Home » , , » Πολύ ξύλο και πολύ δούλεμα αλλά ... ο Πολάκης καπνίζει

Πολύ ξύλο και πολύ δούλεμα αλλά ... ο Πολάκης καπνίζει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Μαΐου 2020 | 7:14 μ.μ.

Του Σ.Λ

Αυτός ο δομημένος πολιτικός λόγος με πληθώρα επιχειρημάτων ο οποίος χρησιμοποιείται στις αντιπαραθέσεις των δυο κομμάτων εξουσίας, με έχει κάνει να μετανιώνω που δεν κατέβαλα την δέουσα προσπάθεια για να μπορέσω να φοιτήσω σε κάποια σχολή πολιτικών επιστημών για να κατορθώσω να συλλάβω το βάθος των πολιτικών αφηγημάτων που μας παρουσιάζουν/.

Η αίσθηση αυτή μου προήλθε, παρακολουθώντας μια απάντηση που έδωσε το κυβερνητικό κόμμα.
Λακωνική μεν, αλλά έμπλεη βαθυστόχαστων νοημάτων -στην συγκεκριμένη περίπτωση αντανάκλαση της ρήσης "μια εικόνα χίλιες λέξεις". Η μόνη διαπίστωση που μου επέφερε η ανάγνωσή της, είναι ότι ο πολιτικός λόγος στην εποχή μας έχει περάσει σε άλλα ανώτερα επίπεδα, καμιά σχέση με τις χιλιοειπωμένες, λαϊκίστικες, κλισέ εκφράσεις, που ακούγαμε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός σαλτιμπάγκος Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί στο απογευματινό δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την "Εφημερίδα των Συντακτών" μια μεγάλη συνέντευξη κατά την οποία μας γνωστοποιεί τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε από θέσεις κυβερνητικές, αυτή την κρίση, με την πανδημία του κορονοϊού.

Σ'την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού διαβάσαμε τα αναμενόμενα "θα" για να ακολουθήσει η αποστομωτική, αλλά δυσνόητη για μένα απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Σ' αυτή διαβάζουμε ότι «Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής: (επισυνάπτετε η φώτο με τον Πολάκη να καπνίζει)».

Αφού ομολόγησα, λοιπόν, ότι δεν μπόρεσα να εντοπίσω την συνάφεια του ότι ο πρώην υφυπουργός Υγείας καπνίζει, με την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας που παίρνει η κυβέρνηση -όπως αυτά που συνέβησαν στις πλατείες της  Αγ. Παρασκευής και της Κυψέλης- να προχωρήσω σε μια είδηση που συναντώ στο διαδίκτυο εύκολα κατανοητή για το διανοητικό μου επίπεδο.

Εχει φυσικά σχέση για τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί -στην συγκεκριμένη περίπτωση οι επιφορτισμένοι και με το καθήκον να ασκούν "νόμιμη βία", απέναντι σε όσους παρεκκλίνουν της νομιμότητας- για να εμποδίσουν την την εξάπλωση της πανδημίας.

Αντιγράφω από την σελίδα που διαχειρίζεται στο facebook, ο Γιώργος Καλαϊζίδης:


    ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ.

Ως γνωστόν η πρόφαση που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και στέλνει την αστυνομία να δέρνει τον κόσμο στις πλατείες που κάθεται είναι ο κίνδυνος της επιδημίας.
Πως εάν μαζεύεται πολύς κόσμος σε ένα σημείο και έρχονται σε επαφή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διασποράς του ιού. Σωστά; Σωστά..

Χτες ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν από την περιοχή ήταν και ενός μέλους του Ρουβίκωνα.

Τον σύντροφό μας αφού τον έπιασαν οι δελτάδες τον κράταγαν ακίνητο σε ένα σημείο και πέρναγαν ένας ένας οι ματατζήδες μετά και τον ΕΦΤΥΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ.

Στην συνέχεια τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ όπου τους βάλανε τους προσαχθέντες όλους μαζί(δεκάδες άτομα) σε έναν μικρό διάδρομο ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Μιλάμε δηλαδή πως τηρούνταν πλήρως όλα τα υγειονομικά μέτρα.

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ.

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger