Home » , » Αυτοεκπληρούμενη προφητεία για το κομματικό μαγαζί της Ν.Δ., που λέγεται ΕΡΤ

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία για το κομματικό μαγαζί της Ν.Δ., που λέγεται ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 9:12 μ.μ.



Του Σ.Λ

Είναι κάποιες φορές που λες και εκδικείται η ιστορία. Θυμάστε πριν κάποιους μήνες όταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και μετά υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ- Βίκυ Φλέσσα μας δήλωνε ότι "ντρέπεται" γιατί «Η κυβέρνηση έχει καταντήσει την ΕΡΤ τηλεοπτική "Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ...»;

Ανακαλείτε στην μνήμη σας τα εκατοντάδες επικριτικά σχόλια που έχει δεχθεί το ίδιο χρονικό διάστημα από στελέχη του σημερινού κυβερνητικού κόμματος η κρατική -και όχι δημόσια όπως την χαρακτηρίζουν κάποιοι- ΕΡΤ;

Από τότε κύλισε αρκετό νερό στα αυλάκι και ήρθε η εναλλαγή του κυβερνητικού θιάσου. Και συνέβη το αυτονόητο: Ολοι/ες οι μέχρι τότε επικριτές της "ενημέρωσης", που παρείχε η κρατική τηλεόραση εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. (Οι περισσότεροι.ες βρέθηκαν να αποκτούν αργομισθία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ως γνωστόν "χέρι που σε ταΐζει ..."

 Οταν η κυβέρνηση τοποθέτησε στην προεδρία της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και για χρόνια διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., είχαμε κάνει την ... αυτοεκπληρούμενη προφητεία για το τι θα επακολουθήσει.

Και έγινε το αναμενόμενο μια πτυχή του οποίου είναι και η σημερινή καταγγελία του αγωνιστή δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη ότι έπρεπε να απειλήσει με εξώδικο για να αποφασίσει η διοίκηση της ΕΡΤ να του δώσει βήμα, ώστε να ακουστούν και οι απόψεις του εντολέα του Βασίλη Δημάκη.

Επίσης με δημόσια δήλωση της, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλεξάνδρα Χριστακάκη αποδίδει "κουτοπονηριά" στους υπευθύνους του μέσου που εργάζεται, τονίζοντας ότι οι ειδήσεις που παρουσιάζονται εκεί δεν έχουν κανένα ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η ίδια εστιαζόμενη στο πώς παρουσιάστηκε στα δελτία ειδήσεων η περίπτωση του Β. Δημάκη, κάνει λόγο ότι  "η σιωπή και η απόκρυψη είναι συνενοχή".

Τίποτα το ενδιαφέρον δηλαδή: Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, που λέει και το άσμα.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Μαΐου 2020 στις 7:07 π.μ.

Η Φλέσσα,όπως άλλωστε όλα τα βαμμένα γαλαζόμαυρα μυαλά του ιδίου φυράματος, είχε ξεστομίσει αυτή την πατάτα, περί ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ και ... Πράβντα, κυρίως για να συκοφαντήσει την ... Πράβντα, κι όχι τόσο τον απολύτως καθεστωτικό αστικοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ του 2019. Γνωστή αυτή η αντικομμουνιστική τακτική όλων των σκουπιδόμυαλων και όλων των συνειδητών απατεώνων της παγκόσμιας μαύρης μαυρίλας. Γιατί να εξαιρεθεί από αυτήν η Φλέσσα,η οποία στην ΕΡΤ όλων των δεξιών αποχρώσεων πάντοτε είχε το ρόλο του διαφημιστή ως τα ...άκρα,όλων των αστικών αντιδραστικών ιδεολογημάτων της μόδας και όλων των συστημικών οργανικών διανοουμένων του αφρού της επικαιρότητας. Από κει και πέρα όμως, για το γεγονός ότι η σημερινή κυβερνώσα δεξιά ήδη μετέτρεψε ξανά την ΕΡΤ σε μια "ΥΕΝΕΔ" εποχής της χούντας, ευθύνεται, εκτός της ίδιας της δεξιάς, και η αδράνεια και η απαράδεκτη δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία του ίδιου του προσωπικού της ΕΡΤ. Δεν είναι ούτε καν εξηγήσιμο με κάποιο διαφορετικό τρόπο,το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ξεσηκώθηκαν από την πρώτη στιγμή ενάντια στις εντολές του Ζούλα. Επέστρεψαν να γίνει η ΕΡΤ ξανά ένα άθλιο δεξιό φερέφωνο... Το επέτρεψαν όλοι αυτοί που, πριν μόλις 5 χρόνια, πάλευαν για να ξανανοίξει η ΕΡΤ η οποία είχε κλειστεί από τους δεξιούς σαμαροβενιζέλους, και μάλιστα πάλευαν για να ανοίξει με εντελώς νέους όρους, με τους όρους μιας ΕΡΤ ΟΡΕΝ, όπως έλεγαν στον αγωνιστικό πομπό που είχαν τότε στήσει και τον ακούγαμε για μερικά χρόνια. Αποδείχτηκε ότι οι περισσότεροι απλώς ήθελαν ξανά το μισθό τους πίσω, αδιαφορώντας για τους όρους και την κατεύθυνση της δουλειάς τους. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι με την ίδια νοοτροπία στις κρατικές κι όχι μόνο υπηρεσίες και οργανισμούς. Κάθε άλλο. Δυστυχώς. Όμως άθελά τους ίσως οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ του 2013-2015 είχαν γίνει για χιλιάδες κόσμο ένα αγωνιστικό σύμβολο αντίστασης στον κουστουμαρισμένο φασισμό και αξιοπρέπειας. Αν η πλειοψηφία των τότε αγωνιστών της ΕΡΤ δεν συμβιβαζόταν με τους όρους επαναλειτουργίας της ΕΡΤ από το ΣΥΡΙΖΑ του 2016, δεν θα είχαν ξαναπατήσει σήμερα στην ΕΡΤ οι μαύρες ακρίδες. Ούτε απ'έξω από το ραδιομέγαρο! (Αλλά αν όλος ο αγωνιζόμενος λαός μας είχε το σθένος να πει το ΟΧΙ που έπρεπε στον Τσίπρα για όσα έκανε αυτός αμέσως μετά το "δημοψήφισμα", θα είχε ποτέ ξαναπατήσει η δεξιά στην κυβερνητική εξουσία; Έλα ντε!)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger