Home » , » Κοροναϊκά ανάλεκτα

Κοροναϊκά ανάλεκτα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Μαΐου 2020 | 1:59 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

► Ο τηλεπλασιέ-υπουργός πήρε τον υφυπουργό του και βγήκαν τσάρκα γύρω από το Σύνταγμα «για να διαπιστώσουν την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, κατά την πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού». Εχει ελεγκτικές αρμοδιότητες ο υπουργός; Οχι, βέβαια, αλλά πώς αλλιώς θα εξασφαλίζονταν φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα;

► «Στις μάσκες αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή, αυξάνονται και οι εισαγωγές, άρα, έχουμε επάρκεια, ανταγωνισμό και πτώση των τιμών. Εάν χρειαζόταν διατίμηση, εάν δηλαδή η τιμή της μάσκας εκτοξευόταν, δεν θα διστάζαμε, για ιδεολογικούς λόγους, να την επιβάλαμε. Φοβόμαστε, όμως, ότι η διατίμηση θα οδηγούσε σε πάγωμα των εισαγωγών, άρα έλλειψη». Ο τηλεπλασιέ-υπουργός Μπουμπούκος, στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί. Εμείς απλώς να ενημερώσουμε ότι στους επαγγελματίες (που αγοράζουν χοντρική, όχι λιανική) ένα πακέτο (50) μάσκες μιας χρήσης εξακολουθεί να πωλείται αυτή τη στιγμή 40 ευρώ. Προ κορονοκρίσης η τιμή ήταν 3-6 ευρώ!

 ► Ασ’ το, ρε Χαρδαλιά, όσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση σας. Ανέλαβε αυτός (ο παντελώς άσχετος) να δικαιολογήσει την «περιδίνηση» (το λέμε κομψά, όπως βλέπετε) των Τσιόδρηδων σε σχέση με τη μάσκα, νομίζοντας ότι έχει το κύρος να «ταπώσει» όλο τον κόσμο που χλευάζει και βρίζει από τα Διαδίκτυο, έχοντας καταλάβει το «στήσιμο». Είπε ο Χαρδαλιάς στην «ενημέρωση» της Κυριακής: «Για το θέμα που συζητιέται πολύ έντονα τα τελευταία  24ωρα και αφορά στη μάσκα ή το κάλυμμα προσώπου, καθώς και οι τελικές προτάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει. Και έχουν αλλάξει αποφάσεις της Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη και υγειονομικά, αλλά και πρακτικά ζητήματα. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις, όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλο τον κόσμο και το βλέπετε από τις συστάσεις μεγάλων παγκόσμιων οργανισμών, οι οποίες επίσης αλλάζουν. Δεν μπορούν να υπάρχουν καθολικές απαντήσεις από την αρχή της κρίσης, σε θέματα που όλος ο κόσμος ψάχνεται και αναζητεί λύσεις και που κρίνεται καθημερινά στο πεδίο της κοινότητας και με βάση τη συμπεριφορά του ιού και τις προτάσεις των επιστημόνων».

Δε θα σχολιάσουμε τα ελληνικά του, αλλά την παγκοσμίως πρωτότυπη θέση για τη μάσκα, που την ενέταξε στον… ιατρικό πειραματισμό. Χαρδαλιά, η μάσκα δεν είναι φάρμακο, για να πειραματιστείς στις έκτακτες συνθήκες μιας πανδημίας και να πεις πέτυχε-δεν πέτυχε. Η μάσκα είναι ένα μέσο προστασίας. Οπως το πλύσιμο των χεριών, η τήρηση αποστάσεων και τα παρόμοια. Δεν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση. ‘Η χρησιμεύει (πόσο μάλλον είναι απαραίτητη) ή όχι. Δεν μπορείς τη μια φορά να λες πως όχι μόνο δε χρησιμεύει αλλά θα κάνει και ζημιά και την άλλη να την κάνεις υποχρεωτική με απειλή προστίμου. ‘Η άσχετος είσαι ή πολιτικαντισμός/λαμογιά υπάρχει από πίσω.
Οι «Τσιόδρηδες» άσχετοι σίγουρα δεν είναι. Αλλωστε, όταν αυτοί έλεγαν ότι η μάσκα μπορεί να κάνει ζημιά, είχαμε ήδη δει τους Ασιάτες να φορούν όλοι μάσκα όταν κυκλοφορούσαν, είχαμε δει στην Ισπανία τους μπάτσους να μοιράζουν μάσκες σε όποιον κυκλοφορούσε στο δρόμο.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger