Home » , » Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, από την εποχή της δουλείας στην Αμερική είχαν θύμα άλλον ένα Αφοαμερικάνο.

Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, από την εποχή της δουλείας στην Αμερική είχαν θύμα άλλον ένα Αφοαμερικάνο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 7:02 μ.μ.



Θα είναι επιφανειακή αντιμετώπιση αν περιοριστούμε να αναφέρουμε ότι το περιστατικό κατά το οποίο λευκοί αστυνομικοί δολοφονούν, με φρικιαστικό τρόπο, έναν άοπλο Αφροαμερικανό στη Μινεσότα, των ΗΠΑ, είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και οφείλεται στην άρρωστη ψυχολογία ενός μπάτσου.

Αν δεν υπήρχε το βίντεο για να κάνει πλατιά γνωστό το περιστατικό και να προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και όχι μόνο στις ΗΠΑ, θα είχαμε ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα με θύτες μπάτσους και θύματα αφροαμερικανούς, απ' αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στην Αμερική.

Και μόνο του ότι ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι δηλώνει "ότι ο θάνατος του Φλόιντ είναι αδικαιολόγητος και το γεγονός ότι ήταν Αφροαμερικανός έπαιξε ρόλο", δεν αφήνει σε κανέναν αμφιβολία ότι το έγκλημα ήταν ρατσιστικό.

Λεπτομέρειες για το γεγονός πληροφορούμαστε από το βίντεο που έχουμε σε παραπομπή. Και εδώ θέλουμε να σας προτείνουμε να φέρεται στην μνήμη σας μια ανάρτηση που είχαμε κάνει 7 Αυγούστου είχαμε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Αμερική: Ενα κράτος που δεν άλλαξε στον πυρήνα του, από την εποχή της δουλείας".

Σ' αυτή και με αφορμή την κτηνώδη αντιμετώπιση που είχε από Αμερικάνους μπάτσους ένας Αφροαμερικανός γράφαμε μεταξύ άλλων: "Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, επικρατούν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αμερικανικής κοινωνίας. Συνέχεια τα καθημερινά γεγονότα μας παρουσιάζουν ένα κοινωνικό καθεστώς που δεν άλλαξε στον πυρήνα του από την εποχή της δουλείας".

Υ.Γ: Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, οι μηχανισμοί καταστολής, είναι "όργανα επιβολής του νόμου και της τάξης".
Πάντα δείχνουν ωμή και πολλές φορές σοκαριστική βία για να μπορεί να διαιωνίζεται η ταξική εκμετάλλευση.
Οταν, όμως αυτό παίρνει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γίνεται ακόμα πιο φρικτό.

Σε όλα τα αστικά κράτη, επίσης, επικρατεί το φαινόμενο της ατιμωρησίας για "τα σκυλιά που φυλάνε τα αφεντικά τους" όπως λέει και ένα αναρχικό σύνθημα.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger