ανάρτησή του στο twitter.
Η δικαίωσή του επισφραγίστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με ταυτοποίηση των δύο δραστών και καταδίκη του ελληνικού κράτους σημειώνεται στο news247, ενώ σ' αυτή την ιστοσελίδα αυτό το θύμα της μπατσάδικης κτηνωδίας δηλώνει: "Αυτή η Νίκη είναι πολύ σημαντική γιατί αφορά το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον Τύπο αλλά και τα όρια, μεταξύ αστυνόμευσης και καταστολής. Δεν πρέπει να υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία. Δημοκρατία χωρίς τιμωρία...

Η απόφαση αυτή του διοικητικού δικαστηρίου είναι σημαντική. Αν και πρωτόδικη μετά από 9 χρόνια με στοιχεία και ακλόνητες αποδείξεις καταδικάζει τα ΜΑΤ για ηθελημένη και σκόπιμη σκόπευση εναντίον του Τύπου και όχι μόνο. Παράλληλα αποδεικνύει ότι τα μη φονικά όπλα μπορούν να γίνουν φονικά...".

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο το παρακάτω βίντεο με τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μ. Κυπραίος αναφέροντας με λεπτομέρειες την περιπέτεια του:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger